2014Miután megnéztük , melyik bolygó mikor kezd hátrálni és ez mit is jelenthet, most a fényszögekre fókuszálunk, mert azokból is lesz épp elég. Lesz itt titokzatos, jól ismert, végre megszűnő és irritáló is. 2014 a nagy fényszögek éve is, nem fogunk unatkozni!

A hátráló bolygók is, a Szaturnusz is és a sok nehéz fényszög is azt sejteti, hogy jól össze kell majd kapni magunkat. Persze távol álljon tőlem a riogatás. Ki-ki a napokban -főleg Újév napján- megtapasztalhatja, hogy milyen is az, amikor nehéz konstellációk között kell hajózni, ha akkor nem okoz gondot, akkor később sem fog. Majd igyekszünk együtt optimalizálni a lehetőségeket, rendben?

Az év első két hónapját a Jupiter-Plútó szembenállás színezi meg, ő az év titokzatos konstellációja, oda kell figyelnünk az érzéseink megzabolására, mert a gátlástalanság, önhittség és átverés-vágy sokakat elragadhat. A Bak Plútó nem tűr el semmit, ami haszontalan, vagy nem kellően előremutató, a Rák Jupiter viszont épp a szépségek, finomságok irányába csábítja a lelkünket, békésebb tempóra intve. Igyekezzünk egyensúlyt vinni a munka (Bak) és a pihenés, szórakozás (Rák) közé, még tudatosabban engedjünk az érzéseinknek is, amellett, hogy kitartóan helytállunk a kötelezettségeinkben. Mindkét térfél egyaránt fontos.

 

Áprilistól elindul egy nagy energia-löket a Plútó és az Uránusz már hosszú ideje ismert nehéz fényszögének kiteljesedésével, amelyhez a Jupiter és a Mars is csatlakozik. Elmondhatjuk, hogy az év legnehezebb hónapja fog ránk várni, harapni lehet majd a feszültséget, a tehetetlenség és a düh heves hullámokat gerjeszt. Az igazságérzet maximális, az erő minimális. Nagy szükségünk lesz nem kifelé fordulni, hanem a magunk háza táján tenni rendet. Ez a kulcsa a lelki békénknek. Júniusban végre elszakad az Uránusz a Plútótól, vége az állandó provokációnak, bosszú-hadjáratoknak és belső ingereltségnek, ami 2012 óta velünk van. Decemberig nyugtunk lesz.

 

Az év kitartó tavaszi fényszöge a Jupiter-Uránusz kvadrát, amely a szabályszegésekre, türelmetlenségre enged következtetni. Semmi nem elég jó, ami „hagyományos”, túl lassan mennek a dolgok. Igen, de épp a szabályok óvatos és megengedett átalakítás, az újítások beágyazás lenne a cél. Szükségünk lesz a hideg fejre, hogy se a révedező Jupiter, se a lázadó Uránusz csapdájába ne sétáljunk bele.

 

A Szaturnusz, az év bolygója, meglepően visszafogott remete életet él Skorpióbéli kuckójában, és csak rövidebb ideig kapcsolódik össze más bolygókkal pl. a Jupiterre (májusban)l, Uránusszal és a Marssal nyár végén.

 

A Mars csak július végén lép át a Skorpióba, de ennek örülhetünk, hiszen épp eléggé fortyog a levegő, nem hiányzik ide még egy erős Mars is. Érdekes viszont, hogy ettől kezdve száguldásba kezd, és az év végéig három és fél jegyen rohan végig, a szilveszter már a Vízöntő közepén éri.

A napi konstellációkról a továbbiakban is aktuálisan jelentkezem a Facebook-on , kövess és ragadd meg a lehetőségeidet.