Asztrológiai előrejelzés a nyári napfordulóra 2011Évezredek óta minden kultúra jelentőséget tulajdonít a Nap erejének és diadalának, azaz az év legfényesebb napjainak. A Szent Iván éji szertartások a fénykultusz maradványai, a pogány varázslatok a keresztény naptárba is beszivárogtak, így diplomatikusan „szentesítették” e napot, hogy legálisan ünnepelhessen ki-ki. Nem toborzok híveket a Nap-kultusz számára, és a tűzmágiák sem mozgatják meg a fantáziámat az átlagos érdeklődő kiváncsiságánál jobban, az idei nyári napforduló azonban kifejezetten érdekes konstellációkat mutat, a Nap égi jegyváltásán túl is.


Öt napja egy markáns holdfogyatkozáson már túl estünk, és épp kiheverhettük a feszültséget, idegességet és robbanásveszélyes helyzeteinket, amikor újabb kozmikus áramlatok világítanak rá hangulatunk, lelki világunk törékenységére. Azért is utalok vissza a 15-dikei teliholdra, mert ami akkor elkezdődött, most folytatódik, főleg a negatív hatásokra igaz ez: az akkor született konfliktus most elmélyül, vagy mára érik be a következménye. A múlt szerdán érzett feszültség 21-én visszatér és néhány napig kitart még. A belső párbeszédeid tovább folynak, újabb blokkokra mutatva rá.

Kifejezetten öntörvényű, makacs, megrögzött és rugalmatlan napon ér minket a napforduló, és miután ez egy fordulat, arra mutat rá, hogy e téren kell leginkább változni. Különösen azoknak, akik testi tüneteket is éreznek mostanság: görcsöt, feszültséget, fejfájást, lázat…ezek szerint a belső feszültség már annyira kikristályosodott benned, hogy mindenképpen szembe kell nézned vele. A tünet segítség, hogy hol van a „hiba” a készülékedben. Ha csupán ellenállást és csökönyösséget érzel, de testi tünet nem jelentkezik, akkor is érdemes megvizsgálnod a hárításod, a merevséged tárgyát: „Miért is zavar ennyire engem ez? Mi az, ami a nyugtalanságomat okozza? Mi a nehézség nekem ebben a helyzetben?” Ha szerencséd van, sok visszatérő helyzetet kapsz ebben a néhány napban, ami csalhatatlanul ráirányítja a figyelmed a tanulnivalódra.

Minden konstellációnak van egy energiája, amire ha ráhangolódunk, akkor könnyebb megélni a kritikus napokat. A napforduló voltaképp természet-ünnep, tehát töltsd a szabadban ezt az estét, lehetőleg ne nyüzsgő-zsúfolt városias környezetben, hanem a vadabb tájon, de legalábbis otthon a kertben. Gyújts Fényt: gyertyát, mécsest, tüzet, máglyát. Ez nem a magány napja, hívj meg barátokat, ismerősöket, ünnepeljetek együtt. Számomra ez a nap, pláne mert hétköznapra esik, leginkább egy spontán mediterrán vacsorát juttat eszembe: gyors időpont egyeztetés a barátokkal, néhány grillezendő alapanyag előkészítése, italok behűtve, asztal lezserül megterítve, oldott hangulat garantálva. Jókedv, édes semmit tevés, a társalgás és az együtt töltött idő öröme. A parázs máris megidézi a tüzet, a könnyű ennivaló pedig a beszélgetés mélyíti el, amúgy Hamvas Béla felfogásában (ld. bővebben a Bor filozófiája c. remekművét). Persze lehet piknik is és tűzugrásos-mulatozós változat is. A lényeg, hogy kapcsolódj be a társaságba, kapcsolódj be az áramlásba. Fordulj át.

Mágikus nap, az alapszimbólumon túl -a Fény győzelme a Sötét felett- minden évben új értelmet is nyer, új lehetőségeket is nyit ez a nap aszerint, hogy milyen aktuális bolygóállások alakulnak ki az égen. Idén etekintetben különösen fontos nappá lényegül a napforduló. Miben hoz fordulatot az év legvilágosabb napja?

– A Világosság jobb látást tesz lehetővé. Ez a nap rálátást ad: mit kell elengednem ahhoz, amely már nem segíti a céljaimat.
– A szellemi tudás, tapasztalatot át tudjuk vinni a hétköznapokba, a családi életben kamatoztathatjuk.
– Jó alkalom az érzések kimondására egy-egy bensőséges kapcsolatban: párkapcsolatban, baráti körben, családban.
– Minden kommunikációs csatornát érdemes most megnyitni, mert néhány hétig nagyon erős és nagyon hatékony kommunikációs lehetőség kinálkozik: beszélgetésekre, tárgyalásokra, üzletkötésre, kapcsolatfelvételre remek az időszak.

Párkapcsolati szempontból pedig tavaly szedtem össze a szimbólumok jelentés tartalmát, változatlanul aktuális, az akkori blogbejegyzést elolvashatod ide kattintva >>