Bolygó-útmutató 2013-raVáltozásokkal tarkított éven vagyunk túl. Nem jött el a világvége, nem következett be semmiféle szintváltás, az energiaspirálok sem szippantottak be, ha épp ezeket a sorokat olvasod.  Itt vagyunk. Bár nyilván nem vagyunk ugyanazok, akik tegnap, vagy egy perccel ezelőtt voltunk.

És nem lesz másképp 2013-ban sem: lesznek változások -még nagyobbak, mint eddig-, és a külvilágban nem jön el az Armageddon, legalábbis Bruce Willisben továbbra is bízhatunk. 😉

Nem tudok nem humorral nézni a nagyívű jóslatokra ígérjenek azok akár reményt keltő jót, vagy fenyegető „rosszat”. Persze nem akarom senkinek elvenni a hitét, aki szeretné hinni, hogy kihalt a „Gagyi ezoteria” nyugodtan éljen ennek tudatában, és aki azt szeretné érzékelni, hogy új dimenzióba léptünk, hát bátran tegye meg.

Semmivel sem lesz „jobb” évünk, mint az előző, egyszerűen azért, mert ennek a jelzőnek nincs értelme. Ha mindenképpen összehasonlítást szeretnénk végezni, mert nyugati elménknek ez létszükséglet (és jó nagy csapda), akkor azt mondhatnánk, hogy ismét feladatmegoldó, változás-orientált év elé nézünk, és többet kell befelé tekintenünk, mint eddig.

 

A Vízöntő kor embere és Hermes Triszmegisztos

Én azt hiszem, hogy sokkal kevésbé fontos az, hogy mi van kívül, ahhoz képest, hogy mi van belül. Illetőleg az utóbbi az előbbiből következik, amit persze mindenki tud, mert tekintélyes szerzőknél olvasta, de a tapasztalat más síkra helyezi az állítást és így szerez neki igazából érvényt.

Ebben az a nagyon jó és bíztató, hogy a világbéke (világvége) csak rajtunk múlik. Nehéz ezt belátni, mert ettől kezdve még nagyobb a felelősségünk  és a Vízöntő-kori ember furcsán működik: ragaszkodik az individualizációjához, a kibontakozásához, de felelősséget vállalni inkább egy csoportért szeret, mint önmagáért. „Tartozzunk valahová, és majd együtt elvisszük a balhét!” Majd a következő korszak szülötte, a Bak-ember ebben ügyesebb lesz, mint mi…

Az asztrológia- az én olvasatomban- a ma emberének abban tud elsősorban iránymutatást adni, hogy mi van belül. Mert a bolygók ugyan valóban az égen mozognak, de belső szimbólumokat mozgatnak, így az Ég világán a belső világunk tükröződik. Szó sincs arról, hogy hatnának, hogy utasítanának, még csak irányt sem mutatnak. Csak vannak és megmutatnak valamit belőlünk. Így lesz értelmezhető(bb) Hermes Triszmegisztos iránymutatása, hogy ahogy fent, úgy lent.

 

2013: Főszerepben a Plútó és a Szatunrusz

De ne velük kezdjük.

A nagy bolygók közül idén csak a Jupiter vált csillagjegyet: az Ikrekből a Rákba kúszik át június végén és ott is tartózkodik egy éven át. Lecsendesültebb kapcsolatokat, intimitás-igényt, bátrabb igazságérzetet és őszintébb érzelem megnyilvánulást ígér nekünk ez a tranzit, különösen, ha azt is figyelembe vesszük, hogy 2013 a Hold éve.

December elejétől élünk Plútó-Szaturnusz segítő fényszögben, és ez kitart egészen tavaszig. A jó céljainkhoz lesz erő, kitartás és támogatás, azonban áldozatot és újrakezdést is kíván a siker. Első hallásra riasztó, de lesz időnk megbarátkozni vele.

Február végétől július elejéig a Szaturnusz rükvercbe kapcsol, azaz egy kis visszatekintésre, óvatosabb haladásra, terv-felülvizsgálatra invitál minket. Utána összeszedettebben és aprólékosabban tudunk majd haladni.

A nyarat a Szaturnrusz a Neptun társaságában tölti arra bíztatva minket, hogy segítsük egymást, tegyünk a közösségeinkért, áldozzunk munkaerőt, szabadidőt egymásért.

És pusztán az ismétlés kedvéért -vagy a nagy sikerre való tekintettel- a Plútó-Utánusz duó megint egymásnak feszül, hogy változásokat generáljon, méghozzá erős, átható és új utakat beindító transzformáló erőket. Június végéig pótolhatjuk be az e téren mutatkozó hiányosságainkat.

Hogy mindez jó vagy rossz, kiderül. Illetve szubjektív megítélés kérdése. Igyekezni fogok idén is minden aktuális bolygóátvonuláshoz gyakorlati támpontokat adni itt a blogon is, de a Facebook-on is.

Nem fogunk elveszni, mert együtt vagyunk! 🙂

Ha pedig csillagjegy szerinti rövid útmutatást szeretnél kapni 2013-ról, kattints ide .