A sumér tradíció bizonyos rendszer szerint összefüggésbe hozta az éveket és  a bolygókat, korszakokra osztva ezzel az IDŐt. A bolygók és évek összerendelésének az volt a mondanivalója, hogy minden év más terültet erősítsen, és az emberi lét minden lényeges szférája időről-időre új energiákat, de legalábbis odafigyelést kapjon. Mindez még akkor történt, amikor egy nép egy uralkodó alatt sokkal inkább alkotott egységet, mint ma. Akkor még senki nem gondolt arra, hogy személyes horoszkópot készíttessen, ilyen csak a vezetőnek jutott, ami viszont meghatározta az alattvalók sorsát is.

Ma már nem gondolkodunk ekkora rendszerekben, a világ sokkal változatosabbá és változékonyabbá vált, a ma emberének mást kell megélnie. Ám mint asztrológiai egzotikum helyet kaphat az életünkben az éves bolygó üzenet. Ha tehetjük és figyelünk rá, hasznos kiegészítője lehet a személyes évünk lehetőségeinek megvalósításához. Azt azonban ne tévesszük szem elől, hogy a születésnapunkon kezdődő év az, ami igazán korszakokra osztja az életünket, ehhez képest a január eleji év-váltás spirituális szempontból nem bír jelentőséggel az életutunkra nézve.

Mégis valahogy szeretünk ilyenkor az év végén, új év elején támpontokat keresni, biztató jövőképet látni, reménykedni benne, hogy ami jön jobb lesz, mint ami a hátunk mögött van. Figyelembe véve a Hold szimbólumait és a többség igényét arra, hogy legyen mégis valamiféle általános iránymutatás 2013-ra, összeállítottam a jelmondat-szerű csillagjegy-mustrát.

Annyi biztos, hogy azoknál, akiknek meghatározó szimbólumuk a Hold (aszcendensen áll, születési uralkodóval együtt áll, MC-n áll, újholdkor vagy teliholdkor születtek) fokozottan hatnak majd a holdfázisok 2013-ben. Érdemes -előregyártott jótanácsok helyett- aprólékos hangulat-, álom- és érzékenységmegfigyelésbe fogni, komolyabban venni a holdnaptár szerinti működési szabályokat és elcsípni valamit  a Hold nagy átalakulóképességéből.

Akinek pedig nincs szoros kapcsolata a Holddal (majd most szorosabb lesz), a következő bekezdésben írtakat figyelheti meg majd magán.

2013 a Hold éve

2013 a Hold éve

Ez az év ugyanis garantáltan érzelmileg változást hoz mindenkinek! A belső változásainkra érdemes odafigyelni: kevésbé a körülmények kényszerítenek bennünket, inkább a saját igényeink hatnak majd motiváló erőként. Itt az idő új szokásokat felvenni, gyengédebbnek és érzékenyebbnek lenni, apróbb mozzanatokra is odafigyelni, önmagunkról is gondoskodni és a családi ügyeinket rendbe szedni.                                                                                                                                                         

KOS: 2013 a belső figyelem éve. Szokatlan új tapasztalatokra, hangulatingadozásokra számíts. Türelmesnek kell lenned, több időt kell szánnod önmagad feltérképezésére, ami nem lesz könnyű számodra. Könnyebben haladsz, ha valóban odafigyelsz az igényeidre és kis lépésekben meg is valósítod őket.

BIKA: 2013 a teremtés éve. Jól hangzik, de egyúttal fárasztó is. Ugyanis meg kell teremtened önmagad számára a biztonságot, ehhez pedig változnod és változtatnod is kell. Ha nem mész elébe a feladatodnak, kénytelen leszel alkalmazkodni. Tehát kezdd el a biztonsági zónád kiépítését minél előbb.

IKREK: 2013 a zűrzavar éve. Semmi pánik, úrrá leszel rajta. Minden másképp alakul, mint gondoltad. Húzódj egy picit vissza a dolgaidtól, ne vállalj újabb kalandot. Csendre és koncentrációra van szükséged, nem információra. Ügyelj a dolgaidra, és hagyd, hogy az Élet besegítsen a megoldásukban.

RÁK: 2013 a nagy változások éve. Bármelyik életterületed új lendületet kaphat, ezért gondosan fogalmazd meg, hogy hol szeretnél átütő változást. Erre a témára figyelj és vedd észre az egymást érő lehetőségeid. Idén a Sors kegyeltje lehetsz, ha megengeded magadnak a támogatást és mersz ÉLNI.

OROSZLÁN: 2013 a felelősségvállalás éve. Amit idén felvállalsz, azt sokáig viszed majd legyen az munka vagy kapcsolat. Dönts tehát előrelátóan és a szívedre hallgatva. Sok ember kéri majd a tanácsod, ők a saját problémáidra is pontosan rámutatnak. Amit nekik tanácsolsz, azt magadnak is üzend.

SZŰZ: 2013 a tisztulás éve. Amin szeretnél, változtass. Ami változik, fogadd nyitottan. Tel lesz az év szokatlan, kisebb átalakulásokkal, ami bizsergető idegenséget kelt benned, de magad is érzed, hogy már régóta vársz rá. Inkább befelé dolgozz, mint kifelé, törődj többet a lelkeddel, lazíts sokat, aggódj kevesebbet.

MÉRLEG: 2013 a barátság éve. Ne csodálkozz, ha átalakul a baráti köröd és önmagaddal is új, másfajta barátságot kötsz. Még fontosabb lesz számodra, hogy kifelé fordulj és társaságban légy, de vigyázz, hogy ki vesz körül, mert a rád vonatkozó visszajelzéseket beépíted a személyiségedbe.

SKORPIÓ: 2013 a felismerések éve. Olyan összefüggésekre látsz rá, amelyek a körülményeidet alapvetően befolyásolják: helyükre kerülnek a dolgok. Semmit nem kell eröltetned, mert megértek már benned a gyógyító folyamatok, már maguktól hatnak. Csak figyelj a rezdüléseidre, álmaidra és kövesd őket.

NYILAS:  2013 a gyarapodás éve. Melyik életterületen látnád szívesen a bővülést? Tudás, kapcsolatok, izmok? A lehetőségek jönni fognak, de tervezetten haladni már neked kell a célod felé. Fontos, hogy ne torpanj meg, ha fogy az erőd. Segítségedre lesz a humorérzéked és a barátaid bíztatása.

BAK: 2013 a szembenézés éve. Nagyon nem szeretsz megérintődni, de ez az év bizony erről szól: érzés-hullámokról, sebezhetőségről és segítőkész emberek megható támogatásáról. Gondoskodni fognak rólad, te csak annyit tégy, hogy nyitott vagy és mersz kérni. Ne fojts el semmit, merülj bele…!

VÍZÖNTŐ: 2013 a lezárás éve. Könnyebb szívvel tudsz most búcsút inteni mindannak, ami már rég nem a tiéd, de még ragaszkodsz hozzá. Végezz alapos tisztító-kúrát kívül-belül, évszakonként újra és újra. Sok energiád szabadul fel, sok érzés kerül benned helyre. Remek alapokat építesz az újrakezdéshez.

HALAK: 2013 a lebegés éve. Az Élet most vad vizekre sodor, ahol jól el kell találni, hogy mikor lehet lebegni és mikor kell maximális erőt kifejteni a felszínen maradáshoz. A megoldás kulcs a módszer-választáson van. Nagyon figyelj oda, és mindkét helyzetet használd ki teljes körűen.Messzire juthatsz!

 

És egy kis visszatekintés: 365 nap 36 másodpercben:

 

Nekem tetszett! 🙂