…önmagad vagy kettőtök örömére
A lehető legaktuálisabb most a hasunkra gondolni a pajkos élvezet számba vétele mellett, két okból is: egyrészt a hétvégén pompás szerelem-energiák vannak a levegőben (erről részletesebben itt>>) , lovagold meg; másrészt alapanyag-dömping áll rendelkezésünkre, sőt a vénuszi hónap is okot szolgáltat a célirányos nassolásra. Mivel nem akarom a kellemes együtt töltött óráitok idejét megrövidíteni a konyhában töltött idővel, egyszerű receptek következnek. Méghozzá édességek, hiszen ez Vénusz igazi adománya: ellenállhatatlan és bekebelezendő, mint ő maga. 🙂

Részeges körte

Ilyentájt rengeteg körte közül válogathatunk, a legjobb ehhez a recepthez szerintem az Alexander, de lehet persze másféle is. Fejenként 1 nagy érett, meghámozott és félbe vágott körte szükségeltetik a recepthez. A magházát jó nagy ívben vágd ki, tölts meg 1 evőkanál ricottával, amit összekevertél 1 kanál mézzel. (A körtét kend be finoman citromlével, nehogy megbarnuljon.) Szórj a túrós töltelékre egy leheletnyi szerecsendiót. Most jön a részegség: 1 pohár jóféle vörösbort forralj föl 1 evőkanálcukorral és egy csipetfahéjjal, addig forrald, amíg sűrű és illatos szirup nem kerekedik belőle. Ha kész, forrón öntsd a körtékre. Fogyasztása halasztást nem tűr: igazi íz- és illatvarázslat.

Színes gyümölcs-mix

Egy jó érett mangót hámozz meg, magozd ki és dobd a turmixba. Rakj mellé egy felkarikázott banánt és néhány szem epret (vagy szedret vagy málnát). Önts hozzá 1,5 dl tejszínt, tegyél hozzá 2 evőkanál mézet és kezdd meg a turmixolást. Ha tovább akarod fokozni a hatást, részegesítsd egy kanál likőrrel. Tedd hűtőbe a mixet néhány órára, majd hidegen tálald. Színes és édes: hamar el fog fogyni!

Apácakebel

Az elnevezés szöges ellentétben áll a témánkkal, de annál izgalmasabb! 🙂 Négy tojásfehérjét kell felverned 4 evőkanál porcukorral, közben adagolj hozzá 1-2 csepp vanília eszenciát és egy marék apróra felvágott aszalt szilvát. A kemény habot tedd kivajazott formába, és süsd mérsékelt tűzön 1 órán át. Egy kis tejszín vagy pudingot még megérdemel.

Remélem, nem maradtál (szerelemre) éhes! 🙂