Vénusz a  jegyekbenAz egyes állatövi jegyekben tanyázó Vénuszokat bemutató sorozat második állomásán (az első részt itt olvashatod) a földre szállt angyalokkal találkozhatunk 🙂

Milyen a vonzereje annak, akinek Vénusza valamelyik föld-jegyben áll? Röviden: megingathatatlan. Bővebben: ld. lejjebb.

Ha bizonytalan vagy, hogy melyik jegyben leledzik a horoszkópodban a nevezetes és vizsgálandó, nem mellesleg a szerelemért, a szépségért és a szerencséért felelős bolygód, akkor nézd meg itt.

A föld-minőségbe öltözött Vénuszok mindegyikére jellemző a távolságtartás, a megbízhatóság (érzelmileg), a matériába vetett biztonságérzet fontossága és az érzelmi stabilitás-igény. Minden másban viszont különböznek egymástól.

 

„A méret a lényeg!”

A Bika Vénusz bujaságáról már mindenki hallott. Persze itt közel sem az állandó kalandkeresést vagy vége láthatatlan orgiákat találjuk. Ő a mennyiségre törekszik, na meg a kényelemre. A világot az érzékszervein át érzékeli, de nem a finomságra, az árnyalatokra érzékeny (mint a Mérleg), hanem a minél erősebb ingerekre: markáns íz világ, feltűnő színek, erőteljes illatok. Tudnia kell, hogy van, és ezt onnan tudja, hogy a lehető legtöbb dolog veszi körül: sok érzelem, sok gondoskodás, bőséges testi ellátás. Ezt adja és ezt várja. Semmi többet. A Vénusz helyzet persze remek önbizalom-mutató:  a Bikában álló Vénusz mindig megerősítésre vár, törekszik. Az önbizalmat egy egész életen át karban kell tartani…

Tipp: mindig érezz mögé a dolgoknak, keresd a belső minőségeket is, ne ragadj le a csomagolásnál, bízz jobban a megérzéseidben.

 

„Jobb később, mint soha!”

A Bak Vénusz az érzelmi halogató vagy késő érő. Ha a Vénuszt szépség-jelzőnek tekintjük, akkor a Bak Vénusz nőiessége az életközép után bontakozik ki igazán. Ekkor talál magára, mert ekkor már a női lét nem csak az idomokról, hanem a teljesítményről, a tudásról is szól. A Bak Vénusz az eszével hódít és az erogén zónája is a feje: kápráztasd el intellektuálisan és nem kell további drága ajándékokért kajtatni. Visszafogott, óvatos és nagyon megfontolt Nővel van dolgunk, aki mindig tudja, mit csinál, csak biztosra utazik és esze ágában sincs elveszteni a fejét :-). Nehezen hallgat a szívére és mások szívére, de még mások tanácsára is. Az idő majd mindent elrendez-gondolja, és ezzel a Bölcs Nő tökéletes megtestesítője, ugyanis 100%-ig igaza van.

Ötlet: tanulj vágyakozni, legyenek álmaid (olyanok, amelyek most teljesen irreálisnak tűnnek!), engedj magadnak szabadságot a szabályaid alól érzelmi kérdésekben (is)

 

„Biztosan nem rólam van szó!”

A Szűz Vénusznak udvarolni külön tudomány, ugyanis meg van róla győződve, hogy neki az öröm nem jár, mert még nem dolgozott meg érte. Maximálisan passzív: fejben elmereng a lehetőségein, majd csendben nyugtázza, hogy felesleges…Keveset beszél, de mindig okosakat mond, szeret szervezni, de nem szeret érzelmileg jelen lenni. Nehezen tud mit kezdeni a Vénusz szimbólumaival: az Élet napos oldalával, az élményekkel, élvezetekkel, vágyakkal. Elképzelése persze van róluk, de sok-sok idő, mire saját élménnyé is válik. Oldódás, az elvektől való elszakadás. A fej kontrollját nehéz áttörni. Biztonságos keretek között haladva érdemes gyakorolni: baráti társaságban lakomákat tartva, természet szépségeiben gyönyörködve, szép filmeken jót sírva….

Ajánlás: könnyen és szívesen tanulsz, válassz olyan önismereti utat, ami számodra szimpatikus és tedd meg rajta az első lépést még a héten. A fejedtől lefelé is te vagy, szolgáld a szívedet, ő is ezt teszi már évtizedek óta.