Vénusz a tüzes jegyekbenNemrégiben a Facebook-oldalunkon közvélemény kutatást tartottam, ahol kiderült –és ezt a tavaszi felmérés is alátámasztja-, hogy a Vénusz nagy kedvenc és szeretnétek vele jóban lenni. Előbb azonban meg kellene vele ismerkedni…ezt célozza a cikksorozat, az első részen már túl is vagyunk. Illetőleg az a fontos lépés még hátra van, hogy megállapítsd: a te Vénuszod melyik jegyben is áll a születési horoszkópodban. Ha nem tudod, ide kattintva megnézheted, aztán pedig gyere vissza! 🙂

Eddig nem írtam bolygó a jegyekben-típusú cikket azért, mert a helyzet ennél jóval összetettebb: az egész horoszkóp összefüggéseinek vizsgálatakor derül fény rá, hogy hogyan is működünk, melyik jegy hangsúlyosabb a személyiségünkben. Hogy most mégis nekifogok a Vénusz jegyenkénti bemutatásának annak az az oka, hogy biztos vagyok benne, hogy nem értitek félre a leírtakat vagyis azt, hogy ez a leírás csupán egy adalék a sok közül ahhoz, hogy megértsd miként tudsz szerelmes, csábító lenni. Ha látod a Vénuszod színét és fonákját valóban közelebb jutsz önmagad szeretni tudó Lényegéhez, avagy a szeretett személy eme személyiségrészéhez. De mindig légy tekintettel rá, hogy ez a tudás még nem minden…de nem is semmi! 🙂

A Vénusz a szerelem, a vágy, a birtoklás, a szórakozás, a szenvedély és a szenvedés bolygója. Két jegyben van igazán otthon: a Bikában és a Mérlegben. Előbbiben a földi élvezetekben keresi a harmóniát és a kiteljesedést, a Mérlegben pedig a kapcsolatokon keresztül érez rá az Élet lüktetését jelentő szeretetre.

A cikksorozat második részében a tüzes Vénuszokkal ismerkedünk: hogyan viselkedik a földies Vénusz bolygó a tüzes Kos, Oroszlán és Nyilas jegyekben? Megperzselődik, lángra kap, és lángra lobbant, majd pedig…

Vénusz a KOSban

Könnyen ismerkedik, imád flörtölni, a kapcsolatban is a kaland, a felfedezés élménye hajtja. A kapcsolat első szakaszában egészen más képet mutat magáról (nem szándékosan!), mint később. Nem tud nem hódítani, és imádja az újdonságot, a változatosságot a szerelemben: új helyszínek, új partnerek, új praktikák. Ő az, aki nem tud nyugton maradni, egyszerűen kiváncsi, az élet teljes velejét magába akarja szivni, mert neki ez jár. Akkor boldog a kapcsolatban, ha érzelmileg egyfolytában változhat, megújulhat. A szerelem itt nem a finom érzésekről, hanem a zabolátlan szenvedélyről, a mindent bekebelező Tűzről kell hogy szóljon. Nem akar ő rosszat, csakhát az ösztönei erősebbek a józan eszénél. A Kos Vénusszal megáldott emberek nem várnak sokáig: jönnek, látnak, győznek és odébbállnak. Őket nem kell meghódítani, mert rég túlvannak rajta, mire bárki más észbe kap. Az az érzésünk, hogy a tempó fontosabb, mint az intenzitás. Óvatosság? Előrelátás? Nem, ő csak a tapasztalatokat gyűjti, és azokat sem azért, hogy tanuljon belőle. Benne lenni a pillanatban, pusztán ennyi a cél. Egy ilyen Vénusz mellet őrületes szerelemi élményekre lehet számítani. Nagy mesterei a rögtönzésnek, a kihívó csábításnak és az őszinte érzelemközvetítésnek. Az egyszer élünk-mottója mozgatja ezt a Vénuszt, és tényleg nem akar lemaradni semmi jóról. A kapcsolatban nagy szerepe lesz a játékosságnak és az őszinteségnek, a spontaneitásnak és az állandó megújulásnak. Nagy érzelmek dúlnak, tányérok röpködnek- egy mediterrán komédia forgatási helyszíne nap, mint nap a kapcsolat. Unatkozni tilos,és a vágyak is mindig kielégülnek!

Ajánlás: Mindazoknak jó szívvel ajánlom a Kos Vénuszú párt, akik nem langyos vízben, biztonságban szeretnének élni és a játszmákat is utálják. Bukósisak kötelező! 🙂

Vénusz az OROSZLÁNban 

Az Oroszlán Vénusz a díva képét juttatja eszünkbe: elegáns, nagyvonalú érzelmek, királyi ellátás a szerelemben, a társ kivételezettnek érezheti magát. Mert rátalált A Szerelem. Kérdés, hogy mit szólnak ehhez a befolyásos barátok, ismerősök, mert Vénuszunknál nagy súllyal esik a latba a külvilág véleménye a választottról. Jóval nagyobb súllyal, mint  a saját véleménye, érzése! A Szerelem és annak tárgya azaz a választott legyen fenséges, makulátlan és reprezentatív. Ha nem is sztár, de legalább tegyen úgy. Az Oroszlán Vénusz nagyon tud szeretni, leginkább azt, aki őt nagyon szereti. Akit egyszer a szívébe zárt a tenyerén hordja, ha viszont visszaél a bizalmával a végsőkig meg tud haragudni a méltatlan emberre. Sértődékeny, naiv és nagyon játékos. A teljes szívét akarja adni, ezért először szimatol, a Szerelem nála nem babra megy (mint Koséknál, ld. fent). Ha létrejött a kapcsolat, akkor a hierarchiának is létre kell jönnie, méghozzá úgy, hogy az Oroszlán Vénusz érzelmileg uralkodhasson. Igen, ebben a játék, de a játszma is benne van. Szereti a testi kényeztetés bármilyen módját, főleg az igényes, drága holmikat. Ragyogóan és ellenállhatatlanul udvarol, de egyáltalán nem kitartó: ha rögtön nem kap bíztatást, utána nem próbálkozik, ehhez túl önérzetes. Stabil pár addig, amíg érzi a felé áramló szeretetet.

Ötlet: legyen minden hónapban 1 szerelem-nap, amikor (este) különleges, egzotikus szokatlan dolgok történnek az élet élvezete jegyében. Az Oroszlán Vénusz nagyon hálás lesz érte!

Vénusz a NYILASban

A legszelídebb tüzes Vénusz a Nyilas. Itt már lecsitult az elemi ösztön (Kos), nem mérvadó a külvilág véleménye (Oroszlán), inkább a kölcsönösség dominál. Lelkes, de ő sem kitartó. Hisz a Szerelemben, mindig az épp aktuálisban. Vagy épp magába a Szerelembe szerelmes, avagy a plátói kiszemeltjébe. Itt már kezdjük elhagyni a földet- a Vénusz szokásos mozgásterét- és felülről szemléljük a dolgokat: fontosabb a szexualitásnál az összetartozás-érzés, a hódításnál az igazságérzet. Nem arról van szó, hogy a testiség másodlagos-hiszen tüzes ez a Vénusz is!-, csak épp a szellemi együvé tartozás, a közös eszmékért való lángolás éppilyen fontos. No, meg a szabadság! A Nyilas Vénusznak tér és idő kell, vagy olyan hobbi, ami a sebességről, szellemi távlatokról, felfedezésről szól. Enélkül nagyon nyughatatlan, izgága és kritikus lesz, sőt lekicsinylő. A Nyilas Vénusz számára a szereleme, de a szeretet is szentség, kegy, ami nem nélkülözheti a rítusokat. Fontos tehát a tartalom, de a forma is. Hajlamos magas piedesztára állítani a társát, illetve a mércét a leendő párt illetően. „Félistenek kerestetnek”-lehetne társkereséskor a jelige. Nála nem hierarchiát jelent az, hogy önmaga fölé helyezi a társát, hanem megszenteltséget és átszellemültséget. Van közös cél, van közös vízió, van közös eszme ez a Nyilas-kapcsolat motorja. Ez akár a hosszú élet titka is lehet! Bár azt is tudni kell, hogy Vénuszunk nem a tettek embere, inkább gondolkodik, mint cselekszik, így nem árt, ha tettre kész társat választ a közös eszmék megvalósitására.

Inspiráció: rendezz be egy kis szerelem-sarkot: fénykép, rózsakvarc, virág, mécses, füstölő. Nézz utána tetszene-e neked a tantra…komoly mestertől, a szellemi síkról indulva!

Folytatás hamarosan!