Jön a nyár és mindenki lelkesen szervezi a nyaralását. Kivéve azokat, akik már a gondolattól is összerezzennek, hogy itt a vakációk és nincs kivel útnak indulni, nincs kivel megosztani az élményeket és nincs kivel átélni a kalandokat.
Nehéz időszak az egyedül lévőknek. Hacsak nem fordítják a maguk javára! Persze könnyű ezt mondani, átélni lényegesen nehezebb, de a negatív gondolatok az egyedüllét problémáját nem fogják megoldani, sőt a bánat és elkeseredettség csak a magányosan töltött időt hosszabbítja meg. Bosszankodd ki magad, keseregj rajta, hogy egyedül vagy és nincs kivel tervezgetned, aztán pedig válts stratégiát, és használd ki az egyedüllét lehetőségeit. Gondolj arra, hogy nem kell szabadság-időpontot egyeztetned senkivel, így csak rajtad múlik, hogy mikor nyaralsz. Nem kell hosszasan egyeztetni az igényeket, úgy kapcsolódhatsz ki, ahogyan neked tetszik. Nyáron úton-útfélen fesztiválok, koncertek, utcabálok és egyebek várnak, amelyek között biztosan találsz ízlésednek, korodnak, érdeklődésednek megfelelőt. Ezekre a rendezvényekre bátran elmehetsz egyedül: remekül lehet ismerkedni a kötetlen, oldott hangulat miatt. Ha jól választasz programot csupa azonos érdeklődésű embere bukkansz, akik között még figyelemreméltó figurák is feltűnhetnek. Érdemes hetente átnézni a hétvégi programajánlókat, de én is kinézek majd rendszeresen hírt adok majd érdekesnek ígérkező rendezvényekről.

Ha időd, pénzed, energiád engedi, vágj bele a nyaralásba is bátran egyedül. Nagy dilemma, hogy egyedül érdemes-e csoportos útra menni. Szerintem mindenképpen, jó kis önismereti tréning lesz, és addig sem vagy egyedül, sőt még az utazás élménye is a tiéd! Felesleges azon lamentálni, hogy míg a boldog párocskák kézen fogva andalognak, te egy idegen helyen búslakodsz majd egymagadban…miért tennéd?! Vigyél könyvet, ismerkedj a tájjal, utastársaiddal. Figyeld az embereket és figyeld magad. Az egyedüllét nagy előnye, hogy korlátlan időt fordíthatsz magadra. Ne szalaszd el a lehetőséget. A nyaralás egyedül egy kétségkívül kiélezett helyzet, m annál több tanulságul szolgál, és nagyon jó önbizalom-erősítő dózist ad, ha a félelmeid ellenére belevágsz és még jól is érzed magad. Megismered az igényeidet, figyelsz az apróbb jelzéseidre és még vakációzol is.
Megnyugtatásképp: akik párban mennek nyaralni, azok közül is kb. 40% szakít a vakáció ideje alatt…úgy látszik nekik sem könnyebb.

Persze lehet utazni barátokkal is. Nagy élmény együtt eltölteni néhány önfeledt napot valami jó kis helyen! Igazi relax, nagyszerű társaságban! Ha nincs olyan ismerősöd, aki ilyet szervezne, legyél te az, aki összerántod a csapatot, nagyon hálásak lesznek neked, meglátod! Ne sajnáld az energiát, találj ki olyan programot, amire mozgósíthatod őket, nem fogják kihagyni, te pedig begyűjtheted az önbizalom emelő dícséreteket.

De folytatnám a sor nyári programajánlómban: rengeteg tanfolyamot, képzést is meghirdetnek nyárra. Itt a remek alkalom, hogy valóra váltsd dédelgetett álmod, belevágj valami újba, amiben kedved leled: lehet jógatábor, fogyi klub, nyelvtanfolyam, kézműves mesterség, főzőiskola…Használd ki az időt, hogy magadra fordíthatod és legyél több. Csinálj olyasmit, amitől mosolyogsz, amitől egyensúlyba kerülsz.

Ne koncentrálj görcsösen arra, hogy csak azért mész el a programra, hogy hátha szembe jön ott a Nagy Ő. Így nem fog szembejönni. Ha nincs kedved elmenni, maradj otthon. Nagyon jól jöhet néhány otthon töltött, csendes nap, amikor átgondolod a dolgaidat, pihensz, kikapcsolsz. Ettől még nem maradsz le senkiről. Ha viszont kimozdulsz, éld át a pillanatot és legyél ott mindenestül! Vesd bele magad a programba és sugározd az örömöt. Így jövő nyáron már nem kell csak magadra tervezni 🙂 !!

Ha pedig különleges utazáson szeretnél részt venni, kattints ide >>