Biztos meg fogtok kövezni érte, de én úgy vélem a társkeresés napjainkban nem nélkülözheti a jó marketing stratégiát: adott a „termék”, amit egy telített piacon kell értékesíteni. Márpedig ha ez így van –márpedig ez így van!-, akkor nem árt egy Terv, egy stratégia, ami eljuttat a célig, azaz boldog a párkapcsolatig. Persze csak akkor, ha spontán helyzet épp most nem adódik. Két dolgot tehetsz: vagy vársz tovább, vagy egy picit felülvizsgálod az eddigi cselekvési tervedet és újraírod azt. Ebben segítek.

Taktika annyiféle van, ahányan próbálkozunk vérmérséklet (csillagjegy), tapasztalat és a kapcsolat utáni vágy által vezérelten… A látszat-ismerkedéstől –amikor csak önmagad és a család megnyugtatása érdekében futod a köröket- az elszánt vadászatig sokféle hozzáállás létezik, amely mind eredményes lehet. Akkor eredményes egy társkeresési mód, ha önazonos: felvállalható, képviselhető és kényelmes. Ha a kolléganőd a nyomulós stílust választja, és neki ez eredményt hoz, nem biztos, hogy neked is jól áll ugyanez. Annál meg nincs cikibb, ha valaki esetlenül szerepel, képzeld le, amint egy öt számmal nagyobb ruhában kell meggyőzőnek lenned…

A megfelelő stratégia kitalálása előtt tehát tudnod kell, hogy te milyen is vagy és azt is, hogy kit keresel. Utóbbi azért fontos, mert ágyúval nem érdemes galambokra lőni, fontos látni, hogy milyen inger, milyen jelenlét éri el a megfelelő hatást. Ne pazarold az energiáidat, hatékony és eredményes társkeresés a cél, nem?

Nézzük milyen fő önmenedzselési módok jöhetnek számításba:

1.) kivánatossá teszed magad és eléred, hogy alig várják a Nagy Találkozást (pl. az első találkozás előtt hosszasan leveleztek)

2.) abszolút egyedivé varázsolod, hogy kiválasztottnak érezze magát a szerencsés jelölt (pl. ha van közös ismerős csöpögteted magadról az infót és üzensz vele)

3.) valamit csinálgatsz a népszerűsítéséért, de csak úgy módjával (internet, bulik)

4.) kiadod „sales-eseknek” a feladaot, elvégre ők a profik ebben (társközvetítő, randiguru, coach)

5.) a jó bornak nem kell cégér-alapon nyugton maradsz és figyeled a lehetőségeidet

6.) egyáltalán nem akarsz részt venni ebben a versenyfutásban, mert úgy érzed, csak lemaradnál

A következő teszt alapján beazonosíthatod magad, és ha szükségesnek látod sikeresebb stratégiára is átnyergelhetsz. Ha a kapott eredménnyel tudsz azonosulni bármelyik kategóriába is kerülsz (egyik sem jobb vagy rosszabb a többinél!), akkor csak így tovább! Amennyiben viszont másnak hitted magad, mint amit itt kaptál, akkor viszont nem árt váltani arra, amit jobban magadénak érzel, mert ez fogja meghozni az áttörést.

Négy típust mutatok be, amelyek egyformán sikeresek lehetnek. Bizonyára mindegyik esetre tudsz mondani példát a környezetedből, és magadat is be tudod kapásból sorolni. Tippelj, melyik vagy:  a bevállalós, aki igyekszik biztosra menni? A félénk, akinek nem jó egyedül, de eléggé bizonytalan? Vagy a zárkózott típusba tartozol inkább, azok közé, akik védik a határaikat?  Esetleg a kíváncsiság hajt az ismerkedésre, de még nehezen oldódsz föl „éles helyzetekben”?

Az asztrológia szemüvegén át a négy típus az elemeknek feleltethető meg. A bevállalós a tűz, a kíváncsi a levegő, a félénk a víz és a zárkózott a föld. Ne ítélj túl hamar! Nem mind zárkózott, aki Bika… A társkeresésénél az aszcendens, a Merkúr, a  Vénusz helyzete is fontos.

Mielőtt válaszolnál a teszt kérdéseire…

Kénytelen voltam ékezetek nélkül fogalmazni, mert a szoftver nem tudja kezelni a magyar karaktereket.A következő kérdés a NEXT-gombra kattintva jelenik meg. A végeredmény a SUBMIT-gomb megnyomásával áll elő. Ha végig értél a 9 kilenc kérdésen, a négy kategória valamelyikébe sorolódsz be. Mindegyik kategória leírását ékezetekkel, élvezhető módon elolvashatod majd a teszt alatt.

BEVÁLLALÓS

Megragadsz minden lehetőséget, alkalmat az ismerkedésre a munkahelyi bulitól a szomszéd kerti-partyjáig. Lelkesen böngészed a programajánlókat mozi-, koncert- és bármi más ügyében, a lényeg, hogy ne legyél egyedül. Ha valaki feldob egy lehetőséget, akkor is ráharapsz, ha 1.) emiatt le kell mondani egy olyan rendezvényt, ahol az ismerkedés kevésbé esélyes  2.) fáradt vagy és inkább pihenned kellene 3.) nem éppen a te érdeklődési körödből érkező emberek lesznek jelen ama bizonyos programon, amit ajánlottak. És a kezdeményezés is belefér, bármilyen helyzetről legyen is szó.

TIPP: a kevesebb néha több…

KIVÁNCSI

Mindenhol ott vagy, de kissé kívül állóként. Nemcsak az emberekre vagy kiváncsi, hanem önmagadra is az „éles helyzetekben”.  Nyitott vagy, kedves és érdeklődő, nagyon várod, hogy nyissanak feléd, de nehezen melegedsz bele e helyzetekbe. Legjobb terep számodra a társas ismerkedési lehetőség, ahol kötetlenül, oldottan tudsz jelen lenni. Nem ideális viszont a túlságosan „ismerkedés-szagú”, a kizárólag erre koncentráló helyzet, ilyenkor ugyanis elbizonytalanodsz és ez kifelé is meglátszik…

TIPP: válassz olyan hobbit, ahol remélhetőleg emberedre találsz

FÉLÉNK

Nagyon szeretnél társat, de nehezen nyitsz. Ha alkalom támad, szerényen visszahúzódsz, nem zavarsz sok vizet, inkább a háttérből figyelsz. Kedves vagy, de észrevétlen. Mielőtt nekivágnál a Kapcsolatnak inkább még elintézel ezt-azt, rendezed az életet többi kérdését (költözöl, karriert építesz, rokont ápolsz). És várod, hogy eljöjjön a Te Nagy Pillanatod, amikor végre már nem leszel egyedül. Abban hiszel, hogy mindennek megvan a maga ideje. És ez így is van! Az önbizalom építésének is és az aktivitásod megkezdésének is…

TIPP: legyen két hónapos terved: mit teszel a sikeres társkeresésért. Kérd számon magadon az eredményeket!

ZÁRKÓZOTT

Furfangos a taktikád: igyekszel jelen lenni és ismerkedni, de csak fizikailag. Mintha a legértékesebb részedet, a szívedet rendszeresen otthon hagynád. Nehezen beszélsz magadról, mert félsz a sérüléstől (esetleg még nem heverted ki az előzőt) és nem kockáztatsz. Inkább kérdezel és tartod a két lépés távolságot, mint egy vérbeli angol szerelmes. Megközelíthetetlennek tűnsz, bármennyire is szeretnél kapcsolódni, nem kezdeményezel és a kezdeményezéseket sem tudod bíztatással visszaigazolni. Csak a kitartóbbak érdeklődésére számíthatsz…

TIPP: ne érvelj, ne elemezz. Hagyd, hogy a szíved igényei is szót kapjanak. Tudakold ki őszintén, ki t is szeretnél magad mellett tudni. Számodra ez a nehezebb lépés, innentől már könnyebb az utad.