A szánkópálya vagy a jég legalább annyira bíztató terep az ismerkedésre, mint nyáron a strarnd! A víz befagyott, de te ne légy fagyos, irány a friss levegő és a friss társaság!

Az idei télen igazán nem panaszkodhatunk, az időjárás igazán elkényeztet minket, legalábbis hóval. Bár én nem ebben az évszakban vagyok elememben, azért lehet gyönyörködni a havas tájban is! Sőt, ki lehet benne kapcsolni, fel lehet benne töltődni! Nem utolsó sorban pedig alkalom adódik az ismerkedésre is. Legjobb, ha egyedül indulsz útnak, de lehet társasággal is menni, így biztosan nem maradsz egyedül bármi is történjék :-). És mit is csinálj? Ami adja magát! Itt most nem az intellektualitásé a főszerep, hanem a gyermeki énedé! Be lehet kapcsolódni spontán hógolyó-csatába, a játék a legjobb oldószer, senki nem veszi zokon a betolakodást. El lehet menni egy közel eső sípályához sétálni vagy sielni, és a nagy hidegben be lehet kucorogni a menedékházba egy forró italra. Ezek a házak arról híresek, hogy sosincs bennük elég hely, tehát rögtön egy asztaltársaság kellős közepén találhatjuk magunkat. A férfiaknak további lehetőségük is adódik: a szánkópálya mellett serte-pertélve segíteni a felfelé igyekvő hölgyeknek. Az igazán lazák még a szánkót is kölcsönkérhetikegy csúszásra :-). Létezik a fellökős-felsegítős megoldás is, kinek-kinek vérmérséklete szerint. És akkor a hóember-építés csapatépítő projektjéről még nem is beszéltünk! No, meg ott van a korcsonyázás: akár a tavakon, akár a műjégen.

Bizonyára, aki ilyen helyeken megfordul, örömmel van ott és nem veszi zokon a bekapcsolódási szándékot.  Főleg, ha nem a nyomulós, hanem a játékos hozzáállással közelítünk. Aki meg zokon veszi, az valószinüleg nincs is abban a lelki állapotban, hogy akár más helyzetben is nyitott legyen bárkire.

Párkapcsolat-egyengető programnak sem utolsó sem a hógolyózás, sem a szánkózás, sem a kori! Fel a sapkát, sálat, és nosza! Ki tudja lesz-e az idén még hó…?

U.I.: A fenti, angyalkának látszó személy én vagyok. Csakhogy lásd, nem prédikálok vizet!