love-couple-1427285-mKinéztük a potenciális áldozatot, már „csak” azt kellene elintézni valahogy, hogy belénk szeressen. De legalábbis mutasson annyi érdeklődést, hogy megcsillogtassuk személyiségünk legvonzóbb részeit.  Mit tehetünk? Várhatjuk, hogy a.) egy kedves barát majd besegít b.) majdcsak megjön az önbizalmunk és lerohanjuk c.) alakulnak a dolgok maguktól. Ha ezeknél hatékonyabb akciókra vágysz, akkor van itt 12 ötlet arra, hogy sok lépéssel közelebb kerülj Hozzá. És azt is megmutatom, kinek mi megy jobban, mivel érdemes először próbálkozni.

1.)    Légy őszinte magadhoz: miért pont ő kell

Sok további félreértéstől kudarctól véded meg magad, ha alaposan ismered a motivációidat. Tedd fel magadnak a kérdést, és csak akkor lendülj további akcióba, ha elfogadhatóak az érveid.

AKINEK EZ KÖNNYŰ: Bak, Kos

AKINEK EZ NEHÉZ: Mérleg, Halak, Vízöntő, Szűz, Nyilas

 

2.)    Legyél jó „barát”

Haladj abban a tempóban, amiben lehet, még ha ez lassabb is, mint szeretnéd. Kerülj közelebb hozzá úgy, hogy csak barátkoztok. Ez nem azt jelenti, hogy átvered (magad). Néha nem tanácsos ajtóstul a házba rontani, máskor meg épp ez a jó stratégia. Ha barátian viszonyulsz lesz időd feltérképezni kivel is van dolgod és nem ér meglepetés.

AKINEK EZ KÖNNYŰ: Ikrek, Oroszlán, Mérleg

AKINEK EZ NEHÉZ: Bika, Szűz, Skorpió

 

3.)    Tiszteld

A lelkesedés szuper, de mik azok a tulajdonságai, amiért felnézel rá? Ha elfogy a svung, miért tudod majd szeretni? Az elején nem töprengünk ezen, később meg már lehet, hogy késő!

AKINEK EZ KÖNNYŰ: Halak

AKINEK EZ NEHÉZ: Nyilas

 

4.)    Kérdezz. Ismerd meg jobban. Adj magadból is

Úgy nehéz lesz valakivel boldognak lenni, ha csak képzeletben ismerjük, netán fel is díszítjük elvárásokkal, ahelyett, hogy megnéznénk közelebbről őt magát. Sokat segít, ha merünk kérdezni, és ennek apropójának magunkról is mesélni. Nem kell oknyomozó riporterré válni, csak szépen tapintatosan haladjunk. Gyakori hiba, hogy fedezékből akarunk lőni: ő mondjon el magáról mindent, mi meg nem adjuk ki magunkat. Ez így nem megy, legyen egyensúly. Adj magadból többet, dobd be a kezdőtétet.

AKINEK EZ KÖNNYŰ: Mérleg, Ikrek, Nyilas, Halak

AKINEK EZ NEHÉZ: Bak, Rák, Bika

 

5.)    Legyen közös hobbitok

A kínos és agyonszervezett találkozások helyett egyszerűbb, ha arra mozdulsz, amerre ő eleve van. Nem kell őt lenyomni, vagy profivá képezni magad, elég, ha csak élénken érdeklődsz (a helyszínen), és azt látja, hogy kedvedet leleled abban, amiben ő is. Elterelődik a figyelem a nyomulásról, maguktól értetődően zajlanak a találkozások. Innen könnyebb továbblépni.

AKINEK EZ KÖNNYŰ: Szűz, Bak, Vízöntő, Oroszlán, Nyilas

AKINEK EZ NEHÉZ: Halak, Kos

 

6.)    Ne tapadj rá

Mindenki utálja, ha a nyakán lógnak, megfojtják és kisajátítják. Kell a szabad tér ahhoz, hogy valami nőni, alakulni tudjon. Nem az együtt töltött idő mennyisége, hanem a minősége számít, ezért nem baj, ha csak heti egy találkozás fér bele (vagy ennél is kevesebb). Minél kevesebb számonkérés és nyomás, annál nagyobb a kedv a közeledéshez!

AKINEK EZ KÖNNYŰ: Vízöntő, Skorpió

AKINEK EZ NEHÉZ: Bika, Halak, Ikrek, Rák

 

7.)    Tedd tökéletesebbé

Első ránézésre bonyolultnak tűnik, de nem az. Nem iskolába kell beiratni, és a kioktatástól is tartózkodjunk. Ellenben nagyon jól esik a támogatás bármely formája, amely a céljaink eléréséhez segít, nem? Erről van szó! Ösztönözd, keríts segítséget, járj utána mivel tudsz hozzájárulni egy számára fontos cél eléréséhez. Nem fog elmaradni a díjazás!

AKINEK EZ KÖNNYŰ Rák, Mérleg, Nyilas, Oroszlán

AKINEK EZ NEHÉZ: Bika, Kos, Halak, Skorpió

 

8.)    Ne add fel az igyekezetet

Jó, nem kell megvárni, míg lábtörlővé alacsonyulsz. Érezni kell a határt, de egy visszautasítás még egy próbát gyakran megér, csak a taktikán kell változtatni (ehhez innen meríthetsz). Később pedig nagy csapda, hogy amint nyeregben vagyunk visszább veszünk a lendületből. Nem kéne! Ez egy életre szóló projekt!

AKINEK EZ KÖNNYŰ: Szűz, Bika, Skorpió, Rák, Bak, Vízöntő

AKINEK EZ NEHÉZ: Kos, Ikrek, Nyilas, Oroszlán, Mérleg

 

9.)    Szervezz nemrandi randit

Vagyis nem kell úgy csinálni az első pár alkalommal, mintha véresen komoly randira készülnénk. Jöhetnek a barátok is, társaságban még több minden kiderülhet emberünkről. Vagy lehet a helyszín meglepő, abszolút nem randi-szagú: pl. közös bringázás, pecázás, múzeumlátogatás stb.  Így a bátortalanabb versenyzőnek sem fog inába szállni a bátorsága.

AKINEK EZ KÖNNYŰ: Nyilas, Mérleg, Ikrek, Vízöntő

AKINEK EZ NEHÉZ: Bika, Szűz, Bak

 

10.) Köss kompromisszumot és köteleződj el

Amíg a Tökéletest várjuk csak a hónapok, évek telnek. Ehelyett vedd számba komolyan, hogy mi az, ami számodra fontos egy társnál és csak ezekre a tulajdonságokra koncentrálj. A kisebb hibák felett r szemet hunyni, mert azok később maguktól is képesek megjavulni. Alapvető értékekben azonban ritkán változunk.

AKINEK EZ KÖNNYŰ: Ikrek, Halak, Mérleg, Nyilas

AKINEK EZ NEHÉZ: Kos, Bak, Bika, Szűz

 

11.) Légy a legjobb önmagad

Ha már csináljuk, csináljuk teljes gőzzel. Vess be mindent, ami csak őszintén te vagy. Ne tartalékolj későbbre, most van először szükség a legjobb formádra, add bele. Kívül-belül.

AKINEK EZ KÖNNYŰ: Mérleg, Oroszlán, Skorpió, Bak

AKINEK EZ NEHÉZ: Rák, Szűz

 

12. ) Tedd hőssé

Ugyan nem élünk a középkorban, de a hősök még nem mentek ki a divatból ld. akciófilmek kasszasikerei. A férfiak szeretnek hősként fellépni, a nők pedig odavannak ezért a szerepért, vagyis azért, aki betölti. Szóval adj teret a hőstettnek: a.) ne oldj meg mindig mindent, mégha meg is tudod csinálni, hagyd magad megmenteni b.) kérj segítséget abban, amiben tudod, hogy jó és dícsérd meg nagyon érte. Nem kell a Balatonban fulladoznod ahhoz, hogy megmentsenek, a hétköznapokban is naponta akad helyzet, amiben jól jönne egy hős: ezeket használd ki ügyesen! Imádni fogjátok mindketten!

AKINEK EZ KÖNNYŰ: Halak, Mérleg, Vízöntő

AKINEK EZ NEHÉZ: Bak, Kos, Oroszlán

 

Melyikkel kezded a kiszemelt áldozatod becserkészését? 😉