Ezév júniusában az Uránusz bolygó a Halak jegyéből átkel a Kosba. Mit üzen nekünk párkapcsolati szempontból ez a jelenség? Jónéhány dolgot most kell rendbe tenned, mielőtt késő lesz.

Az Uránusz a függetlenség, a szabadság, a szövetség szimbóluma. Párkapcsolat szemszögből közelítve a bolygót a furcsa, átlagostól eltérő kapcsolatok, a váratlan helyzetek szimbóluma. Minden olyan kapcsolat, ami kissé különös (jóval idősebb partner, külföldi társ, extrém foglalkozás pár, nem független társ) uránuszi analógiákkal bír. Akinél ez a bolygó párkapcsolati szempontból szóhoz jut, az hétköznapi, állóvizes, tradicionális viszonyokra ne számítson. Persze annak mértéke, hogy valami mennyire extrém eléggé széles palettán mozog, és van választási lehetőség a „az annyira furcsa, hogy már elviselhetetlen” illetve „extravagáns, de ettől izgalmas” között, ízlés szerint.

Ám az Uránusz, mint lassan mozgó bolygó azoknak is hordoz párkapcsolati üzenetet, akiknél a hatása közvetlenül nem mutatható ki.

A Halak jegyében 2003 márciusa óta tanyázott, a Kos jegyében pedig 2018-ig lesz. Szép hosszú időszak, és minél hosszabb egy-egy időszak az általa szimbolizált hatás annál mélyebben érint meg mindenkit. De mi is ez a hatás? A Halakban járó Uránusz a kapcsolatokban a ködös, zavaros, álomszerű, idealisztikus, megfoghatatlan vonásokat erősítette. A labilitást, a döntésképtelenséget, a „menjek vagy maradjak”, a „se vele, se nélküle”-érzését hozta. Hogy az internetes társkeresés ekkora teret hódított az utóbbi 7-8 évben szintén Halak uránuszi jelenség (szokatlan ismerkedési mód, rejtőzködés, távkapcsolat-tartás által).Azt nem állítom, hogy eztán ezek az érzetek egyáltalán nem lesznek jellemzőek a korszak párkapcsolataira, de sokkal kevésbé dominálnak majd.

A Kos jegyébe átlépő Uránusz energiái nagyon megsokszorozódnak:előtérbe kerül a változásra való igény, a nyughatatlanság, a nyüzsgés, váratlan reakciók, pálfordulások, a kreatív, ösztönös megoldások ideje jön. Párkapcsolati szinten ez akár szó szerint is értelmezhető, de bővebben kifejtve arra lehet számítani, hogy könnyebben merünk majd kilépni, sokkal jobban vonz minket egy új, érdekes lehetőség, mint az, hogy a nyugodt biztonságot válasszuk. A kapcsolatok új dimenziója nyílik meg: a társak sok közös élmény által forrnak össze, nem a tapasztalat, az elvárások, a közös jövő fogja a párokat összetartani, hanem az együtt töltött idő élménygazdagsága, az állandó megújulás képessége és az egymás határainak a maximális tiszteletben tartása. A Kos Uránuszi kapcsolatban a felek egyenrangúak és mindenkinek megvan az önálló élettere is. Két kreatív, tettre kész ember szövetségéről van szó, akik addig alkotnak egy párt, amíg vannak közös akcióik, tart a közös lendület. A kifulladt, állóvizes kapcsolatok korszakának vége. A menjek vagy maradjak dilemmája egyszerre megoldódik a fekete-fehér lehetőségek révén, a köztes, zavaros helyzet már nem elfogadható többé.

Mit kell tenned annak érdekében, hogy a Kosba lépő uránuszi energiák ne feldúlják, hanem segítsék a kapcsolatodat? Nagyon fontos annak átgondolás, majd tiszteletben tartása, hogy szabad mozgástere legyen a párodnak a kapcsolatban. Nem a nyitott kapcsolatot reklámozom, hanem a függésmentest, a zsarolásmentes, az elvárásmenteset azaz a felnőtt kapcsolatot. Akik támaszként tekintettek a másikra, azok most nagyot fognak esni…Azok a kapcsolatok fognak harmonikusan működni, akik két teljes emberként működnek együtt, nem pedig két élként keresnek menedéket a másik oldalán. Bejönnek olyan új kapcsolati modellek, amelyek megoldást jelentenek a már elavult és nem működő formákra. nem kell félni semmitől, ami meglepő vagy szokatlan, attól még működhet. Aki nagyanyáink tradicionális fészekmelegét próbálja megvalósítani, annak elég sok kudarccal kell szembesülnie. A találékony pároké a jövő, akik meg merik valósítani a zsigerből jövő ötleteiket nem törődve azzal, hogy mások mit szólnak ehhez. Gyakori lesz az éles váltás, azaz a hirtelen találkozás és hirtelen szakítás. Etekintetben is hat a fekete-fehér, átmenetet nem tűrő időszak. ha tehát most langyos víznek éled meg a kapcsolatodat, olyannak, hogy bár van, de csak úgy jól elvagytok egymás mellett, mert nincs jobb ötleted, akkor ne lepődj meg, ha ennek az „idillnek” hirtelen vége szakad. Jobb, ha magad lépsz: vagy felpezsdíted az állóvizet (ehhez ötleteket a jobb oldalon találsz), vagy kilépsz. Most már nem kerülheted el a döntési helyzeted, ha eddig sikerült is. Minden kapcsolat változást fog megélni, melyik mekkorát annak függvényében, hogy melyik mennyire erős szövetség. Most már nincs türelmi idő, be kell gyújtani a rakétákat, különben szaladhatsz az események után. Ne is olvass tovább, inkább cselekedj :)!

Ha arra vagy kíváncsi, hogy benneteket miként érint az Uránusz most kezdődő 8 éves korszaka, akkor várlak a tanácsadásomon.
Katt ide>>