Ha a reklámokat nézed, akkor a költekezésről. A kereskedelem számára ez is csak egy ünnep a sok közül, amely vásárlásra ösztönzi az embereket. Ráadásul nagyon nyomós okból: a boldogságuk érdekében. Erre ugyan ki ne áldozna ?! Kérdés persze, hogy a párkapcsolati harmónia tényleg a luxusutazások, a drága ékszerek meglététől vagy hiányától függ-e. Ha az utóbbira szavazol, ne olvass tovább, én ugyanis amellett érvelek, hogy a Valentin-nap az együtt töltött idő öröméről és az apró meglepetések bájáról szól. Sőt tippeket is adok e kettőhöz!

Napjainkban a hirdetések hatása alatt hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy egyes árucikkek megvásárlásával a boldogabb életet is megvettük. Ami ideig-óráig így is van, hiszen örülünk a terméknek. Párkapcsolati kérdésekben viszont akkor folytatunk sikeres „taktikát”, ha a hosszútávú megoldásokat keressük. Ez persze nem azt jelenti, hogy aki megteheti és luxus utazással kedveskedik az gazember. Nincs erről szó. Sokkal inkább arról van szó viszont, hogy az se érezze magát rosszul, aki kisebb ajándékkal, vagy más, nem anyagi értéket képviselő megoldással tud csak előrukkolni. Régen rossz, ha csak az ajándék értéke adja meg a párkapcsolat súlyát, bármilyen ünnepről legyen is szó. Nézzük miről is szól ez a mi kultúránkban csak néhány évtizedes múltra visszatekintő nyugati ünnep!

Alapvetően a tavasz-ünnepek egyik megjelenési formájáról van szó. Ezidőtájt kezdenek a madarak csicseregni, ekkor kezdenek párválasztásba. Mi meg szépen lemásoltuk a viselkedésüket, és ha párválasztásba nem is, a szerelem ünneplésébe belefogtunk. 🙂 Tehát alapvetően a természetességé és a szerelemé a főszerep február 14-én! A legfontosabb annak kinyilvánítása, hogy összetartozunk. Ennek mikéntje a lehető legnagyobb változatosságot mutatja, a lényeg, hogy szívből jövő és erölködés nélküli, tehát önazonos legyen a gesztus. Akinek tehát a drága ékszer vásárlása a hiteles, az tegye ezt!

Fontos üzenete ennek az alkalomnak az is, hogy éljük át a „jobb adni, mint kapni” érzését! Ne azt firtassuk, hogy milyen ellenajándékra számíthatunk, hanem találjuk ki, minek is örülne a párunk és tegyünk a kedvére! Legyen ez a nap valóban egy szerelemmel, szertettel átitatott kivételes alkalom. Jó lehetőség az ünneplésre, hiszen a szilveszter már úgyis olyan régen volt! :-), kettesben töltött program pedig pláne!

Ha még nem találtad ki hogyan is töltsétek a napot, szerencsére vasárnapra esik, összeállítottam egy kis segítséget test és lélek örömére:

♥         elmentem egy parfümériába és végigszaglásztam jónéhány trendi illatot, hogy besorolhassam nemek és csillagjegyek szerint melyik jegyhez milyen termék illik;

♥         bementem egy virágüzletbe és besoroltam a vágott virágokat szintén jegyek szerint;

♥         kitaláltam 12-féle programot, amit együtt élvezhettek kedvetekre,

♥         elgondolkodtam rajta kihez milyen masszázsolaj illik és ezt is beleírtam a gyújteményembe;

♥         végül pedig összeállítottam az édességlistát szintén csillagjegyek szerint (ez ment a legkönnyebben:-) )

Remélem kíváncsi lettél, mit is főztem ki már megint?! :-)A meglepetés-ötletekért kattints IDE!!!!.