A másiké mindig izgalmasabb! 🙂 Bár a hét elején már mindenki megkapta a személyre szóló Ikrek Jupiter-beavatást és cikk rövidített változata a VITAL Magazin júniusi számában is olvasható,  most itt az összefoglaló azoknak, akik 1.) kíváncsiak mások lehetőségeire is 2. ) nem PAT-résztvevők. (Utóbbi komoly hiba, mert több hétnyi párkapcsolati önismereti tippről maradsz le, jelentkezz az ingyenes, online mini tréningre itt és most, vesztenivalód nincs.)

A korszakváltás oka az, hogy június 12-én a Jupiter átlépett az Ikrek jegyébe, és bő egy éven át e jegyben tartózkodik majd. A Jupiter a kibontakozás, a bőség és a nagy (égi) segítség szimbóluma, az Ikrek csillagjegyéről pedig a kapcsolatok, és a kommunikáció fontossága juthat eszünkbe. Mit üzen a bolygó jegyváltása mindannyiunknak? Azt biztosan, hogy az eddigieknél is fontosabb lesz a kapcsolatok szerepe, nagyobb igényünk lesz a megismerésre, tanulásra; kíváncsiságunk felerősödik az új dolgok iránt; és sajnos nagyon elővigyázatosnak kell lennünk az üzleti ügyeinkben. A tapasztalatban hiszünk, és az észérvek lesznek igazán meggyőzőek, ugyanakkor a tudásunk és döntéseink folyton megkérdőjeleződnek…

Ha Kos vagy, a szokásosnál is több lesz körülötted a nyüzsgés: sok új kapcsolat születik, új feladatokat kapsz. Minden lehetőséget kihasználsz, hogy emberek között lehess, és új kihívásokat keress. Használd fel az évet arra, hogy bővíted a lexikális tudásod, tanulsz valamit, ami könnyen alkalmazható és hasznos. Figyelj oda jobban a pénzügyeidre, mert hajlamos vagy felszínesen tájékozódni és ebből sok bosszantó baki származik. Utazz sokat, pihenj többet és nevess még többet.

Bikaként az az érzésed, hogy elképesztően begyorsultak körülötted az események, minden megmozdult, földrengés van. Igen, változnod kell! Nyílj ki, mondj igent az új lehetőségeidnek még akkor is, ha első ránézésre nagyon idegenkedsz tőlük. Ez az időszak a rugalmasságod tesztje, szerepelj jól a vizsgán azzal, hogy legalább egy, számodra új és ismeretlen dologba belekezdesz. Lehet ez vadonatúj hobbi, de új állás is. Lesz olyan barátság, ami elmúlik, ne bánd, jön helyette másik!

Ha Ikrek vagy arra kell ügyelned, hogy ne kezdj bele egyszerre háromnál több dologba, különben csak az erődet fecséreled. Rengeteg fantasztikusnak tűnő lehetőség kerül eléd, ami csábító, de tudj nem-et mondani. Ez létszükséglet, ugyanis a kíváncsiságod nagyobb, mint a teherbírásod. És ha már itt tartunk: ügyelj a kikapcsolódásra, ne terheld túl a fejed. Lazíts meditációval, autogén tréninggel rendszeresen. Illetve sportolj sokat a szabadban és legyél többet egyedül. A csend harmonizál téged!

A Rákok felültek a hullámvasútra: egyszer sosem remélt szerencsének örvendhetnek, máskor meg az sem sikerül, ami rutin feladat. Tanulság? Ne erőltess semmit. Amit görcsösen csinálsz, abból jó eredmény nem sül ki. Figyelj oda a segítőkre, vedd igénybe a tanácsokat és nyugodtan hagyj feladatot másoknak is. Nem vagy egyedül, kapsz támogatást abban, ami a te dolgod. A változtatás nálad leginkább belső változás lesz: új szokásaid, új viszonyulásaid születnek, maguktól. Ezeket fogadd örömmel.

Oroszlánként azt érzed, hogy minden a legnagyobb rendben körülötted, ami nem feltétlenül van így. Persze könnyebb nem benézni a függöny mögé. Ne izgulj, kemény leckével nem fogsz szembesülni, de lesznek nem szeretem feladataid, amit fel kell vállalni elsősorban a kollégáiddal kapcsolatban. Túl sok információ és tennivaló terhel, és bizony fel kell venned a kesztyűt. Tedd is meg! Ne a népszerűségre játssz, hanem praktikus megoldásokra törekedj, logikusan érvelj és kis lépésenként haladj.

A Szűz-szülöttek a folyamatos fejfájást és gondolat-mókuskereket úgy kerülhetik el, ha csak az adott feladatra koncentrálnak. Minden előre tervezés és stratégia-alkotás felesleges agytorna. Spórolj az időddel és legyél benne a jelen feladatba. Ez épp elég nagy dolog. Ha pedig úgy érzed, zúdul rád a feladat és már mindenki keresztjét te viszed, akkor ne kritizálj, hanem cselekedj: szabadulj meg a plusz terhektől. Ettől nem leszel kevésbé elfogadható, hanem pont a tökéletesedésed irányába teszel egy nagy lépést!

Ha Mérleg vagy játékos derűvel vagy benne a helyzeteidbe, valahogy semmit nem akarsz komolyan venni. Vonzod az embereket, gyűjtöd a névjegykártyákat. Fontos kérdésekben jövő nyárig ne hozz döntést, mert nem tudod alaposan átlátni a helyzeteket és minden döntésed után a bizonytalanság érzése száll meg. Lavírozz mosolyogva, ahol meg ez végképp nem megy, ott a humoroddal üsd el a konfliktusok élét. Hosszú távon jót tesz, ha nyelvet tanulsz, és sokat utazol. Fontos kapcsolatok születnek.

Skorpióként zavar, hogy senki nem látja körülötted a lényeget, pedig olyan szembetűnő. Számodra. El kell azonban fogadnod, hogy nem vagyunk egyformák, és a te látásmódod egészen egyedi. Ez ebben az évben áldás és átok is egyben, de meg kell tanulnod elfogadni, ez a feladatod most. A nyitottságod is megmérettetik: sok új, ismeretlen helyzet adódik főleg a baráti viszonyaidban. Ösztönösen az elutasítás jön elő belőled, de érdemes magadban mélyebbre ásni: miért ez a reakciód?

Ha Nyilas vagy, akkor egészen szokatlan működésre kell átállnod. Meg kell barátkoznod az Élet apró jelenségeivel, azokkal, amelyek mellett eddig elrohantál. Amíg fel nem vállalod a nyűgös részleteket, addig ezek tömegesen jönnek szembe. Vállalj több házimunkát, fizesd be te a csekkeket, rendezd az irodádat és szűrd meg az ismerőseidet. A gyakorlatias oldaladat kell erősíteni, ehhez jól jön akár egy főzőkurzus, vagy egy online szappankészítő tanfolyam. Bármi jó, ami új praktikus tudást ad. Ez is lehet kaland!

A Bakok úgy látják, hogy sok a felesleges mellébeszélés, a bizonytalanság és a gyanús helyzet. Ez roppan zavaró. A bosszankodás helyett azonban jobb, ha 1.) inkább a jól bevált üzleti kapcsolataidra építesz 2.)kompromisszum készebb vagy 3.) van kéznél B-terved. Így teljes biztonságban érezheted magad, a többiektől függetlenül is. Amit viszont tanulhatsz ebben az időszakban, az az, hogy lehet az is jó és hasznos kapcsolat és tudás, ami első ránézésre nem tűnik annak. Azaz ne ítélj elsőre!

Vízöntőként annyi munkád lesz, hogy ki sem látszol belőle. Pedig szeretnél. A helyzet kulcsa a szervezés: nyugodtan passzolj le néhány feladatot! Figyelj oda az időgazdálkodásra és ne idegenkedj a feladat listáktól. Ha ez megvan, akkor máris jobban érzed magad, még ha a feladatok száma jelentősen nem is csökkent. Mivel csak akkor barátod a változás, ha a te fejedből pattan ki annak ötlete, javaslom találj ki sürgősen valamit. Új lakás, biciklizés a munkába, vállalkozás, bio-piac … gyerünk!

Halakként az átalakulás lételemed, de az most nem tetszik, hogy folyton agyalni kell valamin: az Élet valahogy most bonyolultabbnak látszik, mint eddig. Jó hír, hogy mindig jön egy mentő ötlet! Ami nem azt jelenti, hogy hátradőlhetsz, hanem azt, hogy ha te magad mindent megteszel annak érdekében, hogy elmerülj a szürke hétköznapok rutin feladataiban, akkor lesz, aki segít. Az éves terved az lehet, hogy az elméleti tudásodat gyakorlativá alakítod, valóban jelen vagy a mindennapokban. Kitűzöd a célokat és eredményeket érsz el. Legyen terved, amit számon is kérsz magadon.

 

 

 

Erről a témáról és még sok minden másról is beszélgetünk a jövő heti ASZTRO-PIKNIK-en. Részletek itt fent a jobb oldalon az oldalsávban és a Facebook-on.