Mars fényszögekÁprilis 2-től 16-ig háborús övezet vesz minket körül. Hogy ki is az ellenség, az eleinte nehezen lesz átlátható. Jó lesz, ha előre stratégiát alkotsz, ahogy egy kiváló hadvezérhez illik, különben alulmaradsz a golyózáporban! 🙂 Ezért szólok már most.
A jelenség, amit most bemutatok két felvonásból áll…

Az első felvonás

A háború kiváltó oka

Na, ez az, amin a történészek is csak vitatkozni szoktak. Szerintem általában az önzés. Esetünkben meg pláne. Április 2-tól a Mars együtt áll az égen az Uránusszal a Kos jegyében. A két erőt egy rafinált, az ösztöneire hagyatkozó, fejben is felkészült, hirtelen taktikát váltó harcosként képzeld el. Ez a harcos pedig nem más, mint Te. Illetve a Környezeted is, minthogy az erők mindenkire hatnak. Ezekben a napokban előny számodra, ha beavatottja vagy valamelyik keleti harcművészeti ágnak, mert nagy jelentősége lesz az önkontrollnak (az ösztönök uralásának) és a megfontoltságnak (a helyzet helyes értékelésének) az élet minden területén .

Április első hetében tehát, különösen 3-tól  7-ig , olyan erőtöltetet kapunk, amely még testi szinten is komoly reakciókat vált ki. Igazán nem vagyok egy riogatós típus, tehát ha már én is hujjogok, annak oka van! 🙂 De erről majd később! Mit tegyél most?

Állíts az oldaladra a hadsereged!

Mivel e napokban tele leszel energiával, kiváló ez az időszak arra, hogy kivitelezz: valósíts meg régóta halogatott célokat. De! Azzal számolj, hogy:

 • a türelmed a minimumra csökken,
 • kapkodsz
 • az ösztöneid dolgoznak, a védelmező korlátaid viszont nem
 • az elhatározásaid villámsebességgel változnak
 • sok hibát vétesz
 • mások számára követhetetlen vagy, csapongsz érzelmekben és tettekben egyaránt
 • konfrontálódnod kell, mert
 • te magad provokálsz a magad számára nem várt helyzeteket.

Tehát nem a békés, szüttyögős kivitelezős-időszak jön, hanem a hűbelebalázs hatékonyságával mész neki a dolgaidnak.

 

Felhívom szíves figyelmedet, hogy az időszak a következő csapdákat rejtegeti:

–         túl gyors vagy, ami balesetveszélyt idézhet elő

–         nem vagy körültekintő, ami elhomályosítja az ítélő képességedet

–         a kompromisszumkészséged minimalizálódik, tehát ne keress partnereket a terveidhez most.

Ezek az általánosságok. Témánk, a párkapcsolat szempontjából sem lesz túl rózsás ez a két hét. Most azok vannak előnyben, akik egyedül vannak, hiszen ők legfeljebb magukban tehetnek kárt. Ebben az időszakban ne kockáztass, ne provokálj. Enélkül is parázsló lesz a hangulat, olyan, mint egy western-kocsmában. Vagy a lövészárokban. Ez bizony a szakítás-esélyes napok egyike az évben. Persze nem kötelező szakítani, ettől rettegni meg pláne nem ajánlott.

Inkább arra figyelj, hogy:

 1. ne a társadon, hanem sportban, mozgásban, hobbyban vezesd le a feszültséget
 2. ne most oldj meg régóta tologatott konfliktushelyzetet, mert az könnyen elsodor a szakadék széléig
 3. köss kompromisszumot és legyél a szokásosnál is engedékenyebb. Amiből úgy érzed, nem tudsz engedni,
 4. halaszd április közepére.

 

Második felvonás

Mi jöhet még?!

Rosszabb! A helyzet fokozódik! Április 8 és 16. között és különösen 11 és 14. között az energiaszint, a lázadási-kedv némiképp apad, de növekszik a konfrontációra való hajlam. A Plútó kvadrátba kerül a Marssal. A Plútó a Mars magasabb oktávja, ami azt jelenti, hogy az ösztöneink kerülnek feszültségbe a Magasabb Akarattal. Nem kell isteni akaratra gondolni, elég csak a Felsőbb Énünk iránymutatását szem elöl téveszteni (ami harsány önmegvalósításunkban könnyen megeshet) és máris itt a patthelyzet. Melynek tudományos neve: frusztráció: mennénk nagy lendülettel, de a nadrágunknál fogva visszaránt egy erő…Ne feledd, ez az erő is Te vagy!

A korlátokat továbbra sem fogadjuk el, ámde ekkor vadul és agresszíven neki is megyünk. Az előző felvonást bemutathatjuk egy éppen vadászó tigrisként: tele energiával, kalandvággyal, ösztönökkel.

Sebzett tigris vagy!

Az áprilisi 8. és 16. közötti állapot egy kiéheztetett tigrist mutat, akinek már minden mindegy, csak tarolhasson. Kíméletlen leszel, csak a saját fejed után mész nem törődve bárki más álláspontjával és igényével. Aki egy picit is hajlamos a féltékenységre, az cudarul fogja érezni magát ezekben a napokban. Aki pedig nem, arról kiderülhet, hogy mégiscsak féltékeny típus.

Ha egyedül vagy csapongani fognak benned az érzések : gyűlölsz és szeretsz egyik pillanatról a másikra, indokok nélkül. Ha párkapcsolatban élsz, akkor játszmákba fogsz belesodródni. Miután mindkettőtökre hat most ez az energia, mindketten törekedtek arra, hogy a másik akaratán felülkerekedjetek. Ebből aztán vérmérséklet szerinti játszmák alakulnak.

 

Hogyan lehet belőle kiszállni?

Miután a Mars és a Plútó is ösztönszinten hat, azaz előbb cselekszünk, mint gondolkoznánk, megelőzésről nem beszélhetünk. Ehhez ugyanis észnél kellene lenni, ami most nem megy.

Egy dolog lehet célravezető: ha az első pofon után észbe kapunk, és a többit legalább elkerüljük. 🙂 Az első balul sikerült játszma, vereség, vita után a következőből már időben lépj ki. Pont ott van a csapda, hogy a végsőkig akarsz elmenni. Ha ezt tudod, akkor azt is tudod, hogy feleslegesen strapálod magad, igazából te vagy az, aki sorba állsz egy újabb pofonért. Tényleg kell ez neked? Vesd be a már bejáratott feszültség-levezető trükkjeidet: csokimajszolás, vásárlás, sport, séta, tányérröptetés….bármelyik megengedett ezekben a napokban, mert jobban jársz velük, mint egy újabb sokáig vérző sebbel. A materiális károk kisebb károk, mint a lelkiek…

További jó tanácsaim:

 • ne keresd ezekben a napokban önmagad és mások határait,
 • ne menj el a végsőkig se az erődben, se a makacsságodban,
 • ne felejtsd el, hogy a legnagyobb erény most az önmegtartóztatás.

Gondolj arra, hogy minden csak átmenet, még ez a feje tetejére állított helyzet is.

Valamint gondolj arra, hogy felesleges szegény bolygókat hibáztatnod, mert ők csak azt mutatják meg, hogy benned mit zajlik. Ők igazán nem tehetnek semmiről, a baj forrása Te vagy. És így vészhelyzet bármikor megoldható!

 

Melyik csillagjegyet érinti leginkább és legkevésbé ez a hatás?

Legnagyobb veszélyben a Kosok, Skorpiók, Mérlegek, Bakok és Rákok vannak. Tessék felkészülni és óvatosnak lenni! A jelszó: önuralom. Gyakorlom a Csendet!

A legkisebben pedig a Halak, Oroszlánok, Nyilasok, Ikrekek és Vízöntők. Ti sem ússzátok meg, pusztán arról van szó, hogy jóval kisebb mélységben érintődtök meg és tudtok mit kezdeni azokkal a helyzetekkel, amiben benne találjátok magatokat.

Aki a felsorolásból kimaradt az se érezze magát kívülállónak! A Bika és a Szűz olyan felfordulást talál maga körül, amit nem tud követni. Ne akarj leragadni, sodródj!