A tavaszi napéjegyenlőséggel indul a Kos-hava, a Kos pedig lendületéről, kihívás-kereső kedvéről ismert. A Kos energia középpontjában a harc áll, nem annyira nyerni, hanem inkább küzdeni szeret. A kudarc sem érinti meg túlzottan, hiszen pont szembejön mindig egy új kihívás, amiben bizonyíthat. Márciusban érdemes tehát a kihívásaink felé fordulni: sikeresebbek és örömtelibbek lesznek még a halogatott feladatok is, ha kalandnak éljük meg őket. Lássuk, melyik csillagjegy hol találja szembe magát inspiráló kihívással és hova érdemes koncentrálni az energiáinkat a hónapban!

KOS: Számodra a legnagyobb kihívás most, hogy mindent készben tarts, átláss. Rengeteg információ, feladat talál meg és mindent magadénak érzel. Hajlamos vagy túlértékelni a teljesítőképességedet és nagyvonalúan lemondani a pihenésről. Éld meg kalandként a ejtőzést, mélázást, lustálkodást. Biztos, hogy találsz benne valamit, amit még eddig nem vettél észre.

BIKA: Csak így tovább, üzenik a csillagok! Sok a teendő, de érzed magadban a lendületet. Örülsz az új lehetőségeidnek. A feladat az, hogy tartsd a tervet, legyen rugalmas, de hatékony napirended és ne aprózódj szét. Minden fontosnak látszik, de mindig csak a következő lépésre figyelj. Ügyelj a szellemi töltődésre, és ne felejtkezz meg a tested karbantartásáról sem. Így maradhatsz lendületben.

IKREK: Csupa új dologba ütközöl, a régi unalmas tevékenységeket is képes vagy más színben látni. Őrizd is meg a felfedezők kíváncsiságát magadban akkor is, ha fáradtabb vagy, vagy a munka monoton részéhez érkezel. Kihívás lesz játékosan mégis elkötelezetten és precízen helyt állnod, hiszen előbb lépnél tovább, mint kellene. A lassabb, odafigyelősebb tempó viszont aranyat ér!

RÁK: Úgy érzed, most minden túl sok. Nem könnyű kalandnak megélni a rád zúduló munka-árt, de épp ez a feladatod most: keress benne hasznos, mások számára is értékes darabkákat. Azért kapsz most mindenből többet, hogy te magad is sokkal több legyél! Figyeld meg, miben gyarapodsz a plusz lehetőségek által. Gondolj arra, hogy senki nem kap nagyobb keresztet, mint amekkorát elbír.

OROSZLÁN: Az egyensúlyod fenntartása elég nagy feladat most. Hol duzzad benned a tettvágy, hol pedig teljesen enervált vagy. Tartsd magad középen. Ne vonódj be a szélsőségekig egyik állapotba se. Kezeld kalandként a távolságtartást és hideg, arisztokratikus hozzáállás, ettől még szuperül mehetnek a dolgok. Állj ellen a kísértésnek, és nézd olykor kívülről magad.

SZŰZ: A kísértések hónapja köszönt rád: minden napra jut valami, ami igen csábító. DE ne dőlj be. Mindig. Nézd tiszta fejjel, hogy mire van igazán igényed és mi az, ami csak későbbi bonyodalmakhoz vezet: plusz kilókhoz, kellemetlen mentegetőzésekhez, felesleges konfliktusokhoz. Ugyanakkor merj is elcsábulni, ha épp jókor jön szembe valami neked szóló!

MÉRLEG: Hajlamos vagy fekete-fehérben látni mindent. Kihívás lesz színesíteni a képet, méghozzá nagy. Ráadásul -főleg a feketét- még azelőtt lenne jó átszínezni, mielőtt ellököd magadtól! Tehát ne dönts elhamarkodottan és vizsgálódj alaposabban. Sok döntést kell majd meghoznod és mindegyik más lesz: egyenként foglalj állást. Az élet most egy színezőfüzet számodra!

SKORPIÓ: Most jön a java! Váratlan fordulatok, meglepő sikerek, könnyű bemozdulások. Minden beindul, vagy halad, sőt szárnyal. Mi itt a kihívás? Hogy tudj örülni neki, hálás lenni a helyzetedért és megengedni magadnak, hogy mehetnek maguktól is bizonyos a dolgok. A nem várt eredmények a te korábbi munkáid gyümölcse. Dőlj hátra, relaxálj és állj készen a következő bevetésre!

NYILAS: Felpörögnek az események, főleg érzelmileg vagy nagyon telített. Mindenbe egy nagy vödör érzelmet viszel, és ez nem vezet mindig jóra. Kihívás-leckéd, hogy legyél objektívabb és kezeld helyén a helyzeteket. Ne válj fapofává, de érzelem-gombóccá se. Legyél tudatos abban, hogy melyik helyzet kíván szív- vagy épp fejvezérlést és azt alkalmazd, ami épp szükséges. Ne fordítva!

BAK: A kihívásaid nagy részét kudarcként és veszteségként éled meg, ráadásul sokat bosszankodsz is miattuk. Lásd inkább úgy, hogy nem megfelelő stratégiát választottál. Ez bárkivel megesik, kezdd újra vagy korrigáld. Hibázni ér! Az Élet egy videójáték, ahol mindig újabb pályára lépünk és még sok életünk van gyakorolni és haladni. Ennyi. Ja, és a bónuszokat is jegyzik. Nem dráma!

VÍZÖNTŐ: Szedd össze magad: az erőd, a képességeidet, a tapasztalataidat és legfőképpen az önazonosságodat. Tedd ezt minden nap. Ha ez megvan, akkor szépen haladsz és rálátsz, hogy mi miért történik. Se a tökéletességben, se mások erejében ne higgy. Támaszkodj magadra a megoldások keresésekor. Így a siker és megkönnyebbülés is a tiéd. Nagy kihívás, ugye?

HALAK: A kihívás az, hogy nincs kihívás! Nyugi, csak tedd a dolgod, mindig azt keresve, hogy miben hol van az öröm-faktor. A nehézségeken túljutsz, a problémák időlegesek, a tavasz pedig beindítja a rakétáidat. Találd ki, hogy miben szeretnél több, jobb lenni nyárra, és indulj el a megvalósítás útján. Ne kihívásként nézz a feladatokra, hanem az Élet részeként, így sokkal jobb lesz.