A változás nagy dolog. Sokkal könnyebb elhatározni, mint kivitelezni. Mindannyian ismerjük, hogy a fogyókúra is mindig holnap kezdődik :-).

Mit tehetünk annak érdekében, hogy ne halogassuk a dolgot, legyen kitartásunk beilleszteni az életünkbe az újdonságot?

Az első és legfontosabb, hogy legyen szilárd elhatározásod abban, hogy változtatni szeretnél valamely külső-belső tulajdonságodon. „Soványabb, szexibb, izmosabb, türelmesebb, szorgalmasabb, vonzóbb akarok lenni.” Ezt követően tűzd ki a célt, ami mérhető, megfigyelhető, tapasztalható: innen fogod tudni, hogy teljesítetted a küldetést, mégsem volt mission impossible és bevállalhatod máskor is :-). Ha ezek az alapvetések megvannak, jó ha rögzíted is papíron, nehogy a lelkesedéseddel együtt elszálljon az ígéret. Ezt követően minden nap tegyél valamit a megvalósítás érdekében, határozd el, hogy nincs kifogás, nincs szünnap, hiszen önmagad miatt, a magad érdekében munkálkodsz. Ezt a napi rendszerességet 21 napon át fenn kell tartanod! Spirituális összefüggés: a Hold ennyi idő alatt a havi útjának oroszlánrészét megteszi, tehát a te új szokásod is kellően mély utat tett meg a rögzülés irányába. Nem véletlen van 21 napos diéta is például. Persze a 21 nap a minimum, tovább igyekezni az újdonság meghonosításában abszolút ér! A 21 nap elteltével a helyzet sikerre van ítélve, ennyi idő elég ahhoz, hogy jól érezd magad az új bőrödben.

És még néhány bónusz trükk a megerősítéshez:

–         regeneráció a testnek, ami felkészíti az új befogadására (ha a változás testi szinten megy végbe: szauna,  masszázs, termálfürdő, jóga, tai csi…és a böjt

–         az új minél mélyebb megszilárdítását jelképezheti egy növény, amit elültetünk és naponta gondozunk; megfigyelhetjük a fejlődést párhuzamot vonva a saját fejlődésünkkel (így materializálhatjuk belső folyamatainkat, hogy jobban átélhessük)

–         készíthetsz mérleget is az „előtte”-állapot és a várt „utána”-állapot számba vételével, részletesen, hogy legyen időd írás közben átélni a változás minden ízét.

Ne felejtsd el: a boldogságod,  a párkapcsolatod teljessége rajtad múlik. A kapcsolat lételeme a változás, ne mulaszd el időről-időre megvizsgálni a helyzetedet, hogy nem igényli-e a megújulást, ne várd meg, amíg drasztikus jelek kényszerítik ki. Önként könnyebb, örömtelibb és hatékonyabb is. Ne félj tőle, vágj bele. Ha nekem megy, neked is menni fog! 🙂