Az előző részben ott hagytuk abba, hogy bemutattam a mágia működését. Most a hatásáról, következményeiről fogok írni.

De mit is old meg a szerelmi kötés? Azt mindenképp, hogy ne kelljen azon izgulni, hogy együtt maradsz-e a pároddal. Az együttlét minőségét azonban már nem befolyásolja, tehát egy harmonikus kapcsolatnak a javára válik, viszont egy veszekedős, konfliktusokkal terhelt kapcsolatban óriási teher lehet. Előfordulhat, hogy bár szakítotok, új életet nem tudtok kezdeni, mert egyrészt mindig megint valahogy, szinte véletlenül összegabalyodtok a negatív tapasztalatok ellenére is, másrészt azt veszitek észre, hogy képtelenek vagytok új, élhető kapcsolatot létrehozni, ezek a kísérletek megmagyarázhatatlan okokból mindig kudarcot vallanak. Merthát a kötés, az ott van, még akkor is, ha már nem igazán szeretnétek.

És mik a következmények? Mivel karmikus beavatkozásról van szó, ezért a kötés meggátolja, hogy más, esetleg a valóban jelentősebb kapcsolat kialakulhasson, megakasztja a karmát, a fejlődés további lehetőségét pedig a későbbi életekre halasztja el. A következmények tehát mindenképpen karmikusak.

Mi a teendő? Elsősorban az, hogy szakember véleményét kell kikérni a kötés létrehozása előtt, ugyanis bárkit bárkivel össze lehet kötni, azzal is, akivel túl sok dolga amúgy nem lenne az élete során. Szerelmes állapotunkban könnyen látunk olyat is Életünk Párjának, akiről később kiderül, hogy nem egészen az. Nos, mire ez kiderülne, addigra már nincs mit tenni, ha közben létrejött a kötés. Ezért látom okvetlen szükségesnek a tájékozódást abban az irányban, hogy a pár-jelölt milyen feladatokat hoz a kapcsolatba, összeilletek-e, tudtok-e hosszútávon együttműködni. Ezek hiányában a szerelmi kötés karmikus teher, amit hordozni vagytok kénytelenek anélkül, hogy bármiféle előnyét látnátok. Sőt, attól a lehetőségtől is megfoszt benneteket, hogy a valóban életre szóló társatokat megleljétek..Ez már sajnos akkor inkább fekete mágia, mint fehér.

Amennyiben úgy látod, hogy szükséges a szerelmi kötés, akkor beszéld meg a pároddal. Házasságot sem lehet kötni a leendő házastársak együttes jelenléte nélkül, jóllehet az egészen egyszerűen felbontható…egy ilyen súlyú rítus mindenképpen a két személy beleegyezését kívánja, így tisztességes, és így fehér mágia. Ami hazugsággal, félrevezetéssel, titokban születik, az negatív energiákat hordoz, bármennyire is naiv jószándék vezéreli, ezt ne felejtsd el.

A szakember kiválasztása is fontos szempont, mágusból ugyanis több van, mint pl. pékből, lassan mindenki beavatottja lesz valamely ezoterikus tannak. Látszólag és igen eltérő mélységben…. Mágiát létrehozni nem nehéz, azonban felelősségteljes odafigyelés kell az alkalmazásához, ilyen embert keress. Ne az ár legyen a szempont, hiszen az életetekről van szó!

Ha pedig megérett a helyzet arra, hogy a kötés megszűnjön, szintén kérd hozzáértő, alapos boszi segítségét a felszabadításhoz. Ha pedig párkapcsolati kísérleteid rendre kudarcot vallanak erőfeszítéseid ellenére is, gyanakodhatsz arra, hogy szerelmi kötés hatása alatt állsz, érdemes ennek utánajárni.

Mivel a mágiában az univerzum energiáit mozgósítjuk, ezzel az erővel nem lehet visszaélni, mert visszaüt. Nem javasolt rendszeresen oldás-kötést csináltatni, minden egyes kapcsolat közben és után. A helyén kell kezelni a súlyát. Nincs szabály, hogy hányszor vehető igénybe, de 1-2 alkalom még akkor is bőven elég, ha tényleg komolyan gondolod a dolgot.

A személyes véleményem a szerelmi kötésről az, hogy bár tudatosan, körültekintően használva valóban segítség és áldás, manapság a kapcsolatok működése nem igényli az életreszólóságot, a szerelmi kötésnek pedig ez lenne a lényege. Úgy tanulunk, fejlődünk, hogy sok emberrel állunk kapcsolatban, a több felületes kapcsolat jellemző inkább, mint a kevés de mély. A párkapcsolatokra is az jellemző, hogy 10-20 év a maximum, amiben gondolkodhatunk, persze vannak kivételek! De a korábban általános 50 éves viszonyokon mi már csak mosolygunk.

Szerintem nagyon kevés esetben van valóban létjogosultsága a szerelmi kötésnek a párkapcsolat minőségét figyelembe véve. Ha viszont van, akkor hasznos segítség lehet a hullámvölgyek átvészelésében.