Az ehavi Interpress Magazinban azt olvasom, hogy Haiti lakosságának 100%-a gyakorol fekete mágiát. A következtetéseket rád bízom, az azonban bizonyos, hogy némi összefüggést a magazin szerkesztője is lát a történtek és e tény között, ha az első oldalakon számol be róla (ráadásul az IPM szigorúan objektív, természettudományos szemléletű). Mi is az a mágia, és miként befolyásolja a párkapcsolatokat?

Manapság egyre többen keresnek fel jósokat, boszorkányokat és a mágikus mesterségek egyéb beavatottjait azért, hogy szerelmi kötést kérjenek tőle. Teszik ezt abban bízva, hogy így párkapcsolatuk stabilabb, boldogabb, de legalábbis szétválaszthatatlan lesz. Valóban így van?

A legtöbb segítséget kérő a legkevésbé sincs tudatában annak, hogy mi is történik velük, kettőjükkel voltaképpen a rítus eredményeként. Szerencsés esetben olyan mágusra lelnek, aki nem hallgatja el a kötés előnyei és hátrányait, a legtöbb esetben azonban nem így zajlik, úgyhogy a lelkes szerelmes olyasmibe fog, aminek a következményeit egy egész életen át (avagy többön át) viselheti, anélkül, hogy tisztában lenne annak miben létével. Persze ha csak öröm származik belőle, akkor nincs is ezzel semmi baj! De lássuk miről is van szó valójában!

A mágia létezik. A mágia egy erő, nem is kicsi, ami helyzeteket, embereket, eseményeket képes befolyásolni. A hatásmechanizmust most nem taglalom, a lényeg, hogy a mágia alkalmazójának szándékától függ, hogy „fekete” vagy „fehér” mágiát hoz létre, azaz ártó szándékú, negatív töltetű energiát bocsát ki, avagy valamely pozitív cél érdekében mozgósítja az energiát. A szerelmi kötés is lehet bármelyik kategória. Tipikusan fehér mágia akkor, ha a szerelmes pár mindkét tagja akarja és kifejezetten kéri ezt a beavatkozást a személyes jelenlétükkel is megerősítve mind a hatásfokát, mind pedig az egyetértésüket. Nem véletlenül használom a beavatkozás kifejezést, ugyanis arról van szó, hogy ezáltal a két ember energetikailag olyan összeköttetést kap, amely csak egy ellen-beavatkozással bontható szét, illetve amely megakadályozza, hogy bármelyikük mással párkapcsolatba léphessen. A kötés lényege tehát egy mágikus szerződés, ami spirituálisan összeköti a két személyt, mondhatni karmikus házasságra lépnek. Ha ennek súlyát mindketten felmérték és ennek tudatában szeretnék a kötést létrehozni, akkor egy életre szóló komoly kapcsolat elé néznek boldogan.

A rítus akkor kezd szürkülni, feketébe hajlani, ha csak az egyik fél akaratát tükrözi a kötés létrejötte, esetleg a másik fél nem is tud a beavatkozásról, netán kifejezetten ellenzi. Itt már a mágus lelkiismeretén múlik, hogy csak az egyik fél kérésére létrehozza-e a köteléket. Van ugyanis megoldás arra, hogy személyes tárgy, hajszál, fénykép segítségével elvégezhető legyen a munka, és ne kelljen mindkét félnek jelen lenni a kötés megszületésekor, a távolmaradás tehát nem akadály. Kérdés azonban, hogy szabad-e kizárólag az egyik fél akaratát figyelembe venni egy olyan beavatkozáshoz, amely mindkét fél életét döntően befolyásolja, azét is, aki elöl esetleg az egész rítus (örökre) rejtve marad…

A másik igen kétes megoldás, ha az internet adta lehetőségeket kihasználva valaki úgy dönt, hogy neten talált jótanácsok segítségével maga kreálja meg a kötést. Ennek a hatóereje ugyan kisebb a szakavatott által létrehozotténál, de működik még így is. Ha tisztában van a munka következményeivel és hiteles forrásból nyeri az információt a rítushoz, akkor nem árt vele, de ha csak szombat délutáni jópofa elfoglaltságként fabrikál Valamit, akkor annak beláthatatlan következményei lehetnek. Sajnos ráadásul mindekettőjükre nézve. Tudni kell, hogy aki fekete mágiát hoz létre, az komoly karmát okoz magának. Ezt a mágusok is hajlamosak elfelejteni.

FOLYTATOM!