megcsalas_2Jaj, a közhiedelem oly sok fals megállapítást elhisz! Ilyenekre gondolok:  „A Bikák hűségesek, velük nem foghatsz mellé.”, „Nyilas??? Menekülj, mert rád un hamar, annak mindig új kaland kell!”, „Sose kezdek eztán Bakkal, mert azok képtelenek igazán szeretni.”.

A helyzet a sztereotípiákon túl az, hogy mindegyik csillagjegy lehet hűséges és lehet csalfa is, a hűtlenség nem jegy kérdése, hanem a jellemé, ami persze nem független fényszögektől és bolygóktól, de kizárólag egy aspektusból nem állítható fel a látlelet. De akkor miből állítható fel, hiszen nem mellékes, hogy mire számíthatunk?

Valami összefüggés mégiscsak van jegyek és hűtlenség között, mégpedig az, hogy a jegy karaktere kirajzolja a csalfaság motivációját: más miatt lép félre egy Skorpió, mint egy Kos. Persze lehet azt mondani, hogy mindegy, mi miatt csalt meg, a tény az tény, de ha tudjuk, hogy mi jár a fejében, amikor él az adódó alkalommal (vagy megteremti azt), akkor azt is látjuk, hogy hogyan előzzük meg a nem kívánt fordulatot.

Most már csak azt kell tisztázni, ebben az esetben mit jelent pontosan, hogy Kos, Bika stb. Ezesetben a jegyek definícióját az aszcendensre és másodsorban a Vénusz csillagjegybéli helyzetére érdemes vonatkoztatni. Lehet, hogy így rögtön két mozgatórugót is kapunk, annál jobb, több eszköz áll rendelkezésre kifújni a szelet a vitorlából a vihar előtt. Nézzük a jegyeket.

 

KOS: vadászik, skalpokat gyűjt. Nem tulajdonít jelentőséget a hódításának, nem lát bele érzelmeket, csak önmagára (az általa generált hatásra) kíváncsi. Magát teszteli és dicséri meg, hogy még mindig nyerő.

 

BIKA: kényeztetést vár, hiányt pótol. Úgy érzi, neki valami járna, amit  a másiktól remél megkapni. Elsősorban a testi vágyak kielégítése motiválja, de ez sosem megy érzelmi elköteleződés nélkül.

 

IKREK: megismerni törekszik. Izgatja, hogy milyen a másik, gyermekien naiv és kiváncsi, ezért nem is veszi észre, hogy hopp egy viszony közepén találta magát. Dehogy akart ő félrelépni, az olyan komoly dolog, ő csak tapasztalatot gyűjt!

 

RÁK: szeretni, gondoskodni akar. Érezni, hogy ő is fontos valakinek, megbecsülik és értékelik a finom érzéseit. Babusgatni szeretne és babusgatva lenni, a ridegség elöl menekül. Sosem szívesen vállalt megoldás, inkább kényszerpálya.

 

OROSZLÁN: hadd tudja meg más is, mennyire jó vagyok! Elismerést és megerősítést gyűjt, mert abból szinte sosem elég. Arra vágyik, hogy büszkélkedjenek vele és ő a tenyerén hordozhassa azt, aki ennyire szereti.

 

SZŰZ: kizárólag biztonsági okokból kacsingat kifelé, ha már úgy érzi lassan becsődöl a jelenlegi helyzet. Alapos megfontolás után kinéz magának egy nagy valószinűséggel ugyanolyat, mert ismét nem a szívére hallgatott.

 

MÉRLEG: az élet szép, a szerelem jó! Bókolni, udvarolni olyan elfoglaltság, mint másnak az autómosás, nincs ebben semmi extra. Ja, ha túl messziire mentünk, akkor ciki kihátrálni. Meg nem is biztos, hogy rosszul járunk.

 

SKORPIÓ: ő bevonz: passzívan, de biztosan. És utána minden addigi elfojtott energiáját nagy erőkkel rázúdítja az „áldozatra”, aki vagy túléli, vagy sürgősen odébb áll. Nem hódít, nem keresgél, hanem kivárja az alkalmat, amikor mindazt kiadhatja magából, amit addig nem lehetett.

 

NYILAS: lelki társat keres, aki nem szabályozza, hanem elfogadja. Végtelenül hálás, ha foglalkoznak vele, ezért ő is gyanútlanul tud belesétálni egy kapcsolatba. Pedig ő csak egy kis melegséget akart, nem felfordulást. Később aztán belejön!

 

BAK: akkor lép, ha minden kötél szakadni látszik számára. Ez valóban a kapcsolati válság 24. órája, mert nem feladós fajta. Ekkor viszont nincs visszaút, hideg fejjel keres olyat, aki elismeri a törekvéseit, eredményeit, tálentumait. És talál!

 

VÍZÖNTŐ: mindenütt jó, de legjobb, ahol még nem voltunk. Lássuk, mások hogy élik meg az élet nevezhető társasjátékot. Hisz ez az egész csak egy nagy csapatjáték, keressünk hozzá szövetségeseket, szellemi társakat. Olyan sok klassz ember van!

 

HALAK: hezitál, mint lépne, meg szokták „menteni”, ami ellen nem tiltakozik. Végül is, akár még jobb is lehet. Az elsodródásba azonnal érzelmeket visz, sokkal előbb, mint tisztán látná a helyzetet. Nem tudja nem komolyan venni a másikat, hamár magát képtelen.

 

Látjuk, hogy az aszcendens-Vénusz elemzésével vannak nagyon mozgékony párosítások pl. az Ikrek-Mérleg, akiknél nagy erőket kell megmozgatnia a párnak, hogy helyben tartsa; és vannak szelíd, komótos, stabilizálódni szerető társak, akik egészen jól elvannak különösebb napi plusz energia-befektetés nélkül is. A refrén persze a szokásos: meggondolatlanság valakire rásütni a bélyeget anélkül, hogy a teljes horoszkóp összefüggéseit megnéznénk.

Ki milyen virágot szakít… de sosem a Nap-jegye a mérvadó, ha hűtlenségről van szó!

Tetszett? Akkor nyomd a gombot, köszi! 😉