További, kegyetlen őszinteséget igénylő, önelemző gondolatok következnek annak érdekében, hogy a szaturnuszi szimbólumok segítségével harmonizáljuk a párkapcsolatunkat.

Feladatok és megosztásuk

Teljesen hétköznapi teendőkre gondolok: takarítás, bevásárlás, mosogatás. Ezek mennek együtt nálatok, vagy az egyik kiosztja a másik meg megcsinálja? Netán te vagy az alkalmazott a kapcsolatban? Ha közösen intézitek a teendőket annak két előnye is van: hamarabb végeztek, és mindketten úgy érzitek, hogy tettek valamit egymás és a párkapcsolat érdekében. Csapatépítő-elem és lehet közben beszélgetni, mókázni is, nem feltétlenül kell összeszorított foggal csinálni.

Alázat

Na, ez a legnehezebb! Figyelem, akinek fáj a térde, az különösen gondolkodjon el rajta, hogy tudja-e gyakorolni ezt az erényt. Leegyszerűsítve a misztikusnak tűnő fogalmat: nincsenek-e túlzott, főleg egyoldalú elvárásaid? Szoktál-e hisztizni? Képviseled-e akkor is az érveidet, ha tudod, hogy nincs igazad? Hajlandó vagy-e engedni, kompromisszumot kötni és  a párod szempontjait is tisztelni? Hagyod-e néha nyerni, azaz akkor is az ő döntése mellett állni, ha neked más a véleményed?

Tisztelet

Még az előbbi pontnál is rázósabb téma. Egészen másról van szó, mint a szeretet. Az érzelem, ez pedig annak belátása, hogy a pozíciója miatt felnézek rá. Ha ő a társam, és én választottam, akkor értékelnem kell őt pusztán azért is, mert VAN. Respektálnom kell az igényeit és segítenem kell neki mindenben, amiben kéri. Normálisan kell vele viselkednem, beszélnem. Elég magától értetődőnek hangzik, de ha belegondolsz nem biztos, hogy sikerül megvalósítani. Mondjuk a vita hevében elég hamar le tudjuk írni a másik felünket jó mélyre…

Ehhez a témához nem könnyű hozzászólni. A bátrak és BELEVALÓK reflexióit várom!