Az asztrológiának sokféle ága létezik és népszerű, itt a blogon a párkapcsolati asztrológiával foglalkozunk legtöbbször. De még ez a téma is igen széles és mély, a következőkben egy remek összefoglalót olvashattok róla Szalma Ágotától, az Örökhold szerzőjétől.

A párkapcsolati asztrológia egy nagyon komplex válfaja az asztrológiának, egyben egy nagyon izgalmas utazás. Mindenképpen abból érdemes kiindulni két ember, férfi és nő viszonyának vizsgálatakor, hogy az aktuális társ minden esetben tükör számunkra. A saját megdolgozott és megdolgozatlan lelkivilágunk kivetülése. Mindig az aktuális lelkiállapotunkat, problematikáinkat fogja visszatükrözni.

Mielőtt két ember közös horoszkópját (= szinasztriáját) elemeznénk meg kell vizsgálnunk az energetikai rendszerüket külön-külön is. Milyen férfi és női ideálkép él bennünk, milyen társra vágynak, milyen a lelki beállítottságunk, mik az erősségeink és gyengeségeink. Csak ezután jöhet a két ember közötti kapcsolat illetve a kapcsolódások elemzése. Ezek figyelmen kívül hagyásával inkább hozzá se kezdjünk, mert könnyen zsákutcába juthatunk.

 

 

Egyik legfontosabb tényező, hogy a HOLDAK mennyire passzolnak egymáshoz, mivel a Hold az egyén hangulatait, ösztönös reakcióit, befogadó, tudattalan lelki beállítottságát jelképezi. Ha ezek nem passzolnak, vagy feszült fényszöggel kapcsolódnak egymáshoz akkor nehezített lesz egymás tolerálása, megértése a hétköznapokban. Persze nem lehetetlen! Minden a befektetett munkán és persze két emberen múlik.

Fontos lehet a NAPJEGYEK kompatibilitása is, de véleményem szerint nem okoz akkora gondot ennek hiánya, mint a Hold esetében, mivel a Nap a tudatos, kiáradó, aktív oldalunkat jelképezi, így ez könnyebben áthidalható, akár kihívásnak is tekinthető tényező.

Szintén lényeges egy párkapcsolatban a felek MERKÚRJAINAK állása, hiszen a Merkúr a kommunikáció bolygója és ha nem megfelelő a kommunikáció két ember között, akkor félreértések lehetnek és egy idő után csak gyűlnek a szőnyeg alá söpört problémák, amik megmérgezik a kapcsolatot.

És akkor elérkeztünk a VÉNUSZHOZ és a MARSHOZ, a két nemi jelölő planétához. A Vénusz a szeretet, szerelem, erotika, harmónia, birtoklás, anyagiakhoz való hozzáállás valamint a szépség bolygója, alapvetően feminin energia. A Mars pedig az önérvényesítés, erő, akarat, küzdeni tudás, szexualitás bolygója, alapvetően maszkulin energia. Mindkét nemben megtalálható mindkét bolygó esszenciája, de mi nők a Vénuszunkkal könnyebben azonosulunk, a férfiak pedig a Marsukkal, a nemünkkel ellentétes részünket pedig kivetítjük az ellenkező nemű partnerünkre (de nyilván a tágabb környezetünkre is). Persze a nők is megélik önmagukban is férfi oldalukat, ahogy a férfiak, pedig a női részüket.

Párkapcsolati szempontból azért fontos ez a két energia, mert a nők egy kapcsolatban a Holdjukkal és a Vénuszukkal azonosulnak, míg a férfiak inkább a Napjukkal és a Marsukkal. A Vénusz egy befogadó energia, akár csak a Hold, a Mars és a Nap kiáradó. Ami a szexuális vonzódást illeti egy kapcsolatban elég színes a skála ennek megélésében és abszolút születési képlet és annak megélésének függvénye. Az semmiképp nem baj, ha a felek Vénuszai és Marsai harmonikusan állnak egymással. Nem feltétel a fényszög sem.

Amit még mindenképpen meg kell vizsgálni a párkapcsolat illetve a szinasztria témakörében, az a horoszkóp 5-ös és VII-es háza. Ezek uralkodó bolygói hol állnak, milyen jegyben, milyen fényszöget kapnak illetve, hogy áll-e ezekben a házakban planéta. Az 5-ös házhoz tartozik a flört, szerelem, szexualitás, gyermekek kérdésköre, a VII-es házhoz pedig a tartós párkapcsolat, házasság, társulások és a „társ, mint tükör”, emiatt pedig kedvenc ellenségek témaköre. Ezek mutatják meg hogyan is állunk a szerelemhez illetve a tartós párkapcsolatokhoz. Arra is ad utalást, hogy a párunk milyen energiákat fog hordozni, amivel mindenképpen szembesülni fogunk vagy hogy milyen körülmények között ismerjük majd meg. Persze egy dolog az elmélet és más a gyakorlat.

Legyen akárhogyan is, azt leszögezhetjük, hogy az egyik legcsodálatosabb és egyben legnehezebb tapasztalás az életünkben a párkapcsolat, hiszen semmi és senki nem tud oly mértékben közelebb hozni önmagunk szeretett és elutasított részeihez, mint tükörképünk, avagy a párunk.

Itt a tavasz, sikeres, élmény dús és boldog párkeresést és párkapcsolatban levést kívánok mindenkinek! 🙂

Ágota,

az Örök Hold bloggere