Mikor két ember lehetőségeit vizsgáljuk a párkapcsolati asztrológia módszereivel, felmerül a kérdés, hogy mennyire „kötött a pálya”: eleve elrendelt-e egy-egy kapcsolat sorsa, vannak-e karmikus rögzültségek és van-e szabad akarat abban, hogy döntsük a valaki mellett vagy épp más mellett. Ez a téma sok kérdést vet fel, nem zúdítom egyszerre a nyakadba. 🙂

Sok „kollégám” szereti úgy láttatni az emberek sorsát, hogy nincs választás, hanem a dolgok úgy történnek, úgy fognak történni, ahogy ő előrevetíti. Ez az asztrológus számára remek helyzet, mert nem kell az egyes lehetőségek feltárásával, a következmények bemutatásával bajlódni; sőt lehet, hogy a kliens számára is megnyugtató, hogy végre megtudta: mi lesz vele, nem kell dönteni és nem kell mérlegelnie. A másik, lényegesen több energia befektetést jelentő út a választás és a szabad akarat tiszteletben tartása mentén vezet: feltételezem, hogy felnőtt ember vagy, aki ha tudja milyen lehetőségei vannak, el tudja dönteni, hogy melyiket válassza (hiszen leéltél már 20-30-40 stb. évet asztrológus útmutatása nélkül, tehát képes vagy a saját életedet kordában tartani).

Ha a párkapcsolati asztrológiát ebből az utóbbi aspektusból szemléljük, akkor azt látjuk, hogy két embernek lehetőségei, esélyei vannak együtt. Van, akiknek jobbak, van, akiknek kevésbé jók. Hogy mit nevezünk jó esélynek? Azt, ha sok közös szál fon össze két embert: vannak közös célok, érzelmi egyensúly van, jól tudnak egymással kommunikálni, jelen van a megértés a kapcsolatban, ja meg a szerelem :-)! Minél több elem van jele, annál könnyebb az együttműködés és minél kevesebb, annál nagyobb tudatos munkát igényel a kapcsolat építése és fenntartása. Igen, ez egy önleleplező mondat: bárkik bármilyen csekélynek tűnő esélyből is kihozhatnak szép kapcsolatot, ha mindketten gőzerővel odateszik magukat!!! És persze az ellenkezője is igaz: hiába a remek alaphelyzet, ha valamelyik fél nem akar élni vele. Nincs tehát eleve elrendelt kapcsolat, a találkozások mindig létrejönnek, hiszen fejlődni, tanulni kell és ehhez az aktuális „tanítót” mindig biztosítja a sors, nagy eséllyel a társ személyében. De hogy akarsz-e tőle tanulni, az már rajtatok múlik.

Egyre több az olyan kapcsolat, amiben a két embernek ideális esélyei lennének, és mégsem akarnak egymással lenni a legkülönbözőbb félelmeiknél fogva. Önzőek lettünk.

Jobb, azaz könnyebb lehetőségre várunk, ami jön is, de abban is lesz tanulnivaló, feladat…

Szabad akarat van, dönthetünk a vele vagy nélküle-kérdésében bármikor, persze ilyenkor a meg nem oldott feladatot visszük tovább a következő kapcsolatba.

A párkapcsolati asztrológia megmutatja tehát azt, hogy két ember mennyire könnyen, avagy mekkora munka árán képes harmonikus kapcsolatban élni; milyen feladatuk van együtt. Arra azonban felelősen már nem adhat választ, hogy teljesíti-e a leckét. A döntés a ti kezetekben van, hiszen a következményeket is nektek kell vállalni. Etikátlan lenne, ha én döntenék, ti pedig viselnétek a következményeket, azt hiszem.

Mi a teendő? Kérj tanácsot, de ne döntést várj. És olvasd el a cikk következő részét! 🙂 Hamarosan jön.