Gyorsan leszögezem: utóbbi kérdésben nem fogok állást foglalni, mert elfogult is vagyok, meg mert nem szándékozom senkit a hitrendszerében befolyásolni. Itt inkább a tényekről lesz szó. Arról, hogy hogyan is működik ez az egész a gyakorlatban. Na, meg hogy mire jó.

Erre a kérdésre mindenki kíváncsi élete folyamán legalább egyszer: Mikor fogom megtalálni a páromat? Összeillünk-e?

Az előbbi kiderítésére szolgál a születési horoszkóp elemzése és annak felderítése, hogy miért tart ilyen sokáig a keresés. melyik személyiségrészed áll masszívan ellen annak, hogy végre boldog párkapcsolatban élj. És – ettől egyedülálló a módszer- miként lehet ezen az áldatlan állapoton változtatni sürgősen.

Mindenki más, egyedi személyiség. Annak jó, ha utánanézel, hogy te mint például Ikrek hogyan is működsz, de önmagában a születésed napja nem elegendő információ ahhoz, hogy teljes képet kapj a személyiséged működéséről. Ehhez ugyanis az kell, hogy az asztrológia szimbólum rendszerének egyik pillérét adó bolygók és ezen „szereplők” egymás közti viszonyát jellemző kapcsolatrendszer is elemzésre kerüljön. A tíz bolygó, a 12 állatövi jegy, a 12 életterület-csoport, és ezek egymásközti viszonya olyan sokszínű képet hoz létre és annyiféle variációs lehetőséget hordoz, hogy ezek számbavételével már kellően aprólékos és részletes elemzés adható. Kérdés, hogy mikor, milyen módon hatnak egymásra ezek az erők annak érdekében, hogy te sikeres legyél a társkeresésben, a szerelemben. Ezt a magazinokból aligha olvashatod ki.

Még bonyolultabb a dolog, ha két személy horoszkópját kell összehasonlítani. Ehhez értelmezni kell mindegyiket külön-külön, majd annak vizsgálata szükséges, hogy milyen módon tudnak együttműködni, hogy összeillenek-e. Ezt hívjuk párkapcsolati asztrológiának, párhoroszkóp-elemzésnek, vagy szinasztriának.

Az asztrológia rengeteg gyakorlati kérdésben ad eligazítást a párkapcsolat témakörében is. Csak kiragadok néhányat a számos lehetősége közül: a társhoz való viszonyulás (féltékenység, függetlenség, dominancia), a szexuális élet, közérzet a párkapcsolatban, gyerekekhez való viszonyulás, a társ szüleihez való viszonyulás, a családi élet minősége…a lehetőségek tárháza mondhatni korlátlan.

Egyet érdemes azonban nagyon jól megjegyezni: az asztrológia egy sokezer éves szimbólumrendszer, úgy működik, mint egy nyelv. vannak jelei, amik jelölnek bizonyos jelenségeket, tendenciákat, amit az asztrológus értelmezni tud. Azonban: önmagában ezek a jelek nem befolyásolnak semmit! Ha boldogtalan vagy, annak nem a Szaturnusz-Nap kvadrát az oka! Hanem???! Te, aki nem a megfelelő módon éled meg ezt a jelzést! ha az asztrológiát csak arra használjuk, hogy bebizonyítsuk magunknak, hogy miért is vagyunk szerencsétlenek, akkor nem haladtunk előre a boldogság felé vezető úton egy lépést sem! Nem visz előrébb, ha azzal takarodzol, hogy „igen, igen már az asztrológus is megmondta, hogy rosszak a bolygóállásaim.” Szerintem minden bolygóállás jó valamire. Fel kell deríteni, hogy a „rossz”-nak bélyegzett helyzetek mit is tanítanak és hogyan fordíthatod a magad előnyére. Szabad akarat van, nincs elrendelve, hogy valaki márpedig magányos lesz, ha nem akar az lenni. Bárkin lehet segíteni, aki igényli 🙂

Persze annak megállapítása, hogy „igen, van még tennivalóm, mert egy csomó olyan tulajdonságom van, amin változtatni kéne, de mit tegyek?” még mindig csak az első lépés a boldogsághoz vezető úton…

Vissza a főoldalra