Természetesen a Vénusz nevében beszélek, mint máskor is: végigkísérjük égi útján a szerelem bolygóját az Oroszlán jegyétől a Skorpióig, egészen az őszi napéjegyenlőségig hogy kiderüljön, milyen kilátásaink vannak a szerelemre ezen a nyáron. A korábbiaktól eltérően most a Mars fényszögeire is fokozottabban koncentrálunk. Vágjunk is bele, hiszen a Vénusz már az Oroszlánban várakozik ránk!

Vénusz az Oroszlánban: élményfürdő

Nincs nyár Oroszlán Vénusz nélkül, szerencsére, de idén az asztrológiai nyár kezdetén is már e jegyben táborozik, ami nagyon jót ígér. Ráadásul a Vízöntő Mars éppen szemben áll vele, ami igazán flört-gyanús, érzelmekkel telített, hódító-vágyban gazdag időszakot jelent június 24-ig. Adj bele mindent és fogadj mindent! Ne halogass, hiszen „love is in the air”. Az időszak főleg a személyes ismerkedésnek kedvez, ezért járj rendezvényekre, társaságba minél többször.

Június 24 és 28 között a Jupiter kvadrátjának köszönhetően jön pár szkeptikus nap, amikor már az ismerkedés ténye is morbid passziónak tűnik. Nem érdemes bedőlni a múló kedély-lejtmenetnek, tényleg csak pár napról van szó. Túl sok energiát ezekben a napokban nem érdemes pazarolni a barátkozásra, mert a belső kétség aláássa az eredményt.

A július elseje azért nevezetes nap, mert a Plútó segedelmével meglepően józanul és mégis konstruktívan tudjuk látni a párkapcsolati motivációinkat. Sokat segíthet a haladásban, ha ezen a napon behangoljuk az iránytűnket méghozzá a belső erőterünknek megfelelően. Érezzünk rá, hogy mit is szeretnénk! A következő nap is alkalmas még erre.

Július 2-től 8-ig pedig élvezzük a Vénusz szabad mozgását, azaz mártózzunk meg a nyári élményekben, adjunk magunknak örömöket, fedezzük fel személyiségünk egyediségét! Legyen ez a hét önfeledt és élménydús, erre fókuszáljunk. Amennyiben igazán Oroszlános társkeresési trükkökre szomjazol, olvasd el ezt itt.

Ha feltöltődtünk, az Uránusz ugrik elénk…

 

Vénusz a Szűzben: tanösvény

Július 9 és 14 között az Uránusz meglepő fordulatokat hozhat. Már a Szűz jegyében járunk. Bátraké a szerencse! A rámenősség most plusz pontot ér, a nyuszik pedig váratlanul hoppon maradnak. Még inkább. Szóval kalandra fel, elő a nagy kanalt és kanalazzunk. Még akkor is ez a jó taktika, ha nem igazán ilyen a személyiségünk. Kifogásokkal tele lesz a padlás, de épp az az időszak mondanivalója, hogy merjünk kijjebb lépni a komfortzónából és pl. ismeretlenek között szét nézni, bevállalósabb programon részt venni, eredetibb módon ismerkedni. Hajrá! Már csak azért is, mert a Szaturnusz arra vár, hogy segíthessen méghozzá megszilárdítani. Márha lesz mit, ugye. Ha csak fejben fantáziálunk, akkor a kritikai észrevételek lesznek bebetonozva egy időre, ami nem épp építő jellegű.

A július 16 megint Mars-nap, a Vénusz pedig a Holddal áll együtt, ami szorongósabbá és még óvatosabbá tesz bennünket, hiába szeretne a Mars lendületbe hozni, nem merünk lépni, viszont a tötyörgés sem esik jól. Ez egy ilyen nap lesz, éljük meg és felejtsük el.

Jön pár érzelmileg lustább nap, de július 20-tól ismét erőre kapunk: a Jupiter segítő fényszöge ad egy önbizalom-fröccsöt, ami jó alap folytatni a társkeresést. Vagy elkezdeni, de tényleg a tettek mezejére lépve. 24-ig kitart ez az energia, bár a Neptun is érezteti hatását: zavaros helyzeteket hozhat. Nem mindig sikerül belőni a megfelelő kommunikációt, de ezek nem okoznak nagy galibát.

Július utolsó napjaiban pedig a Vénusz besétál a Plútó támogató fényszögébe, ami erős lendületet, de erős megtorpanásokat is hozhat. Valódi hullámvasút érzetet, amit nem szívesen veszünk tudomásul. Arra minden esetre jó, hogy látjuk, mennyi érzelmi hang és intenzitás van bennünk. És elgondolkodhatunk rajta -a svung elmúltával-, hogy miért is nem éljük meg máskor is ezeket.

Augusztus első hete a nyugalom ideje, pihenjük ki az izgalmakat, és ne keressünk újabbakat.

 

Vénusz a Mérlegben: vidámpark

Augusztus 7-től a Vénusz áttáncol a hűn szeretett Mérleg-otthonába, na ha most nem, akkor soha, mondhatnánk a társtalálásra, de azért nem ennyire egyszerű.

Rögtön jön egy kis Szaturnusz homlokráncolás, vagyis felerősödnek a félelmeink abban, hogy elegendőek vagyunk-e, jól funkcionálunk-e majd, mint társ, mit tudunk adni stb. a lista nyilván tetemes. Hát dolgozzunk akkor ezekkel, hiszen azért jöttek elő! Augusztus 13-ig épp időnk lesz rá. Márcsak azért is, mert utána jön egy bő hetes teszt-időszak: menjünk terepre és nézzük meg hol tartunk! Alkalmazzuk élesben a meglátásainkat, az új énünket, a kicsinosított vénusziságunkat! Érezzük jól magunkat és hódítsunk! Mindig mindenütt. Ne felejtsük el, hogy a Mérleg Vénusz nem az örökkévalóságnak dolgozik. Neki az öröm a lényeg. Ezért ne a biztosra hajtsunk, hanem a kínálkozóra. Mert aztán jön a Plútó!

Augusztus utolsó hetét a Plútó uralja a Vénusznál: jön és helyre teszi a dolgokat, ha akarjuk, ha nem. Ez a nagy rendrakás ideje, amikor a Sors takarít, tisztít. Látszólag pusztít. Utólag azt mondjuk majd, hogy így volt jó.

Szeptember 4 és 13 között jön a Mars-korszak, részben már a Skorpió Vénusszal. Szeptember 8-án a legerősebb a Mars fényszöge, de az egész hétre jellemző a bizsrgés és a kapcsolódni akarás. Akarás, nem vágyás! Ez egy remek időszak arra, hogy rengeteg embert ismerjünk meg és még ne szelektáljunk. Csak gyűjtsük a telefonszámokat. Menjünk, lássunk, ismerkedjünk. Nagy tételben.

 

Skorpió Vénusz: kalandpark

Szeptember 9-én lép a Vénusz a Skorpió jegyébe a Mars fent említett fényszögével kísérten. 14-től tovább fokozózik a tempó: most már vágy is a kapcsolódás, és az Uránusz közben járásának köszönhetően a furcsa helyzetek lesznek igazán vonzók. Jók a megérzéseink és ugyan ösztönösen vonzuk a bajt, nem törődünk vele. Ez egy szeretek veszélyesen élni-időszak, mert csak a saját bőrünkön tudunk tapasztalni. Az Uránusz szeptember 19-ig tart ki, illetve mozdít be, a napéjegyenlőségig hátralévő két nap pedig már csendes.

Mint tudjuk, ez az általános kép. Az egyéni sikerek kulcsa a személyes horoszkópokban rejlik, az egy mélyebb szintű rálátást mutat. A személyre szabott társtaláló praktikákért keresse asztrológusát vagy tanulmányozza horoszkópját! 😉