Rengeteg mindenre :-)! Te is érzetél már úgy, hogy felteszel egy kérdést, és rosszul esett a válasz, amit kaptál?

Kétféle asztrológus van: az egyik, aki azt mondja, amit a kliense hallani szeretne, bízva abban, hogy így szimpatikusabb lesz; a másik pedig, aki azt mondja, amit az intuícióján átszűrt tudásából fakad. És kétféle kereső is van: aki azért kérdez, hogy a fejében meglévő választ megerősítsék; és aki azért, mert nyitott egy külső szemlélő által megfogalmazott véleményre. Az első két kategóriába az önbizalom hiányosok tartoznak, a másodikba a fejlődni akarók.
Bármennyire is igyekszünk, a másik embert feltérképezni tökéletesen sosem fogjuk, ezért segítséget kérünk ehhez. Mondjuk elmegyünk az asztrológushoz, mert mostanában ez trendi. Abban bízva megyünk és fizetünk elég sokat, hogy ő majd megmondja, hogy ő-e Nagy Ő, vagy mégsem. És bármi is a válasz megkönnyebbülten távozunk, mert a szívünk mélyén sejtettük, hogy ez fogja mondani, illetőleg ha már ő is ezt mondta, akkor biztosan így is van, elvégre ő ért hozzá, meg olyan szimpatikus is…

Hát nem egészen így megy ez! A legfontosabb és mindenkit izgató kérdésre, miszerint: „… ő-e az igazi???” pont nem tud válaszolni. Ennek két oka van. Egyrészt mindenki szabadon hoz döntéseket az életét illetően, azzal él, akivel akar és persze vállalja a felelősséget is a döntéséért. A másik pedig: az asztrológus aligha tudja megítélni, hogy jó-e a két félnek együtt, olyan-e a kapcsolatuk, amire vágynak. Abban tud segíteni, hogy elmondja, hogy mit várhatnak egymástól, hogy miben működnek nagyon jól együtt és miben nagyon nem. Azt meg tudja mondani, hogy milyen pár lenne ideális. De érzelmi kérdésekben nem tud tanácsot adni. Sőt, ha kellő alázattal és segítőszándékkal közelíti meg a hozzá fordulókat, akkor nem fosztja meg a döntés lehetőségétől egyértelmű értékítéletével a kérdezőt.
Gondolj bele abba, hogy valóban jó közérzettel lennél-e benne egy olyan kapcsolatban, amire az asztrológus azt mondta, hogy remek, bár te nem érzed annak. Avagy sérülésmentesen tudnál-e kikecmeregni egy olyanból, amiből egyáltalán nem szeretnél kikecmeregni, de ezt tanácsolták. Csak a saját döntésedhez tudsz jól alkalmazkodni.
Párkapcsolati kérdésekben inkább javasolni szeretek, mint tanácsot adni, mert így szolgálom a kérdező javát. Ez egy olyan hiperérzékeny és intim életterület, hogy a legkesztyűsebb kézzel kell hozzá közelíteni -szerintem. A véleményalkotás persze megengedett, hiszen ezért kérdezel, de a kritika és a döntés átvállalása nem. Ez persze sokszor elégedettlenséget, értetlenséget és csalódottságot szül. „Merthát nem lettem okosabb.” Ha túl tudsz lépni az elvárásaidon, és valóban figyelsz és elgondolkodsz rajta, amit hallottál, akkor pedig anélkül is okosabb lettél, hogy kész válasz-paneleket eröltetnének rád. Sőt igazából, csak így volt értelme annak, hogy kikérted az asztrológus véleményét. Kívülálló ugyanis a legjobb szándék ellenére sem tud tenni a te sorsod érdekében, ennek érdekében neked kell gondolkodnod és cselekedned. De akkor mi értelme van egyáltalán asztrológushoz fordulni? Ha azt gondolod, hogy ő majd megoldja életed nagy dilemmáját, akkor semmi!
Az asztrológia abban ad iránymutatást, hogy milyen lehetőségek, milyen utak vannak és ez sem kevés a mai zűrzavaros, ingerekkel és felvillanó lehetőségekkel túlzsúfolt világban. Kulcs és iránytű, térkép, de nem utazásszervező. A te párkapcsolati útjaidat neked kell bejárnod. Az asztrológia kísér, súg, hogy melyik úton mire számíts, de neked kell elindulnod, haladnod, és minden mérföldkőnél döntened. Így az utazás öröme és a végállomás nyugalma is a tiéd.

Te hogy látod? Szólj hozzá itt, szavazz a kérdésről az oldalsávban!