szerelem_lakatTörzsolvasóim ne is olvassanak ma tovább, mert  ők  már haláson unhatják a témát, mely szerint: miért nem érdemes azt a kérdést feltenni, hogy pl. „A Szűz és a Vízöntő összeillik-e?”. Hát erről lesz szó. Aki mégis kíváncsi, tartson velem! 😉

Ki ne szeretné tudni, hogy akivel épp megismerkedett; akit épp kinézett magának, vagy aki épp randira hívta MILYEN. Hogy kívül milyen az még csak tiszta sor, na de belül és a nagyonigyekvős maszkon túl…! Feszített kíváncsiságunk az emberiséggel egyidős és természetes, kielégítését az idő vagy a trükkös segédeszközök vállalják magukra. Például a horoszkóp-összehasonlítás: a könnyen elérhető ingyenes szoftverekkel több helyütt is megnézhetjük, hogy mik a kilátások, ha szerencsénk van (néha ez pont pech) pár soros magyarázatot is kapunk a horoszkópábrák összevetéséből adódó kép kisilabizálásához. Amelynek előnyös sorait szív derítve olvassuk félhangosan (többször), keményebb megállapításait pedig a szerző tudatlanságának tudjuk be. Milyen jó is lenne (vagy nem), ha így működne az asztrológia, ámde ha a felét elhisszük, akkor kénytelen vagyunk a másik felét is elfogadni, hiszen ha valaki ért hozzá, akkor teljes egészében jól lát. Ez még a jobbik eszköz a kezdeti homály és rózsaszín köd oszlatásához, a következő már merészebb és teljességgel alaptalannak mondható.

A másik töretlen népszerűségnek örvendő kellék a portálokon olvasható, ki kivel illik össze-sémára megalkotott csillagjegy összehasonlítás, amely készségesen állást foglal, hogy pl. az Oroszlán hogy jön ki a Bakkal (nyilván nehezen). A megállapítások többé-kevésbé találóak, csak az alapvetés elhibázott, ugyanis ki nevezhető Oroszlánnak vagy épp Baknak? Ki látott már vegytiszta Oroszlánt (kérem adja meg azonnal az elérhetőségeit!). Jobb esetben az efféle szolgáltatás csak a honlap látogatottságát akarja növelni, rosszabb esetben a szerző is komolyan gondolja. Hogy a randira készülő olvasó komolyan gondolja, az szinte biztos, hiszen abban az információ hiányos és -éhes állapotban bármely fogódzó aranyat ér.

Azt itt senkiről sem feltételezem, hogy ahhoz igazítja a randi dátumát vagy társkeresési aktivitását, hogy mit ír a napi horoszkópja. De ilyen is van, hűha!

Ha viszont mindegyik fent felsorolt eszköz tévút, akkor mit csináljunk, hogy mégis közelebb jussunk a MILYEN Ő?-kérdéséhez? A legkézenfekvőbb megoldás, hogy a fizikai közelségre összpontosítsunk, ettől máris a mélyebb rétegekhez is közelebb kerülünk. Vagyis:

– a netes térfélről térjünk át a személyes kontaktusra,

– szorgalmazzunk minél több közös programot,

– érintéssel, szimattal puhatoljuk ki, hogy van-e kémia.

Ha ezek nem megoldhatóak, akkor kérdezze asztrológusát, aki 1.) ha egy kicsit is együttérző, az elején ég nem mond semmit mert nem akar belerondítani a romantikába 2.) ír/mond néhány sort, amivel nem sokkal előrébb jutunk.

Nincs mit tenni, a lehetőségeinket meg kell élni, át kell érezni és bele kell mélyedni, ha van ingyen asztrológiai szoftver, ha nincs. Minden találkozás hordoz valami üzenetet, lehet, hogy nem életre szólót, de pontosan olyat és azt, amire nekünk épp szükségünk van. Nyomozzuk ki, mi lehet ez! Sokkal izgalmasabb, mint bonyolult fényszögeket analizálni. 🙂

P.S.: A fényszögekhez ragaszkodóknak üzenem, hogy ha komoly bolygók állnak szemben vagy együtt, illetve quincunx-kapcsolat van a Nap és aszcendens között, akkor erősen gyanakodjanak, hogy itt valamit illik komolyan venni. Ilyen esete előbb-utóbb mindenkinek van/volt/lesz!