Nagyon is színes világunkban sok a kezdő pont. Januárban a pénzügyi-gazdasági újév kezdődik, adventkor az egyházi év, a születésnapon a személyes év, szeptemberben a tanév, március 21-én pedig a csillagászati-asztrológiai-természeti ciklus veszi kezdetét.
 
Idén a Nap március 20-án délben lép át a Kos jegyébe.
 
Túl azon, hogy minden áramlik, kezdődik és végződik folyamatosan, a kezdő löket mindig fontos. Ezalatt nem időpontot vagy lehetőséget értek, hanem inditékot, elhatározást, motivációt
 
Tavasszal a motivációt a Természet szolgáltatja, amelynek mi is részesei vagyunk (még): ösztönösen vágyunk a megújulásra, lendületet érzünk magunkban. És ezt ne fogjuk vissza, vonatkozzon bár ablakpucolásra, versírásra vagy Életünk Nagy Vállalkozásának megkezdésére!
 
Az év eme pontján, a rajtvonalnál, érdemes megint előre nézni. A januári terveket felülvizsgálni, vagy ha ilyenek nem voltak, most kitalálni azt, ami működtetehti, serkentheti a szellemi utunkat az év során. Most ébredezni könnyű, de ősszel már nem lesz az, pedig akkor is szükség lesz elhatározásokra, erőre.
 
A Természet ciklusa nemcsak arra jó, hogy gyönyörködjünk benne, hanem hogy ráhangolódva erőt spóroljunk azáltal, hogy egy kínálkozó hullámra fekszünk rá. Ez azt jelenti, hogy bármibe belekezdeni most könnyebb, bármit lezárni pedig ősszel célszerűbb. Most az építkezős korszak jön, és ha jól megnézzök az életünket számos fejleszteni, kitalálni, bemozdítani valót találhatunk benne. Keressünk ilyeneket, és hagyjuk, hogy a többletenergia által és a saját erőnket is mozgósítva bemozduljanak. Lehet persze árral szemben is úszni és közben azon szorongani, hogy miért mennek a dolgok olyan nehezen. Ilyen tapasztalat is kell, sokat tanulunk belőle, elsősorban az erő-gazdálkodásunkról.
 
A lendület-vételhez kétféleképpen tudok hozzájárulni: egyrészt az alábbi filmrészlettel, aki úgy érzi fogytán az ereje, és neki úgysem fog semmi sikerülni ezért jobb, ha bele sem kezd, mindenképpen nézze meg. (A teljes filmre is érdemes időt szánni, van benne muníció.)
 

 
Másrészt a Facebook-on dióhéjban bemutatom, hogy csillagjegyenként ki melyik életterületet tudja igazán hatékonyan átenergetizálni a következő hetekben.
 
Gyere, tarts velem!  Ugye tetszik?  😉