Tegnap a metrón utaztam, és a zsúfoltság miatt kénytelen voltam belehallgatni a mellettem állók beszélgetésébe. A karmikus párkapcsolatról volt szó.

Mostanában sokan keresik. És általában nem találják. Van ilyen egyáltalán? Bevallom, nem szeretem fölcimkézni a dolgokat. Szerintem minden olyan találkozás „karmikus”, amiben hosszabb időt töltünk. A tömegközlekedésben az utastársunk persze nem ilyen, de a kollégánk, a szomszédunk, a barátaink, a rokonaink és üzletfeleink ilyenek. Azt meg nem biztos, hogy érdemes boncolgatni, hogy melyik a „karmikusabb” ezek közül. Valószínüleg ezekkel az emberekkel mind van valamilyen feladatunk, mindenki tanít nekünk valamit. Még az is, aki szerintünk „tökhülye”. A negatív példának is van jelentősége: ne válj ilyenné :-)!

Az a tapasztalatom, hogy a karmikus párkapcsolat keresése csapda, mert ilyenkor egy túlidealizált, abszolút tökéletes, együttrezdülős kapcsolatot keresel, amilyen nagy valószínűséggel nincs is. Nem azt mondom, hogy nincsenek boldog, harmonikus kapcsolatok. Sőt! Ilyenek vannak, ezek számomra úgy jelennek meg a gyakorlatban, hogy sok feladata van együtt a párnak, és jó érzelmi-kommunikatív összhang van köztük, ami garantálja az összehangolt megvalósítást? Ez lenne a karmikusság? Nem tudom, lehet.

Úgy gondolom felesleges kutatni, hogy a párkapcsolat, amiben élsz karmikus-e? Az a lényeg, hogy jól érezzétek magatokat benne mindketten. Ha meg nem harmonikus a kapcsolat nagy önbecsapás abba kapaszkodni, hogy „ez a karmikus kapcsolatom, nem akarom elszúrni”. Szerintem ebben a helyzetben ha változtatási taktika nem vezet eredményre, nem érdemes nyűglődni pusztán az ideológia miatt. Lehet, hogy ebben a kapcsolatban van egy olyan téma, ami számodra tanulni való (alkoholista pár, féltékenység, agresszió stb.), ezt a feladatot fel kell dolgozni, különben a következő kapcsolatban is nagy eséllyel jelen lesz (de erről részletesebben majd máskor). Ilyenkor viszont nem a párkapcsolat karmikus, hanem a feladat…ami egészen más, hiszen Sors-feladat valóban mindenkinek van.

Mindenki pont olyan párt vonz be, aki az adott élethelyzetébe épp passzol. Ezért nem mindegy, hogy mennyi energiát fektetsz a személyiséged csiszolgatásába. Tehát mindig éppen az a karmikus, amelyik épp van. Ha meg nincs, akkor meg az egyedüllét a feladat. Ebből következik, hogy nem egy karmikus kapcsolatunk van életünk folyamán, tehát nem kell a Nagy Kapcsolatra várni, azt kell megélni 100%-ig, amiben vagy. Ez nagy feladat, mert hajlamosak vagyunk a szent célra koncentrálva elmenni a remek lehetőségeink mellett! Te ezt ne tedd! 🙂