Amíg a helyes válaszon gondolkodsz és meglátod az összefüggést az aktuális párkapcsolati konstelláció és a lovagok között, egy kis  asztrológiai bevezetéssel rukkolok elő. 

A hagyomány szerint a Jupiter a Nagy Szerencse bolygója. Ő testesíti meg az isteni szeretetet, a Legfőbb Jótevőt. Ez a bolygó mindannyiunknak azonos üzenetet hordoz, mert nem tartozik a személyiségjelölők családjába, karma bolygó, akárcsak a Szaturnusz.

Az én olvasatomban azt jelenti az asztrológia, hogy tudatosan választok a lehetőségeim közül. Számodra is ezt jelenti? 🙂 Az elmúlt egy évben –kis megszakítással- a Halak jegyében haladt, amely jegy az ő természetes otthona, itt érzi jól magát. A Halak Jupiterről a bőség jut eszünkbe: érzelmek, együttérzés, összefogás. Ha az elmúlt év eseményeit nézzük, ezekre folyamatos igény volt (ár és belvíz helyzet, iszapkatasztrófa). Nyilván miko-szinten mindenki a maga életében is felismeri  szimbólumokat: az önfeláldozást, segítőkészséget, a kiterjedést. A Jupiter áldásos hatásait azonban a mellette tanyázó Uránusz jócskán felülírta: azt élhettük meg, hogy mindez extrém módon van jelen. Szélsőségesen, kificamodottan és hirtelen.

A hónap végén elhagyja a Jupiter a Halak-jegyét és az Uránuszt is, és átlép a Kosba, ahol júniusig töretlenül –jó Kos módjára- halad előre. Meg fogjuk érezni.

A legmarkánsabb változás, amit mindannyian észlelünk, hogy az akartunk sokkal erőteljesebb lesz és bizakodás és hit vezérli a cselekedeteinket. Eljött az igazság bajnokainak ideje! Sokszor fogod magad jedi-lovagnak érezni, és kénytelen leszel a sötét oldallal szembeszállni.

Párkapcsolati szempontból leginkább két szó jellemzi ezt az időszakot: büszkeség és balitélet.

Tovatűnik a korábbi önfeláldozó, szeretetben felolvadni vágyó, humanista és odaadó attitüd, és helyét az idealizmussal fűszerezett önérzet veszi át. Vitába fogsz szállni az igazadért, mégha előző nap pont az ellenkező álláspontot védted is :-). Minden nap új elképzeléseket és új védendő igazságokat hoz. A viták nem vérre menőek és mindig alapvető értékekről szólnak: hitről, meggyőződésről, politikáról, erkölcsi nézetekről, elvekről. Nem napi bagatell témákról. Most hatékonyan kampányolhatsz, mégha nem vagy politikus akkor is, mert tele vagy lelkesítő erővel. Magával ragadó az optimizmusod. Még a visszafogottabb (föld)jegyek is érzik magukban a tettrekészséget. Ez itt most a  Nagy Tettek ideje! Júniusig érezd magad az igazság bajnokának és lépj akcióba. Az benne van a pakliban, hogy minden nap mást tartsz igazságnak, emiatt ne hibáztasd magad.

Ez az időszak arra jó, hogy gyakorold a kiteljesedést az ITT ÉS MOSTban: minden nap valósítsd meg az aznapi önmagad, az aznapi terveid. Ne filozofálj következményeken és jövőképen. Carpe diem! Kilengések is megengedettek.

Mit tudatosíthatunk? Az ideáinkat, a vágyainkat és azt is, hogy meddig vagyunk hajlandók értük elmenni. Meddig tart a büszkeségünk és hol kezdődik a kompromisszumkészségünk. melyik a fontosabb: az Igazság vagy az önérzet? Meggyőződésből cselekszel-e?

Miért fontos a tudatosítás? Olyan időszak jön, ami könnyen elsodor. Nem mindegy, hogy te követed valaki óráról órára változó meggyőződését, vagy a tiédet követik. A jedi-lovagok megállíthatatlanul jönnek. Vagy te is azzá válsz, vagy szolgálatba kell lépned az oldalukon. (A sötét oldalnak most nem áll a zászló, oda most nem érdemes igazolni.) Ha most nem tudsz benne lenni a Pillanatban, ha nem te vezéreled az életedet, akkor nagyon-nagyon mártírnak fogod magad érezni és az igazságérzeted mélyen sérül. Nyilván nem tudjuk az egész életünket ön-vezérelté tenni, sok mindentől, sok mindenkitől függünk. Már az is jelentős előrelépés, ha keresel az életedben egy szeletet, ahol meg tudod élni a magad Igazát, korlátlanul.

A következő fél év párkapcsolati tendenciáit a Kos Jupiterrel úgy vizionálom, hogy rengeteg lelkes szeretet-impulzus ér minket. Ha nem vagy Ott, amikor téged utolér, akkor lemaradsz róla és várhatod a következőt. Túl sokáig nem kell várnod! 🙂 Löketszerű jóérzések jönnek: nagy nyugalom, nagy harmónia, nagy egység-élmény. Aztán tovatűnik, és újra előjön. A szüneteket a fent említett ideológiai viták színesítik. Az időszak összességében párkapcsolat-barát energiákat hordoz. Nincsenek fenyegető mélységei, amibe bele lehet gubancolódni, nincsenek nagy érzelmei, ami elköteleződést várna és nincsenek válságai sem. Az biztos, hogy több benne az irreális, mitn a reális, úgyhogy nyáron derül ki, hogy ami addig szépnek tűnt, az milyen is valójában…különösen a társkeresők figyeljenek erre!

Az Erő tehát velünk lesz, ha akarjuk, ha nem… 🙂