Szerintem minden nap Valentin-nap, de azok kedvéért, akik kifejezetten ezen a napon szeretnének kedvesüknek kedveskedni, esetleg önmaguknak, belenézünk a csillagvizsgálónkba és bemutatjuk az aktuális égi állások szerelem-üzeneteit.

Számomra mindig megmosolyogtató volt, hogy ez a nap a Vízöntő égisze alatt ünnepelendő, ami tudvalevőleg a szabadság, függetlenség és az önálló törekvések időszaka. Nem a hatalmas érzéseké vagy a romantikus megéléseké, most ez hatványozottan igaz. Idén pedig a Hold ezen a napon az Ikrek jegyében néz szembe a Jupiterrel, ami azt sejteti, hogy mást szeretnénk mutatni magunkból, mint ami belül van, és inkább a szavakkal játszunk, minthogy meghitt, szilárd, odaadó érzésekre vágynánk. A Szaturnusz-Vénusz együttállása pedig kifejezetten távolságtartóan viselkedünk, várakozó állásponton vagyunk, inkább kapni szeretnénk, mint adni. Legalábbis előbb kapni. Miközben ott lenn a mélyben azért összeolvadásra vágyunk, csak épp igyekszünk ezt a részünket elrejteni, még önmagunk elöl is. Lássuk dióhéjban kit hogyan érint meg ez a nap.

KOS: Nem készülsz erre a napra, spontán mész bele. De hirtelen azért szembejön a bizsergés! Nem teszel semmit, mégis figyelmet, bókokat, lehetőségeket kapsz. Kis kalandok ezek, sokszor pár pillanatnyiak, de sokat adnak. Új fényt adnak a személyiségednek, átöltöztetnek. Ne ugorj hát el a flört elöl, színezd ki vele a napod, akár a kapcsolatod újrahangolására is jó lehet.

BIKA: Minden vonz, ami a szerelemhez köthető. Ha egyedül vagy, nézz romantikus filmet egy finom étel társaságában otthon, kényelemben. Ha pedig van társad, csábítsd el: randizzatok, táncoljatok, töltekezzetek. Ne várd meg a kezdeményezést, cselekedj, nem lesz benne kockázat. Ez a nap csak egyszer van, legyen belőle ünnep olyan módon, ahogy sokáig emlékezzetek rá.

IKREK: Hol érdekel téged ez a nap, hol nem, idén éppen piszkál. Nem vagy lelkes Valentin-hívő, de azért birizgál, hogy kezdj vele valamit. Nem kell csöpögőssé varázsolni a napod, ez nem lenne hozzád illő, de egy csipetnyivel több érzelem azért beleférhet: légy kedves, mosolygós, beszélj az érzéseidről annak, akire ez tartozik, és hallgass meg másokat is, ha szerelmet vallanának neked.

RÁK: Zárkózott vagy, védekező álláspontra helyezkedsz a kötelezően szerelem-ünnep kapcsán. Ma végképp nincs kedved az érzékenységedet megmutatni. Semmi baj, ez így pont jó is, határozd el, hogy nálad holnap lesz Valentin-nap. A konstellációk is ezt sugallják. Vállald be bátran a késleltetést, sokkal jobban fogod érezni magad egy nappal később, és ennek a párod is örül.

OROSZLÁN: Ha már mindenhova szivecskéket rajzolsz, talán ideje a tettek mezejére is lépni: vegyél apró ajándékokat, légy gáláns, mutasd meg nagyvonalúan a szíved. Persze csak annak, aki méltó hozzád. Aranyozd be a saját és mások napját is, mert ez a nap erről szól. Még akkor is, ha nincs társad: iktass be szívmelengető, kényeztető, romantikus programot, hogy jól érezd magad.

SZŰZ: Eleinte bosszant ez a nagy nyomás a szerelem körül, de aztán elfog a vágy, hogy tényleg kellene valamit érezni, de legalábbis tenni. És igazad is van! Beszélgess őszintén a legbensőbb érzéseidről, a kapcsolatodról, annak jövőjéről. Engedj meg magadnak/magatoknak egy finom vacsorát, fehér asztal mellett könnyebb a szívedet is feltálalni. Most van erre a legjobb lehetőség!

MÉRLEG: Mit jelent számodra a szerelem? Nem a Valentin-nap, a szerelem. Mert a kettő számodra egész más. Ez a nap csak egy kirakat, Te viszont bensőségesebben szereted kifejezni és megélni a romantikát. Idén sem vágysz ezen a napon nagy durranásra. Azt viszont megbeszélhetitek a pároddal, hogy elutaztok majd valahova, mert számodra egy napba nem sűríthető be ez az ünnep.

SKORPIÓ: Tarts idén anti-Valentin napot. Bojkottáld az romantikát, véletlenül se fejezd ki a pozitív érzéseidet, ne vegyél ajándékot senkinek és még a szokásos gesztusokkal is spórolj. Persze szólj előre az érintetteknek minderről. Aztán pedig söpörd be az elismeréseket, mert roppant népszerű leszel az ellenpólus megtestesítőjeként. De ne felejts el levenni az anti-jelmezt a nap végén!

NYILAS: Az egyetemes szeretet érzése önt el. Mindenkit szeretsz. Ez persze nem szerelem, de attól még jó érzés. A közeli szeretteiddel, pároddal tartózkodóbb vagy, túl kommersznek érzed épp most csúcsra járatni a szerelem-energiát. Ez van, nem baj. Az is elég, ha apróbb jelekkel tudatod, hogy aki fontos számodra az továbbra is bízhat benned.

BAK: Nem kell túllihegni a Valentin-napot, de ne is mondj le róla. Kedveskedj apró ajándékokkal a párodnak. Rejts el pici meglepetéseket, amiket a nap folyamán megtalálhat, és örömet szerez neki. A gesztusok sokkal fontosabbak, mint az ajándék értéke, illetve más annak is nagyon örül, ha e napon gondolsz rá a meglepikkel. Ha egyedül vagy engedj meg magadnak legalább egy élményt, ami feltölt érzelmileg is.

VÍZÖNTŐ: Csempéssz humort a napba: viccelődj, ugrass, vedd elő a gyermeki bohóságodat. Ha udvarolnál, főleg így tedd! Ma bárkit meghódíthatsz a játékosság eszközeivel. Nem a nagy mondatok ideje ez, hanem az őszinte, befogadható mégis könnyed akcióké. A pajkosság, cinkosság a segítőid, hogy ez nap erölködés nélkül a szerelem energiáit vonja köréd.

HALAK: Tedd azt és mondd azt, amire vágysz. Ezt ritkán engede meg magadnak, ez legyen egy ilyen nap. Ha nincs kedved valakihez vagy valamihez, mondj nemet bátran. Amit pedig szeretnél, add meg magadnak akkor is, ha mástól nem kapod meg. Csinosítsd ki magad, gondolatban tedd magad szerelem-istennővé, és meglátod, más is annak fog látni. És nemcsak Valentin-napon!