Újabb év-fordulóhoz érkeztünk:  június 5-től a Jupiter a Bika jegyében vendégeskedik 1 teljes éven át. A Jupiter a Szaturnusszal együtt sorsbolygó, de míg az utóbbi a leckéket hozza, a Jupiter a Nagy Jótevő, az égi segítő szerepét szimbolizálja a horoszkópunkban és az életünkben. A bőség szimbóluma is, ezért igen jól érzi magát a bőséget szintén kedvelő jegyben, ezért aztán kiteljesedés várható, főként anyagi-testi értelemben. A Bika-analógiákról mostanában eleget írtam, már mindent tudsz eme jegy legfőbb jellemzőiről! 🙂 A Jupiterről meg annyit, hogy –mint neve is mutatja- tekintélyes bolygó, a régiek a nagy szerencse szimbólumának tartották.  A hit bolygója is, és számomra így lesz összefüggésben a szerencsével, ugyanis szerencse azt éri, aki hisz benne. Mindannyian az optimizmusunk, a pozitív szemléletmódunkon keresztül látunk meg olyan esélyeket, amelyek a kívülálló számára szerencsének minősülhetnek. Nem csoda történik és nem is véletlen, hanem nyitott odafigyelés…

A hit a következő évben leszáll tehát a földre, a bizalmunk a kézzelfogható, tapasztalható és örömteli dolgok felé fordul. A pénz, az értéktárgyak, a testi örömök felé, ami nem feltétlenül rossz.

Most teremthetsz szerencsét magadnak!

A bölcsek kövét nem fogjuk megtalálni, de az anyagi teremtésre jó alkalom nyílik. Mindenki a maga életében lássa meg a „szerencséjét”, nem kell különösebb trükkökhöz folyamodni, pusztán hidd el, hogy nem hiábavalóan dolgozol (persze dolgozz szorgalmasan) és meg lesz a gyümölcse a fáradozásaidnak. Persze ne a főnyereményre vágyj, hanem a befektetett energiáid jussát várd, meglesz. Elengedhetetlen a hited abban, hogy végre anyagilag gyarapodhatsz. Így nyugodtabb leszel és máris szerencsésebbnek érzed magad. A teremtés a pénzre, de más hosszú távú befektetésre is vonatkozik pl. tanulásra, lakás vagy autó vásárlásra.

Mielőtt azonban mindannyian örvendezve dőlnénk hátra azzal, hogy az Élet végre megoldja önmagát, gyorsan hozzátenném, hogy a gyarapodás mértéke biztosan függ attól, hogy a te személyes horoszkópodba a Bika jegye milyen területre esik. Van, akinek a gyerekei szaporodnak, másnak a kilói, a pénze, az állásai vagy az ismeretei… (Lábjegyzet: fogyókúrázók vigyázat,  gyarapodás várható! A teremtés a testi kiteljesedésre is hat, főleg a zsírok veszélyesek, mert megkétszereződik a lerakódásuk. Aki pedig bánatában szeretné boldoggá enni magát arra számíthat, hogy boldogsága  időszakában a kilók árnyékolják be az örömöt, azaz a testkép szól bele a harmóniába, és így a csokikészlet fosztogatása teljesen céltalanná válik.)

Ez nem mese!

A címbéli tücsök és hangya sztorit bizonyára ismered, most egy kicsit mindkét szerepbe lesz lehetőségünk belekóstolni.  Aki a nyáron jól gyűjtöget, bízik a szerencséjében és teremt is, kevésbé szűkös telet várhat. Miért?

A Jupiter augusztusig halad, majd elkezd visszafordulni, az év elejétől pedig töretlen lendületbe kezd egészen jövő nyárig. Lefordítva ez azt jelenti, hogy 2 hónapnyi bőség után kisebb visszaesés majd stagnálás várható, amely januártól kezd bemozdulni ismét. Jó hangya módjára tehát a nyári hónapokban érdemes megragadni a lehetőségeket, keresni a kínálkozó alkalmakat és teremteni! Ezt követően tél végig ülhetünk nyugodtan a megszerzett babérokon.

Kifejezetten szerencsés napok a július 8-9. és az augusztus 28- szeptember 1. Ekkor érdemes olyan programokat szervezni, ami valóban nagyon jól esik: kényeztet, feltölt és sokáig tudsz élni belőle (nem kizárólag anyagolag).

Május 26 és június 21 között fokozottan érzékenyek leszünk, amit arra (is) érdemes használni, hogy ráhangolódj, a lehetőségeidre. Most megláthatod a szerencsédet, ha figyelsz.

Június 20 és július 29 között (fokozottan jún. 30-tól júl. 13.ig) érdemes a munkára fokozottan koncentrálni, mert siker, előrelépés várható. Szellemileg aktív időszak, a szellemi teremtés ideje: jó ötletek, melyek ki is csíráznak! Az igazságérzeted fokozódik és nem félsz kiállni érte. Ez is egy teremtés, úgyhogy vigyázz kivel nem értesz egyet.

A tücskök december elejétől kezdik majd érezni, hogy „miért is nem toltam bele több energiát a lehetőségeimbe?!”, ekkor már azonban késő. A január is bűntudatban telik, majd májusban tör fel ismét, de ekkor még fokozottabban az érzés: ”ha mindent megtettem volna, most nem itt tartanék!”, ugyanis a május kifejezetten akadályokkal telinek ígérkezik a gyarapodást illetően, pláne azoknak, akik ellustálkodták a lehetőségeiket. Erről bővebben decemberben írok majd.

Párkapcsolati szempontból

Kifejezetten stabilizáló energiák hatna. Ez azoknak jó hír, akik jól érzik magukat, ám azokra is hatnak, akik épp szorult helyzetben vannak… Persze a változás is lehet stabil: ekkor mély, intenzív és átütő. Nem rég a Plútó-jelezte változások szükségességéről írtam. Nos, igen. Ha már túl vagy a változtatnivalóidon, akkor a nyarad jóleső biztonságérzettel lesz teli. Ha még alakulóban vagy, akkor segít a Bika Jupiter kitartanod a változtatásod véghezvitelében; ha pedig még nem moccantál meg, akkor egyre nyűgösebb időszakod lesz, de ezért ne engem vagy a bolygókat okold.

Visszatérve a párkapcsolathoz: most stabilizálni jó: házasságot kötni, elköteleződni, belemenni, elmélyülni és örülni annak, ami a kapcsolatodban JÓ!

A társkeresésre is kedvezően hat a Bika Jupiter segít, de nem feltétlenül úgy, ahogy te várod vagy akarod. Miután a Jupiter az isteni igazságszolgáltatást képviseli olyan párt „választ” neked, aki neked valóban a legjobb. Ez nem feltétlenül egyenlő az érzelmeink, vágyaink, elvárásaink által kiszínezett képpel. Ha pedig nem hoz senkit (ez az egyéni horoszkópodból látható előre), akkor abban segít, hogy így is jól tudd magad érezni. Ne legyen az egyedüllét nyűg, találd meg benne az örömödet. Ez sem kevés támogatás! Ha tudatosan szeretnél társat keresni a nyáron, vedd figyelembe a fenti napokat, időszakokat és ezek fényében időzíts jól!

Kedves Bikák!

Eljött a ti időtök! Július végéig hajrá előre minden fronton, nem lesz akadály. A pihenést érdemes augusztusra hagyni, mert addig akkora lendület, szorgalom és teherbírás mutatkozik, hogy kár lenne ellustálkodni a Lehetőséget. Amit most befektetsz jövő márciusban bőven fog gyümölcsözni, elképesztő szüretet tarthatsz majd! Ne spórolj tehát az energiával, mindenhova invesztálj, ahol jövő tavasszal aratni szeretnél! Drukkolok Neked!