Mint írtam, most beindulni látszanak a folyamatok, a több hónapos ernyedtség, beragadtság mozdulni látszik végre. De most nem hangulat-előrejelzésről lesz szó, hanem arról, hogy hogyan tudod az aktivitás-passzivitás egyensúlyát a párkapcsolatodban avagy a társkeresésed során előnyödre hasznosítani. Hogy mikor melyiket éld ahhoz, hogy ráhangolódj a Ritmusra és a magadéra is, és amellett, hogy jól érzed magad még sikeres is légy. Korunk életmódja rengeteg energia befektetést igényel, spóroljunk tehát, ahol tudunk. 🙂

 Kezdjük messziről: vannak, akik aktívabb és vannak, akik passzívabbak. Aktív az, aki szeret tenni a dolgai megvalósulásáért; aki energiát, időt pénzt áldoz, hogy haladjon a kijelölt irányba; aki nem riad vissza kezdeményező, szervező vagy épp megvalósító lenni. Úgy keres társat, hogy regisztrálja magát a társkeresőkben, ott napi szinten jelen van, randizik; keresi a lehetőséget ott-line is az ismerkedésre. A párkapcsolatban pedig ugyanez egy menedzser típusú szemléletben nyilvánul meg: szervez, megold, utánajár, kezdeményez stb.

A passzívak ezzel szemben inkább kivárnak. Nem egyenlő ez sem a tétlenséggel, de inkább figyelő, óvatos magatartás jellemzi. A passzív habitus inkább kivárja a lehetőséget, hogy megtalálja a társát: regisztrál ugyan, de nem ír levelet senkinek, várja a megkereséseket. Vagy azt, hogy a barátai összehozzák valakivel, vagy elcipeljék olyan programokra, ahol ismerkedni lehet.

 Hogy te melyik típusba tartozol onnan tudhatod meg, hogy az aszcendensed és a napod melyik jegyben áll. Az állatöv a Kossal kezdődik és egymást váltják az aktív és passzív jegyek, tehát a Kos aktív, a Bika passzív, az Ikrek aktív, a Rák passzív stb. Kinek milyen jegyben tömörülnek a bolygói, dominánsan olyan alaphelyzetből indul.

 Természetesen a világon egyensúly és harmónia érvényesül, tehát egyik sem jobb a másiknál: van, hogy az egyik hozzáállás hasznosabb, van úgy, hogy a másik. Hogy mikor melyik az pedig két dologtól függ. Egyrészt attól, hogy aktuálisan melyik holdfázisban járunk: növő Hold aktív, fogyó Hold passzív időszak. Másrészt pedig, hogy a Nap melyik állatövi jegyben van éppen, a jegyek aktív vagy passzív jellegét az előző bekezdésben vázoltam. Aktuálisan úgy alakul az Égi Ritmus, hogy a következő két hétben fogyó Hold, azaz passzív időszak lesz, de mivel a Nap átlép a Nyilasba ez hoz némi aktivitást nekünk, révén hogy a Nyilas aktív jegy. Ilyenkor a passzivitás sem teljes tétlenség és visszavonultság, hanem inkább tervezés, álmodozás és befelé figyelésben nyilvánul meg. Míg a Nyilas-időszak következő két hete majd aktív-aktív lesz, azaz a megvalósítás, a tettek ideje. Míg majd a Bak –hava fogyó Hold időszaka pedig módot ad az ellazulásra, a visszahúzódásra és a befogadásra.

 Mire jó együtt rezdülni a Ritmussal? Könnyebben, hatékonyabban, eredményesebben élheted az életedet: kevesebb munka, több öröm.

Gyakorlati példák: a szakításra a fogyó Hold aktív időszaka a legmegfelelőbb, az elengedésre viszont a Passzív-passzív fázis. Persze ellenkező energiák közepette is próbálkozhatsz, de akkor több energiát kell befektetned és az eredmény is elmarad a várttól. Ha társkeresésben lendületet akarsz venni, ki szeretnél lépni a „színre”, eleged van a tétlen várakozásból és nekilátnál kezedbe venni a Sorsodat, akkor ezt növő Holdnál és aktiv minőségű jegyben kezdd el. Meglesz benned a lendület és a lelkesedés eleve, már csak az akcióid pontos menetét kell kigondolnod. Ha változtatni szeretnél: szokásodon, tulajdonságodon, attitüdödön, akkor attól függően válassz holdfázist, hogy megszabadulni szeretnél vagy pedig felépíteni, létrehozni. Utóbbi esetben a növő Hold ideje segít, előbbiben pedig a fogyó Hold és megint csak az aktív jegyet nézd ki magadnak. Abban az esetben, ha befele mennél: meditálnál, visszahúzódnál, morfondíroznál vagy csak egy kis pihenésre, elszigetelődésre vágysz, akkor sokkal nyugodtabban fogod tudni ezt megtenni és hamarabb is regenerálódsz, ha passzív-passzív időt keresel hozzá. Ha a párkapcsolatodat szeretnéd felpörgetni, új lendületet vinni bele, új korszakot nyitni, ismét lángra lobbanni, akkor ez jobban sikerül, ha aktív-aktív korszakot szemelsz ki erre a célra.

Most már biztosan ráérzel majd magad is a ritmusok logikájára és könnyedén kisakkozod, hogy mit mikor! 🙂

Még csak annyit, hogy aktív alaptípusnak a passzív időszak a nehezebb, a passzívaknak pedig az aktív hetek jelentenek nagyobb megpróbáltatást. Nem szélsőséges hangulatingadozásra kell gondolnod, pusztán arra inkább, hogy nem érzed magad igazán jól a bőrödben avagy minden olyan furcsa és értelmetlen tűnik. Szerencsére ilyesmi csak kéthavonta van. Aktívaknak ilyenkor a sport és a türelem a gyógyír, a passzívaknak pedig a sok kommunikáció a kedves ismerősökkel.

A cél az, hogy akár párkereső vagy, akár kapcsolatban élsz harmonikus legyél, mert enélkül ugyebár a Világ sem lesz harmonikus. Az egyensúlyod fenntartásához remélem hasznos segítség ez a pár tipp.