Elhatározásom, hogy az évszakok ritmusában mutatom be a párkapcsolati teendőket, immár egy szép ívet futott be. Megint egy új jegy-időszak köszöntött ránk, asztrológiai szempontból még a télben járunk, de már bújkál bennünk a Tavasz érzése, a Halak igazából már lelkileg a megújulást készíti elő, elszakít a zord, komor téltől, ez már a Tavasz-elő! Búcsúznak a kemény hidegek, a komor hétköznapok, érkezik a Fény; és ennek megfelelően a teendőink is kezdenek kellemesebbé, könnyebben megvalósíthatóbbakká válni. Most a ráhangolódásé és az élményeké a főszerep!

Hogy felkészülten várjuk a Nagy Megújhodást, gondoljuk végig, milyen teendőink vannak annak érdekében, hogy párkapcsolat-készekké váljunk, avagy jó kondiba hozzuk a párkapcsolatunkat. A Halak a maga romantikus, melankólikus, elvágyódó módján az egyik legjobban kezelhető párkapcsolati jegy, így a feladatok sem lesznek olyan kemények és nehezek, mint a Skorpió vagy Bak-időszakban.

Összhang, összeolvadás

Meg kell vizsgálnunk, hogy van-e közöttünk teljes, testi-lelki összhang. Vannak-e kitalált gondolatok, megérzett kivánságok, előre megsejtett közös örömök? Törekszünk-e egyáltalán ezekre közösen, akarunk-e tényleg összeolvadva egy Egészet alkotni úgy, hogy már nem két különálló ember találkozik, hanem egy harmadik van jelen: a Kapcsolat…

Aki még nem találta meg a párját azon meditáljon, hogy képesnek tartja-e magát az összhangra, arra, hogy feloldódjon a másik érzelmeiben, hogy magát teljesen odaadja? Ha van ilyen élményed idézd fel, éld át újra. Ezek az energiák segíteni fognak ahhoz, hogy mágnessé válj és bevonzd azt, akivel újra átélheted.

Lemondás az Egység érdekében

Nem szívesen mondunk le bármiről, ami fontos. Márpedig amíg egyedül vagy, addig csak a te szempontjaid számítanak, ha már ketten vagytok, akkor kompromisszumot kell kötni. Legyen olyan számodra fontos dolog, amiről önként lemondasz a párkapcsolat érdekében. Hozz áldozatot, hogy értékelni tudd a kapcsolat fontosságát, illetve a párod ugyanilyen erőfeszítéseit. Ha jól belegondolsz, egész sok mindent fel tudsz sorolni, ami nem nélkülözhetetlen az életedben. Ezek közül válassz egyet: lehet hobby, szokás, életmód változtatás, bármi. Ha önként vállalsz áldozatot a kényszerűségből vállalt könnyebben fog menni, és kevésbé is lesz majd erre szükség.

Ha egyedül vagy, akkor a teendőd az, hogy önként vállalt lemondással tegyél a párkapcsolatért. Itt a böjt ideje, remek alkalom egy kis önmegtartóztatásra a Cél érdekében! Vedd számba, miről is tudnál lemondani annak érdekében, hogy megtaláld a társad. Biztos találsz majd ilyet. Egy trükk: Teliholdkor kezd a gyakorlás, akkor eredményesebb!

Közös élmény vagy álmodozás

Igen, igen, igen! Sok közös élményre, örömre van szükség, ez a kapcsolat motorja! Ebben az időszakban szakítsatok több időt egymásra, legyenek tartalmas közös programjaitok. Már kezdődik a tavaszi ébredezés, de ez a fáradság, az ernyedtség ideje is. Pont ilyenkor jön jól egy kis immunerősítő öröm-kúra, amit nyilván párkapcsolatban együtt szerencsés megvalósítani. 🙂 Ha eddig csak külön-külön próbáltátok, most próbáljátok meg együtt. Az együtt töltött idő élménydússágához egy ötlettárral tudok hozzájárulni, amit a jobb oldalon tölthetsz le. A többi már rajtatok múlik…

Akkor sem kell unatkozni, ha nincs társad: álmodj, álmodozz róla! Nem kell szégyellni a dolgot, ennek pont most van itt az ideje. Biztos hallottál már a gondolat teremtő erejéről. Nos, akkor indítsd be a fantáziádat és képzeld el a Nagy Ő-t. Lehetőleg rendszeresen. nyugodtan merengj egy kicsit! Nem hiábavaló idő, hanem a jövő építésének eszköze ez!

Láss hozzá a teendőidhez, jó munkát! 🙂