Elhatároztam, hogy minden hónapban fogok egy bejegyzést írni az épp aktuális állatövi jegynek megfelelő párkapcsolati teendőkről, társkeresőknek és párkapcsolatban élőknek egyaránt. Nem a jegy szülötteinek adok útbaigazítást, hanem azt térképezem föl, hogy az adott időszakban milyen párkapcsolati kérdéseket érdemes tisztázni, minek van itt az ideje. Ugyan az asztrológiai szolgáltatja az analógiákat, de semmi misztikum nem lesz benne, maradunk a gyakorlati megoldásoknál továbbra is.  Praktikus tanácsokat gyűjtök ezekben a bejegyzésekben egy csokorba olyanokat, amelyek összhangban vannak a hónap energiáival. Az így végzett teendők könnyebbek, sikeresebbek és hosszabb életűek. Mindennek megvan a maga ideje, tartja a mondás, most mi is ráhangolódunk az Univerzum energiáira, és a segítségével rendezzük párkapcsolati dolgainkat. Vágjunk is bele, hiszen már a Skorpió hava kellős közepén járunk…

…és ez a hónap a párkapcsolati jellemzők egész tárházát kínálja nekünk: elgondolkodtat a magányról, a sebezhetőségünkről, a szexualitásról, a féltékenységről és a kötődés-elengedés kérdéséről is.

Az utóbbi két témakör olyan mély, hogy önállóan fogok róluk írni. 🙂

Vegyük szemügyre a magányt elsőként. Kinézve az ablakon azt látjuk, hogy a Természet is nyugovóra tér, aludni megy, begubódzik ilyenkor. Te hogy állsz a magányoddal? Szoktál egyedül lenni, tudsz egyáltalán egyedül lenni, vagy mindig emberek közé, társaságra vágysz? Nagyon fontos az egyedüllét. Ha képes vagyok magamban lenni és értékes időt tölteni így, akkor az önbizalmam a pozitív irányba hajlik. Nem arra gondolok, amikor kénytelen-kelletlen otthon gubbasztok, és a sorsom fölött szomorkodom. Ez a magány, ami negatív létállapot. Ehhez képest az egyedül töltött idő akár a párkapcsolatban, akár egyedül élve fontos szerepet kap. Aki nem tud magában, magával mit kezdeni, az a párkapcsolatban is unatkozni fog. A társnak ugyanis nem az a szerepe, hogy engem szórakoztasson…a kapcsolatban éppúgy szükség van egyedül töltött időre, és nyilván lesz is ilyen. Az egyedüllétet leghatásosabban a társkeresés fázisában lehet begyakorolni: szervezz magadnak hasznosan, de egyedül eltöltött gyakorló órákat és élvezd. Legyen olyan napod, estéd, amikor egyedül vagy, és úgy érzed jól magad. Hidd el, jó fog ez jönni később is. Próbáld ki, és rá fogsz kapni az ízére.

A másik Skorpió-szimbólum a megsebzettség, a megbántás és az ehhez kapcsolódó elszigetelődés. Arról már írtam, hogy önzők vagyunk és ebben a tekintetben is az önzéshez kell visszanyúlnunk. Csak a saját igényeinket, szempontjainkat szem előtt tartva könnyen szólunk be másoknak, okozunk tudatosan, vagy tudatlanul fájdalmat. Vannak, akik a sérelmeiket kibeszélik, kiadják magukból, és vannak, akik gyűjtögeti őket falat húzva maguk köré belőlük. Így védekeznek a további bántás ellen. Könnyen megbocsátasz-e? Nem piszkálod-e a párod folyton, nem kritizálod-e őt vagy magad mindig? Ki tudod-e, ki mered-e mondani az érzelmeidet? Közel engeded-e őt magadhoz, vagy csak biztonságos távolból hagyod magad szemlélni? Tudsz-e nyitott lenni annak vállalásával is, hogy így sérüléseket kaphatsz? Itt az idő, hogy leszámolj a sértettségeddel. Bocsáss meg elsősorban magadnak: állj a tükör elé és dícsérd meg magad. Aztán képzeld magad elé azt, aki megbántott, és mondd el neki, hogy már nem haragszol rá, tudod, hogy ő így tudott neked akkor segíteni. Tedd meg ezeket a lépéseket annak érdekében, hogy legyen helye a lelkedben az Újnak.

És persze terítéken van a szexualitás is. Bár úton-útfélen belebotlunk az ingerekbe, továbbra is tabu a hiteles és értékes ismeretek átadása. Felszínesen szinte bárhonnan nyerhetünk információt, ám a téma minőségi leírásához, értékes eligazításhoz továbbra is a többszázéves keleti hagyományra tudunk hagyatkozni, mint Káma szútra, Illatos kert, Tao a hálószobában. A te szexuális kultúrádban mekkora részt foglal el a tabu? Mennyire tudod magad átadni ennek az élménynek, milyen gátjaid, gátlásaid vannak etéren? Mennyire fontos a mennyiség és mennyire a minőség számodra? Egyáltalán milyen fejlett a szexuális kultúrád, honnan szerzed az információkat és hogyan fejleszted? Ki ad neked ebben eligazítást és ő miért példaértékű számodra?

Nyilván várjátok, hogy ebben a témában hol marad részemről a praktikum :-)! Nem akarok kibújni a feladat alól. Nos, aki benne van egy kis játékban, töltse le a hamarosan elérhető Skorpió-tanulmányt az oldalról.

Figyelem! Folytatása következik!