Hogy nekik minek ilyesmi? Megmondom: remek kapcsolatpezsdítő hatása van. Minden kapcsolatra ráfér olykor egy kis szerelem-dopping, de senkit nem akarok persze erre rábeszélni, ehelyett lássuk miről is van szó! Picit szöszmötölős, sok gondolkodás és főleg őszinteséget igényel, de nagyon ütős eredményekre számíthatsz.Csupán két üres papírra, tollra, időre és az érzékenységedre van szükség.

Az egyik papírra egy oszlopban írd össze azokat  a tulajdonságokat, amiket nem szeretsz a párodban, légy nagyon őszinte. Egy másik oszlopban pedig szedd össze azokat a tulajdonságait, amiket szeretsz. Külső-belső tulajdonságok egyaránt szóba jöhetnek természetesen, a lehető legnagyobb alapossággal térképezz föl mindent, soha jobb alakalom a leltárra. Ezzel egyidejüleg a másik papírra készíts két listát a saját magad negatív és pozitív tulajdonságairól is, ne fukarkodj, lehetnek jó hosszúak is a listák.

Ha ez megvan, akkor tedd a papírokat és néhány hét múlva vedd elő őket. Olvasd át őket szúrós szemmel és a nem szeretem oszlopokból húzd ki azokat, amiket már nem tartasz odavalónak, a másik oszlopokba pedig nyugodtan vegyél még föl néhány tulajdonságot. Ezután ismét tedd el a listákat, emészd őket. Kis idő elteltével, amikor úgy érzed, hogy van módosítani valód, ismét vedd elő őket és szelektálj, illetve bővíts. Fontos, hogy legalább ötször hatszor nézd át a listáidat olyan időközönként, ami neked jól esik, lehet ez egy féléves folyamat is. Törekedj arra, hogy a nem szeretem oszlop egyre zsugorodjon, a szeretem pedig hízzon az elmélkedésed eredményeképpen. Ha már úgy érzed nincs mit hozzátenni és elvenni, akkor jön a csattanó: beszéld át a pároddal a listát. Kérdezd meg, ő hogy látja mindezt. Nagyon komoly kapcsolat-építő és átalakító szerepe van egy ilyen mély beszélgetésnek. Legjobb persze, ha neki is van egy listája, így igazán hatékony a dolog. De ha nem is együtt csináljátok, kedvet fog kapni az együttgondolkodáshoz. Ha évente egy ilyen elmélkedős-elemzős jól előkészített beszélgetést beiktattok, garantált lesz a párkapcsolat fejlődése és harmóniája.

Jó munkát! Ha több párkapcsolat-frissítő receptet szeretnél, töltsd le az ötlettárat a jobb oldalon.