a párkapcsolati jegyMint az előző cikkemben már írtam, én most igazán elememben érzem magam, ezért érthető némi részrehajlás. 🙂 Tudom, hogy köztetek is sok a Mérleg, mert általában is sok a Mérleg: nincs erről ugyan statisztika, de a tapasztalataim azt mutatják, hogy a legsűrűbb aszcendens-jegy ez, valószinüleg azért, mert a Világnak toleranciára, türelemre és a szépség újrafelfedezésére van szüksége…úgyhogy nagy a mi felelősségünk, kedves Mérlegeim.

A szubjektív bevezető után ideje a tárgyra térnem. Nyár óta igyekszem a zodiákust úgy bemutatni, hogy lássék: minden jegy párkapcsolat jegy valamiképpen. Teszem ezt azért, hogy elejét vegyem a viszolygásnak: „ő csak egy Bak, mit várjak tőle!” stb. Mert ebből kapok szép számmal. Láttuk, hogy a Rák a befogadó nő energiákat szimbolizálja, fejleszti; Az Oroszlán a maga öntudattól duzzadó, kiáradó erőivel jelentős férfiasságot mutat; a Szűz pedig a két markáns erő árnyékában azt elemzi, hogy miként is tehető rend az erők között, mi az, ami helytelen a fejlődés szempontjából. És miután alapos munkát csak objektíven lehet végezni, hát lemond a nemiségről, mert ő inkább gondolkodik, mint érez. Ezek után a világ rendje azt követeli, hogy a puritanizmus és elvonulás után a harmónia és a közösség álljon a középpontban: jön a Mérleg, ami a két vénuszi jegy közül a finom erotikát, a bájt, a flörtöt, az ismerkedés izgalmát hozza. Ez a Vénusz már nem a test, az idomok erejével akar vonzó lenni; nem duzzad életenergiától és túláradó öröm sincs benne, mint a virágillatú tavasz Bika Vénuszánál. Sokkal visszafogottabb, hiszen ősz van; sokkal sejtelmesebb, hiszen kezd sötétedni és sokkal több hangsúlyt fektet az árnyalatokra, hiszen ebben az időszakban a természet a színpaletta teljességével kényezteti el a szemünket. Szóval a Mérleg vénusz cizellált és burkolt, a Bika pedig elementáris és nagyon is kézzel fogható. Kinek-kinek ízlése szerint. 🙂

Van a zodiákusnak egy olyan értelmezési lehetősége is, hogy a materiálistól haladunk a szellemig: a Kos egójától a Halak spirituális összeolvadásáig. Ebben a sorban a Mérlegnél történi meg a váltás: itt kezdődik a befelé fordulás, a belső munka. Sőt, az én–től való távolodás itt ér a csúcsára, mert ez az első jegy, amelynek fontosabb a te, mint az én. Azaz abszolút kapcsolatorientált, sőt párkapcsolat-párti. A Szűz ugyanis addig gondolkodott, míg belátta a Mérleghez érvén, hogy kétneműek vagyunk és életképtelenek egymás nélkül. Össze kell hozni a Férfi és a Nőt ahhoz, hogy Egységben legyünk. Mindegyik levegős jegy kapcsolatorientált valamiképpen: az Ikrek azért megy társaságba, hogy infót szerezzen, hogy beszélgessen, őt a kiváncsiság hajtja. A Vízöntő szövetségeseket keres, akikkel elméleteit megbeszélheti és egy jobb világért munkálkodhat, miközben rájön, hogy kiktől kell különböznie. A Mérleg pedig egyszerűen kiváncsi a másik emberre, az Emberre. Közelséget akar, hiszen vénuszi jegy: az érzelmeken, a szexualitáson keresztül teremt kapcsolatot, azaz bájos/sármos, kedves és alkalmazkodó.

Mérleg szerencsére mindenkiben van! Ez a Világnak jó hír. Ha kíváncsi vagy, hogy te hány százalékban vagy Mérleg, gondolkodj el az alábbi jellemvonások kapcsán azon, hogy mennyire igaz rád:

–          tapintat

–          közvetítés a konfliktus elkerülése érdekében

–          előzékenység

–          mértékletesség

–          emberszeretet

–          tetszeni vágyás

–          őszinteség

–          harmónia teremtő készség.

 Minden jegynek megfelel egy meditációs helyzet, a Mérlegé a lemenő nap a víz fölött. A Mérleg szimbóluma ugyanis nem az omega (ld. a fenti képet) , hanem a horizonton lebukó nap, pontosabban az a vonal, ahol a víz és az ég összeér. Ha van rá lehetőséged, meditálj naplementekor a vízparton. Ha nincs, képzeld magad elé a látvány és érezd át a VONAL jelentőségét, ez a Mérleg energia veleje. A következő hónapban már a horizont alá megyünk, hogy a mélységeket is megtapasztaljuk: a befelé ható erőt, a Skorpiót.

 De addig még lesz egy kis dolgunk! .-)