2017. október 10-én a Jupiter a Mérleg jegyéből a Skorpió jegyébe lép át és egy éven át ebben a jegyben folytatja útját. A Skorpiót szeretjük az elengedéssel összefüggésbe hozni, a Jupitert pedig a bőség, szerencse és siker szimbólumaként emlegetni, a kettőt összevetve mondhatjuk, hogy sikerekben gazdag elengedés vár ránk a következő évben. Ám ez így túl egyszerű és nem is igaz. 😉

A Jupiter-Skorpió páros, általában

A Jupiter valóban a kiteljesedés, igazság, gazdagodás bolygója és a Sors által támogatott „szerencséé” is; míg a Skorpió, mint zodiákus ebben az összefüggésben a nagy belső megélések, kibontakozó szenvedélyek, megélt (belső) igazságok, túldimenzionált érzések helye. Mondhatjuk lakonikusan, hogy ha a Skorpióba lép a Jupiter, akkor aztán szembetalálkozunk a Sorsunkkal, de rendesen, és itt nem feltétlenül a sorscsapásokat kell keresni, hanem azt, hogy vegytisztán az jön, amit megérdemeltünk. A következő év tehát az eddigi -főként érzelmi-őszinteségi- befektetéseink lenyomata lesz. A ki mint vet… a belső megélések, szembesülések, érzelmi tapasztalások síkján köszön vissza. Van tehát egy múltból fakadó áramlata ennek a konstellációnak, de persze emellett a jelen is itt van, nevezetesen az, hogy keressük az erős, impulzív-intenzív helyzeteket, óriási belső igazságérzettel vagyunk megáldva, amelyért küzdünk is a végsőkig, és utáljuk a langyos vizet. Az vonz, ami felkavar, még ha nehéz is. Fel leszünk kavarva, mindenki lenézhet a maga medrének mélyére.

Mindig hangsúlyozzuk, hogy a sors-bolygók, így a Jupiter is a személyes életünkben ott, azon az életterületen lép munkába, ahol épp átvonul, azaz ahol a Skorpió jegye van a horoszkópunkban. Elsősorban ezt a házat érdemes vizsgálni. Ugyanakkor az is helytálló, hogy a nagy bolygók mindig alakítják a hozzáállásunkat, a belső működésünket -jobban mondva azt fejezik ki, hogy változáson megyünk keresztül. E változás minőségének párkapcsolati olvasatát nézzük meg közelebbről.

Ha egyedül vagy

A Skorpió Jupiter mind a magányra, mind pedig a kapcsolódásra is nagyon alkalmassá tesz. Támogatja a magány legalaposabb megélését, az egyedüllétbeli kibontakozást és jól létet, de azt is, hogy mélyen kapcsolódhassunk, keressük azokat a szálakat, amiket nagyon meg lehet ragadni. Egy valamire nincs mód most: a sumákolásra. Színt kell vallani: mire van igényem. Elkerülhetetlen a belső szembesülés, ami viszont nem mindig könnyű, mert lehull a lepel jó néhány fantáziánkról. De csak azokról, amiknek semmi köze a valósághoz! A Skorpió Jupiter igen realista: képessé tesz tisztán látni magunkat, másokat és a helyzeteket. Semmi mellébeszélés! Ez jól jön akkor, ha valaki végre tényleg olyan társat szeretne, aki neki való (és nem Brad Pitt-et keresi, még mindig). A nem önazonos kísérletek kegyetlenül kudarcra vannak ítélve. Ami tehát nem megy, ne eröltessük. Ez most nem a könnyű kapcsolatocskák, flörtöcskék ideje, az a Mérleg időszak jellemzője volt.

Látszólag sok lesz a megközelíthetetlen, zárkózott, mufurc ember, aki egyébként vehemensen társat keresne. Csak hát a csigaházból néz kifelé. Még nem döntötte el, hogy a magány csábító biztonsága a prioritás-e. Márpedig dönteni kell őszintén és felvállaltan, másként ez most nem megy, ez a vagy-vagy ideje. (Ez vonatkozik a párhuzamos kapcsolatokra is!)

A másik jellemző a szexuális aktivitás, a kizárólag testiségen alapuló kapcsolatok megszaporodása. Ha ez van, akkor viszont ne reméljük, hogy egyszer csak kibontakozik a romantika, mert nem fog. Itt is fekete-fehér a kép: ha szex, akkor az és más semmi. Legalábbis jövő októberig.

A kudarc-tűrő képesség nagy, a sérelem sebe még nagyobb. Nehéz lesz kiheverni a visszautasítást. A Jupiter ugyanis kibontakozni szeret, nem visszahúzódni. És a Skorpió is sokkal rosszabb elengedésben, mint ahogy hírlik. Könnyen lehet, hogy a kudarc ellenszere a revans, vagy a kutyaharapás szőrivel-taktika lesz. Avagy a teljes bezárkózás, na ez a legrosszabb, de legkönnyebb út.

PÁRBAN

Közös életünk felkavarodik, sokszor érezhetjük majd magunkat a lavina kellős közepén. A sodrás azonban oda visz, ahol lennünk kell, vagyis a viták, konfliktusok tisztító-gyógyító hatásúak.

A vagylagosság itt is előkerül: érdemes felszámolni a „többlet szálakat”, mert ki fognak derülni, botrányosan. A kapcsolatokban az őszinteségé a főszerep. Mégha fáj is. Az elengedés annyiban kerül képbe, hogy nagyobb a fájdalomküszöbünk és az igazságérzetünk is, tehát könnyebben számoljuk fel a tingli-tangli, halódó, látszat-kapcsolatokat. A komfortzóna átlépése kisebb probléma, mint azzal szembesülni, hogy „Atya ég! Kivel élek én???!” Na persze nem mindig mi kezdeményezünk… a másik is kérdezheti ugyanezt.

Elkerülhetetlen lesz az érzelmek mély megtapasztalása, ami éppúgy lehet elsodró-felemelő, mint ijesztő. De legalább tisztán látjuk, hogy mi van a kapcsolati bugyrunkban. Lehet, hogy nem az, amit szeretnénk vagy amit hittünk. Szembe jön a realitás.

A Skorpió Jupiter ráerősít a belső félelmeinkre mégpedig úgy, hogy a külvilágon keresztül találkozunk velük, mondjuk a partnerünk által. Ha ez van, akkor nézzünk szembe vele. Az elkerülés, szőnyeg alá söprés most nem fog menni. Preventíve pedig azt tehetjük, hogy szépen átnézzük a kapcsolatra, társra vonatkozó félelmeinket és módszeresen leszámolunk velük. Van rá egy év, nem kell kapkodni, az alapos munka etéren remek befektetés!

Meglepő lehet a szexualitáshoz való viszony, ami a teljes elutasítástól a fanatikus élvhajhászásig terjedhet. Mindenki lője be a maga igényszintjét persze, szem előtt tartva, hogy az új utak felfedezése igény és motiváció is most.

A Skorpió Jupiter árnyéka

A Skorpióhoz az árnyék kifejezés is kötődik, teljes joggal, hiszen az a jegy az, amelyik képes az árnyékkal mit kezdeni. Illetve az első a sorban, mert az aszt követő jegyek is jók ebben. Hajlamosak vagyunk reménykedni benne, hogy a Jupiter annyira szuper dolog, hogy még a Skorpió morc területén is csak a pozitív tulajdonságokat sugározza. Hát nem így van. Párkapcsolati szemszögből a Skorpió Jupiter analógiája a számító kapcsolat-szédelgő; a hozomány-vadász; a szexőrült vagy az abszolút képmutató profi behízelgő. Utóbbi a leggyakoribb és legveszélyesebb, pláne ebben a korban, amikor nagyon gyakran bedőlünk a látszatnak (a neten). Jópár olyan figura fog felbukkanni, akikről eddig csak a magazinokban olvastunk: tökéletesen képviselnek egy színvonalat, ami egyáltalán nem jellemző rájuk, sőt. Elképesztő profizmussal szövik a hálót, amiben egyszer csak nyakig találjuk magunkat (a pók is Skorpió-szimbólum, az állattani képzavar dacára). Nem árt tehát őszintének lenni magunkhoz, ezután pedig jól megnézni kivel is van dolgunk. De tényleg. Mielőtt pedig mindenki lelkes nyomozásba fogna azért azt tudni kell, hogy az eféle ál-hercegekre(nőkre) csak annak van esélye, aki hajlamos projektálni, a félelmeit önmagától elzárni és az őszinteséget megtagadni. Mindenki önmaga áldozata. Mégha úgy is tűnik, hogy egy profi csaló hálózta be. Ő csak az árnyék megtestesítője, aki inkább segítő: segít rendet rakni belül.

 

Végül is

A Skorpió Jupiter nem móka-kacagás, és nem is elengedő-művész, hanem valóság-menedzser, aki rámutat, hol tartunk érzelmileg. Ha őszintén látunk, intenzíven tudunk kapcsolódni önmagunkhoz és másokhoz is, ami jóleső és hosszú távú kiteljesedést hoz. Ellenkező esetben pedig fanyar magányt és nehezen gyógyuló sebeket. Mindenki választhat, teljesen szabadon!

Ha tetszett, kérlek nyomd a gombot! Köszönöm.