Újabb párkapcsolati asztrológiai tanáccsal rukkolok elő. Az esküvő optimális időpontjának kiválasztásáról és ennek hasznáról már írtam. De milyen lehetőségek vannak abban az esetben, ha előzetesen nem sikerült asztrológussal konzultálni, ám mégis kíváncsi az ifjú pár arra, hogy mire is számíthat a házasságban, milyen kilátások várhatók, mennyire lesz veszekedős vagy éppen nyugodt a légkör, mennyire lesz tartós a frigy, hány gyerek várható, és a további izgalmas kérdésekre? Az asztrológia tud megoldást erre a helyzetre is, lássuk mi az!

Amennyiben ismert a házasságkötés pontos ideje (óra és perc adata), valamint a helye, akkor erre az időpontra felállítható egy horoszkóp, amely a házasság születési képlete lesz. Ezt a horoszkópot ugyanúgy lehet elemezni, mintha az egy személy horoszkópja lenne. Természetesen ilyenkor nem a jellemet kutatjuk, hanem a házassággal kapcsolatban felmerülő kérdésekre keressük a választ. A kérdéseknek csak a fantázia szab határt, ugyanis a házasság számos aspektusa látszik a képletből.
Némi előzetes tudatosság azonban ehhez a módszerhez is szükségeltetik a házasulandók részéről. Ugyanis a házasságkötés pontos időpontjára mindenképp szükség van ahhoz, hogy kellő alapossággal lehessen majd a frigy képletét elemezni. A házasság létrejöttének pillanata az, amikor az anyakönyvvezető házastársaknak nyilvánítja a feleket. Ennél a mondatnál kell az egybegyűltek közül valakinek az órájára pillantania. Mindössze ennyi előkészületet igényel, és máris megvannak az adatok, amivel már csak egy asztrológust kell felkeresni. Érdemes a felteendő kérdéseket előre összeírni, mert rengeteg kérdés merülhet föl a házasságot illetően. Természetesen ez a módszert nemcsak a házasság megkötését követően azonnal, hanem a fenti adatok ismeretében bármikor alkalmazható, ha kérdések merülnek föl a jövőt illetően, illetve a pár kíváncsi valamely esemény bekövetkeztének időpontjára, vagy felmerült probléma megoldására.

A házasságkötés megfelelő időpontjának kiválasztása ideális megoldás a frigy „pályára állítására”. Emellett a most bemutatott módszer is alkalmas arra, hogy a felmerült kérdések megvitatásra kerüljenek, elkerülve a vitákat, félreértéseket. Mindkét módszer abban nyújt segítséget, hogy tisztán lássuk a lehetőségeinket, és ennek tudatában tudjunk cselekedni.