Nem árulok el nagy titkot, ha kijelentem, hogy a Tél hidege rányomja bélyegét a hangulatunkra is. Itt a Skorpió-hava, a november, és a Természet is nyugovóra tér, beborul az idő, és hajlamosak vagyunk mi is lelombozódni, mint a fák a kertünkben. Ámde miért is kellene ennek szükségszerűen így lennie?! Hamár a külső körülmények zordak, legalább mi magunknak teremtsünk szívet melengető pillanatokat. Ennek persze sok formája lehet, én is mondok egyet. És mindennek mi köze a párkapcsolathoz? Azt is elmondom, de csak a legvégén! 🙂

Vannak ugyebár az ősi kedély-javító szerek: a dohány, az alkohol és a különböző narkotikumok. És van egy ugyanilyen ősi, csak kevésbé alkalmazott lélekmelengető: a növények illóolajos fürdője, vagy masszázsolaja. Nem új találmány, gondoljunk csak Kleopátrára…A téli napokra álljon itt két jól bevált recept: egy, ami felmelegít, egy pedig, ami jó kedvre derít. A biztonság kedvéért jobb, ha mindenki kipróbálja, hátha tévedek :-)!

Az illóolajok bármelyik drogériában beszerezhetőek,  nem is kerülnek sokba, már csak azt kell eldönteni, hogy fürdővízben, párologtatóban alkalmazzuk, vagy masszázsolajként használjuk őket.

A hevítő-frissitő keverék: bergamott, narancsvirág, fahéj, rozmaring. Férfiaknak és nőknek egyaránt ajánlható.

Fürdőként 2-2 csepp a fürdővízhez adva, párologtatáshoz 3-3 csepp, masszázshoz pedig a lehetőleg semleges illatú testápolóhoz 2-2 cseppet csepegtetve az egész testre elegendő.

A lélekemelő, kedvre derítő, harmonizáló keverék pedig jázminból, citromból és férfiaknak szantálból, nőknek pedig ylang-ylangból készül. Alkalmazás a fentiekkel megegyezik.

Máris az orrunkba érezzük ezeket a remek illatokat, amelyek igazán könnyen elérhető eszközei egy meghitt estének, akár egyedül ülünk be egy nagy kád átillatosított fürdővízbe, akár a közös vacsora utáni beszélgetéshez fakasztunk egy kis illatfelhőt a lakásban. Máris jobb a kedvünk 🙂 !

Nem is boszorkányság, ugye?! Csak egy kis lelemény, néhány üvegcse illóolaj és egy csipetnyi lelkesedés szükségeltetik, és máris kifőztünk egy igazán derűs, illatos, egzotikus estét. Akár önmagunknak, akár a párunknak. Nem nagy befektetés, mégis tettünk valamit a pillanatnyi boldogságunkért. Mert megérdemeljük- ahogy mondani szokták! Az intim este értéke nem igényel sok magyarázatot. Aki pedig magányos, a kiegyensúlyozottsága erősítésével hozzájárul helyzete megváltozásához!

Éljen a harmónia, a boldogság és  szerelem. Még a fagyos novemberben is !  🙂

A szintén hideg estékre való bor- és tea ajánló pedig hamarosan következik!