szivekNagy erők, nagy átalakulások, nagy lehetőségek.  Ebben a konstellációban az a különleges, hogy együtt van jelen a rombolás és a gyarapodás lehetősége is. Intenzív, mindenkit megmozgató energiákról van szó, ami biztosan átdübörög rajtunk tartsunk a párkapcsolati életünk bármely szakaszában. Azt is elárulhatom, hogy nem a romantikus helyzetek vannak többségben, hanem az erősen megnyilvánuló, kimozdító energiák. Kavarognak az események bennünk és körülöttünk.

Ugyan május első napjaiban a szembenállás (Jupiter-Plútó) és a kvadrátok is feloszlanak, mégis van értelme megnézni, hogy mit tanulhatunk a most megnyilvánuló égi energiáktól, hiszen a java –április utolsó hetében- még hátra van, és talán már eddig is van néhány mozzanat a közelmúltbeli életünkben, amely magyarázatra szorul.

 

Ha társkeresés

 

Provokatív jelöltekre kell számítani. Olyanok kerülnek most az utunkba, akik garantáltan a határainkat feszegetik, csupa érdekes, bizarr, mégis vonzó figura. Erős késztetést érzünk, hogy belekóstoljunk általuk az Újba, ugyanakkor félünk is lehagyni a komfortzónánkat. Az ismerkedés végkimenetele teljesen kétséges: biztosnak és kényelmesnek látszó helyzetek alakulhatnak zsákutcává, és valószinütlenül szürke helyzetek lehetnek belakhatóak. Nagyon el tud minket ragadni a hév, a szenvedély. Ez az időszak azoknak kedvez a társkeresésben, akik igazán ösztönösen választanak, személyesen ismerkednek és nem félnek új vizekre evezni. Most minden benne van a pakliban, tehát ne tervezzük az esküvőt a harmadik randin. Május 20. után tudunk tisztán látni.

 

 

Ha szakítás

 

A meglepő fordulatok etéren sem kizártak: visszarendeződés, hirtelen vég. Sosem könnyű a veszteséget megélni, de most kifejezetten mélyen, fájdalmasan és zsigerileg lesújtóan érint minket, ha befejeződik a kapcsolat. Földrengésnek, világvégének látjuk, és összefüggésbe hozzuk az élet más területeivel is, így a konklúzió: minden kilátástalanná vált. DE! A jóhír az, hogy az erős energiák gyógyítanak is: elszánttá, öntudatosabbá, érettebbé, tudatosabbá tesznek. Van segítség ahhoz, hogy új alapokra építkezzünk, más szemmel nézzünk magunkra, mint társra és így nagyon hamar (!) új kapcsolatot építsünk. A rombolás-építés elve itt nagyon érvényesül. A nehéz pillanatokban gyógyír lehet, hogy rendcsinálás folyik valami jobb érdekében.

 

Ha semmi különös

 

Nehezen tudom elképzelni, hogy bárki kapcsolatán ne legyen lenyomata az áprilisi energiáknak. Ha semmi különöset nem tapasztalsz, akkor nem vagy elég éber a jelek megfigyelésére. Itt az idő megpucolni a szemüveged. Pezsdítő vagy feszítő, összehozó vagy szétválasztó. Most tényleg minden mozgásban van, változik és új energiákkal telitődik. Bármilyen is a párkapcsolati közérzet, épp erre van szükség ahhoz, hogy fejlődésben maradjon a kapcsolat. Ha nem fejlődik, leépül. Apelláta nincs. Érdemes kivárni a május végét, és addig nem tanácsos nagy elhatározásokra jutni, bármennyire is gerjesztőek az események. Nem most kell dönteni, most csak figyelni érdemes, hogy merre mutatnak a jelek, mit kell jobban csinálni.

 

Kik érintettek különösen?

 

A KOS, RÁK, MÉRLEG és BAK aszcendensűek, hiszen ezekben a jegyekben jönnek létra legtöményebben az energiák. A Bak és Kos bolygókkal rendelkezők is jobb, ha résen vannak, hiszen a legmeglepőbb és legátütőbb változások őket érintik. Főleg, ha a fenti négy jegy valamelyike a szerelem vagy párkapcsolat területére esik a horoszkópban.

De a többiek sincsenek biztonságban! 😉