A Karácsony előtti időszak a bizsergető készülődés ideje, mérföldkő egy párkapcsolatban is, hiszen itt a nagy lehetőség, hogy elkáprásztasd a párod valami szuper meglepetéssel. Na, de milyennel? Hát olyannal, aminek nagyon fog örülni! És az sem mindegy mennyi rohanás, idegeskedés árán teszed mindezt persze. Ragaszkodj ahhoz, hogy az ünnep tényleg a boldogság forrása legyen, és ne rakódjon rá a mindennapok nyűge. A feszültségoldásról már írtam, most az ajándékválasztás folyamatát szeretném megkönnyíteni neked.

Persze a kivitelezéséhez te is kellesz, segítségképpen összeraktam neked egy újabb listát :-), ezúttal annak érdekében, hogy könnyebb legyen az ötleteid közül megtalálni azt, amelyik sikert arat majd a fa alatt. A jelszó továbbra is a harmonikus párkapcsolat és az örömteli ajándékozás! Idén adj személyre szabott ajándékot a párodnak Íme az ötlet-táram a vágyai felderítéséhez:

1.) Amikor együtt vásároltok, a szemed sarkából figyeld, milyen árucikkeket néz meg, a bolt melyik részlegén nézelődik. Bemehettek olyan üzletbe is, ahol feltételezed, hogy van ínyére való ajándék-ötlet, és figyeld meg, melyik felé húz a szíve.
2.) Aki inkább beszélgetősebb, cseles hátbatámadással érdeklődjön legújabb vágyai felöl. Persze szigorúan feltűnésmentesen.:-) „Úgy látom mostanában új hobbit van…”, „Szerintem neked jól állna ez a sál…” stb, csak kreatívan!
3.) Kövesd nyomon milyen műsorokat néz szívesen a TV-ben, milyen magazint olvas, mit böngészik a neten. Ezekből az infókból az érdeklődési kör egész jól kirajzolódik.
4.) Amennyiben lehetséges, a család és barátai bevonásával is jó támpontokat szerethetsz arról, hogy mi foglalkoztatja, minek örülne.
5.) Emberismeret: mi illene a személyiségéhez? Milyen típus: sportos, család centrikus, intellektuális? Ezek mind olyan területek, amelyek ajándékok egész tárházát foglalják magukban.
6.) Praktikus szempont: mire lenne szüksége? E mellé azonban válassz meglepetést is mindenképpen, mert amire szüksége van, az nem biztos, hogy örömöt is okoz…
7.) Milyen ötleteket ad a foglalkozás vagy a hobbija? Itt szóba jöhetnek használati tárgyak, „luxus” kiegészítők és legújabb vagy vágyott dolgok is.

+1:  Sokszor nehéz úgy szervezni, hogy ne derüljön ki az ajándékötlet. Egy kis meglepetést azonban mindenképpen tegyél a fa alá, még akkor is, ha a körülmények nem engedik meg, hogy minden ajándék meglepetés legyen. Bennünk van a játékosság és a kíváncsiság, nagyon fog örülni a párod egy kis ismeretlen csomagocskának még, akkor is ha csak egy kis jelképes meglepetést rejt is. Ne hagyd ki a bizsergető pillanatot, amíg a szalag meglazul, a papír kibomlik és előbukkan a ….MEGLEPETÉS!

További bónusz a döntéshez: a csillagjegyek szerinti ajándéklistákat megtalálod itt