A sötét téli napokon gyakran vágyakozunk napfényes, meleg tájakra, sokszor merengünk izgalmas-bizsergető nyári kalandokon, és kedvünk támad azonnal útnak is eredni, de nem lehet. Most viszont, a nyár beköszöntével itt az idő, hogy komolyan elgondolkodjunk hogyan is, hova is szervezzük meg a jól megérdemelt kikapcsolódást!

Ahogy az igényeink, úgy a lehetőségeink is különbözőek. Sok párkapcsolati konfliktus forrása a nyaralás előkészülete, vagy maga a vakáció is. Az egész évi feszültség ilyenkor csap ki, oldódik föl és a palackból kieresztett szellem megfojtja azt, ami már nem tud védekezni. Csak a legyengült kapcsolatok esnek áldozatul, csak az elhalványult érzések nem élik túl a közös üdülést. Aki harmóniában, egységben élnek nyilván nem fognak összeveszni azon, hogy merre, mennyiből menjenek. A kiegyensúlyozott kapcsolatnak nem réme, hanem erőforrása a vakáció. Mindazok viszont, akik nem tudják, nem akarják respektálni a párjuk igényeit, akik már elvesztették a türelmüket és az érdeklődésüket a közös ügyek iránt; akik bizony szívesebben vannak a munkahelyen, mint otthon, mert nem érzik jól magunkat a párjuk társaságában azok időzített bombán ülnek így májusban. Néhány hét vagy hónap és robban! Ráadásul pont akkor, amikor épp a lazulás, az öröm, a kikapcsolódásra ideje lenne itt az egész éves hajsza, munka után…

A hétköznapok rohanásában nincs időnk egymásra, elmegyünk az igényeink, vágyaink mellett és ez a hiányérzet sűrűsödik nyárra bombává. A nyaralás alatt ugyanis kiesünk a napi (életmentő-lélekmentő) rutinból, felborulnak a dolgok. Lesz időnk gondolkodni, megfigyelni és rácsodálkozni az életünkre, amelynek egyik súlyos tapasztalata lehet, hogy miféle kapcsolatban is élünk. Ez a tudatosabb szint. A nem tudatos szint pedig értetlen, ideges, ingerlékeny, türelmetlen és feldúlt. Maga sem érti miért, de utálja pont azt a helyet, ahova érkezett, semmivel sem elégedett és mindenért a párját okolja.

Néhány ötlet, amit nyaralás előtt érdemes átgondolnotok:

1.)   Őszintén gondold végig hol tart a kapcsolatod, ki van-e téve robbanás veszélynek ha úgy gondolod igen, akkor hozzátok formába a kapcsolatot megelőző jelleggel, ehhez ötleteket a jobb oldali ötlettárban találsz.

2.)   A jelszó: együtt! Beszéljétek át a lehetőségek és a vágyak fényében mi okozna mindkettőtök számra élményt. Kompromisszum persze kell, de az nem közös akarat, ha az egyikőtök álma valósul csak meg

3.)   Tekintsétek a nyaralás egy komoly, de nagyon örömteli párkapcsolat építő lehetőségnek: a vakáció alatt megszerzett közös élmények fogják táplálni a kapcsolatot még jóideig

4.)   Ne arra figyeljetek, hogy idén mi a trendi úti cél, hanem arra, hogy nektek mi esne jól. Egy belföldi hosszúhétvége lehet éppolyan élménydús, mint egy luxusutazás. Ne a külsőségek számítsanak.

5.)   Ne az exeddel töltött szép emlékeit keresd. Lehetőleg olyan helyre menjetek, ahol még egyikőtök sem járt és ahová majd közös emlékek fűznek.

6.)   hagyjatok helyet a spontaneitásnak is: ne legyen minden pillanat előre megtervezve, legyenek ellopható órák a pillanatnyi ötletekhez.

7.)   Van romantika a nomád, természet közeli megoldásokban, nem is kevés…!

Szép közös élményeket! 🙂