November a Skorpió jegy uralma alá tartozik, és nem véletlen, hogy ekkor nehezebbnek, sötétebbnek érezzük a lelkünket, hiszen a Skorpió, ahogy az őszi természet is, az elmúlásra emlékeztet. Itt az ideje az elengedésnek és a visszahúzódásnak, továbbá annak is, hogy a dolgaink, önmagunk mélyére nézzünk és meglássuk az alapvető motivációinkat. Könnyebb új energiákat felfedezni magunkban, ha azokat a részeinket is magunkhoz öleljük, amiket eddig kitagadtunk, vagy tudatosan, vagy az idők során elfeledve őket. Nézzük, mik azok a személyiségjegyek, amelyek segítik az önazonosságunk fokozását. Ehhez kifordítjuk a jegyeket!

KOS: A kivárás, a visszafogottság és az empátia fokozása új utakat nyithat meg előtted. Ezek azok a tulajdonságok, amelyeket nem gyakorolsz napi szinten. Legalábbis mostanáig! Mától minden napodba csempéssz be belőlük egyet-egyet, nézd meg, hogy mennyire más reakciókat kapsz. Figyeld meg, hogy nem is esik annyira nehezedre mindez, mint hitted. Pár hét alatt sokat változhatsz!

BIKA: Közel sem szükséges rettenetes tulajdonságokkal szembesülnöd, ha az árnyékos részeidről van szó. Élj ugyanúgy, csak másképp- lehetne a mottód. A lényeg a tempón és a hozzáállásodon van! Amikor indulnál, még gondold át; amikor lustálkodnál vedd kezedbe az irányítást. Hidd el, hogy mindent birsz és épp ezért ne próbálj mindent elvinni a hátadon. Csak magadnak bizonyíts!

IKREK: Szóljon a novembered az érzéseidről! Érzelem mindenben van, csak fel kell fedezni. Hamar rájössz, hogy mekkora erőtartalékaid vannak, ha a fejed mellett a szivedet is mozgósítod. Kezd kicsiben: ha örülsz, örülj jobban és mélyebben. Ha pedig haragszol, abba is adj bele mindent. Ne félj, nem fogsz benne ragadni. A fájdalmat se akard átugrani, merülj bele abba, ami szembejön.

RÁK: Nagyon egyszerű a fordított működésed: magadra mondj igen, másokra pedig nemet! Jó, egy héten egyszer bűnözhetsz és működhetsz a szokásos módon, de más napokon próbáld ki, hogy nagyobb hangsúlyt kapnak a saját igényeid az életedben, jobban meghallod őket és boldogabban teljesíted, minthogy más dolga után futnál. Miután önmagadat feltöltötted, jöhetnek a többiek is.

OROSZLÁN: Nem igazán vagy mestere önmagad sötét oldalának. Pedig ez a részed is Te vagy, és ha nem is ismered, attól még hat és befolyásol nap, mint nap. Érdemes az önismeretedre jobban fókuszálni, a Skorpió időszak különösen alkalmas erre. Finoman, játékosan fejtsd fel a belső rétegeidet, és meg fogod látni, hogy amiket mumusnak hittél, azok erős bástyáiddá válnak, ha hagyod.

SZŰZ: Ha kifordítod önmagadat, akkor bármit látsz is, nem tetszik. Ez nagyszerű alap a változtatáshoz! Ne várd a megfelelő időt és helyzetet, ami nem tetszik önmagadban – a súlyodtól a hozzáállásodon át a baráti körödig- alakítsd át. Most! Panasz és kritika helyett a cselekvés a legbiztosabb módja a nagyobb harmóniának, és máris nem kell félned tőle, hogy mit rejt a lelked mélye.

MÉRLEG: A te árnyékod határozott kontúrokat rejt. Nem minden puha és lágy ugyanis, illetve nem mindennek tesz jót, ha ilyen. Vannak konkrétabb élethelyzetek, amik élesebb, radikálisabb, megcáfolhatatlanabb kezelést igényel. Ugye van ilyen pár az életedben? Az a dolgod, hogy bátrabb legyél ilyenkor és csak magadra hallgass, csak a saját szempontjaidat mérlegeld. Apránként kezd.

SKORPIÓ: Az optimista hozzáállás sokat dob a téli borús napjaidon. Mindenben meglátni a jót, a szükségszerűt és a szépet. Közhelyes, de hatékony! A te sötét oldalad a sötétség: mindent egy árnyalattal szürkébbnek látsz. Állíts a szemüvegeden. Ügyesen látod meg a dolgok értelmét, lényegét, és ott bizony a kép sokkal színesebb, mint a felszínen. Nézz mélyebbre és szebb lesz a látvány.

NYILAS: Mozgalmas lelked nehezen viseli a stabilitást, egyhegyűséget. Légy egy kicsit együgyű! Hagyd a multi tasking-ot másra, selejtezz a programok között a naptáradban, tarts csendes estéket magadnak otthon. És egyáltalán fogd egyszerűbbre az Életedet. Csak épp azt tedd, ami az aktuális dolgod. Abból mindig csak egy van! Ha ráérzel, hogy tudsz koncentráltabb lenni, kiderül, hogy nem maradsz le semmiről.

BAK: Ha kifordítod a horoszkópod, akkor azt látod, hogy az egyénitől a közös felé ível a tanulnivalód. Indulj ki másokból, tegyél értük, add át a tudásod. Lépj ki magadból egy időre legalábbis, és legyenek a mások szempontjai a fontosabbak. Adakozással, önkéntes munkával egyrészt magadat, de másokat is gyarapíthatsz testileg és lelkileg. Légy adásban és rengeteg dolgot kapsz.

VÍZÖNTŐ: A Vízöntőt az udvari bolonddal szokták azonosítani, akinek a fordított működése nyilván a komolyság. Vedd komolyan magad! Nem lesz könnyű, ezért haladj fokozatosan: keresd meg a céljaid, a hozzá tartozó tulajdonságaidat és a lehetőségeidet is. Állj irányba, ne mindig arra nézz, amerre egyszerű. Hagyd el a szélkakas-üzemmódot, és jól eső haladást könyvelhetsz majd el.

HALAK: A Halaknak se kezük, se lábuk, tehát se haladni, se tenni nem az erősségük. De megér egy kísérletet, hogy milyen, ha teszel és mész is! Mégpedig arra, amerre te szeretnél. Csinálj valamit, ami kedvedre van és tudsz tenni érte! Nagyon felszabadító lesz érezni, hogy mennyire sokat tudsz tenni magadért. Minél többet gyakorolsz, annál előbb válik szokásoddá az önmegvalósítás, ami remek dolog!