virag2A Bach-virágterápia eddig nem tudott kellő teret nyerni magának sem a köztudatban, sem itt az oldalon, ezen fogok most változtatni. 🙂 Sorra veszem a párkapcsolati problémákat, bemutatom a lelki gyökereiket és ajánlok hozzá virágeszenciákat is. Mivel számos párkapcsolati nehézséggel kell szembenéznünk, ezért cikksorozat formájában fogok jelentkezni. Az eddig összeállított és várható tartalom a következő, csupa olyan téma, ami sajnos gyakran előfordul két ember együttélése során:

☼ intolerancia, agresszivitás, türelmetlenség
☼ kommunikációs probléma, visszatérő helyzetek, konfliktuskezelés
☼ maximalizmus, gyávaság, felelősségvállalási gond
☼ korábbi sérelmek újraélése, múltban élés
☼ időhiány, stressz, unalom
☼ félelem, szorongás
☼ szexuális problémák
A féltékenységgel és a szakítás utáni lélekkarbantartással pedig már foglalkoztam.

Annyit előre kell bocsátanom, hogy a cikk –bármennyire is a teljességre törekszik- nem rugaszkodhat el az általános megállapítások szintjétől, és így nem helyettesítheti az egyéni terápiát, legalábbis hatékonyságával nem veheti fel a versenyt. Akkor mire jó a virágeszencia ajánlás így vaktában? Arra, hogy akire ráismer a leírásból önmagára és a helyzetére bátran beveheti a cseppet, a legnagyobb baj, ami ekkor történhet, hogy nem változik semmi. ha viszont változik, akkor máris tett valamit önmaga érdekében. A jól megalapozott, tartós egyensúly csak akkor érhető el, ha az egész személyiség vizsgálat alá kerül, és ennek megfelelően kerül kiválasztásra az a gyógyír-keverék, ami az adott személy adott problémájára éppen passzol. A terapeuta tudása, megérzése és tapasztalat nem helyettesíthető a komplex probléma feltárás és megoldásakor.

A cikksorozat mini-tanfolyamként is funkcionál: én ugyan kizárólag a párkapcsolati problémákra koncentrálok, de mint látni fogod az egyes tünetek alkalmazhatók az élet más területére is. Tehát aki végigolvassa a cikkeket egész komoly öngyógyító tudás birtokába juthat pusztán szellemi- és időráfordítás ellenében :).

 

Ha pedig inkább rám bíznád magad, jelentkezz be:
ITT>>