kahl-68145_640Amikor a Nap az Oroszlán jegyében vándorol érdemes odafigyelni az egónk működésére, és itt nem feltétlenül az egó negatív értelmezéseire gondolok. A Vízöntő telihold pedig ezt a témát szinte az orrunk elé tolja, ha akarjuk, ha nem. Az Oroszlánban menetelő nap ugyanis telihold idején a Vízöntőben haladó Holddal áll szemben, vagyis az egoisztikus energiák a közös célok, közös értékek, közös vállalások témakörével néznek farkasszemet, ami valljuk be, minden párkapcsolatban fel-fel bukkanó motivum. Itt az ideje átgondolni, átbeszélni, átérezni néhány aktuális kérdést, ami előre viheti a kapcsolatot!

 

# 1. Ki irányít?

Tényleg mindig ugyanannak kell hordania a nadrágot? Nem! A Vízöntő Hold demokráciát, partnerséget, egyenlőséget akar. Illetve annak belátás, hogy néha az irányítás jobb döntés, néha pedig a demokrácia, jól kell őket használni. A telihold finoman létre hívja bennünk az érzést:Felemelni magunkhoz a másikat. Sokszor jön a kifogás: „De ő nem méltó erre, nem lehet velem egyenrangú!” Akkor itt valami nagy baj lesz, ha ugyanis a társ méltatlannak tűnik, akkor mi magunkat is degradáljuk azáltal, hogy vele vagyunk. A nem felemelhető, vagy nem egyenrangúsítható fél tényleg csak fél, és sosem lesz belőlünk egy egész. A párkapcsolatra ugyanis nagyon nem igaz, hogy két fél ember kitesz egy egészet, ez a matekórára való szabály.

 

# 2. Respekt

Keresd meg, hogy mit tisztelhetsz benne, találj legalább 5 dolgot. Ha nincs ennyi, akkor merengj még tovább a feljebbi ponton vagy azon, hogy valóban jól választottál-e. A Vízöntő telihold épp arról szól, hogy mindenki egyért, egy mindenkiért, márpedig ez aligha megy kölcsönös tisztelet nélkül!

 

# 3. Önbizalom vs elfogadás?

Az önbizalom és az elfogadás, -akár önelfogadásról, akár a másik elfogadásáról, kritikamentes és megváltoztatás-kényszeres szemléletéről is legyen szó- kiegészítők, nem riválisok. Nem sok jóra vezet, ha magamat úgy tudom elfogadni, hogy ehhez a másikat lejjebb nyomom. Szóval mindenki a helyén van a megváltoztatás hiú reménye nélkül?

 

# 4. Meglátni a kapcsolat egyediségét, különlegességét és megélni

Nagyon Oroszlán-téma! És abszolút nem elméleti tananyag, hanem gyakorlati kivitelezendő. Tessék belevágni, még ma! 🙂

 

# 5. Büszkének lenni a kapcsolatra

Igen! Felvállalni. Nem, nem a külvilág elkápráztatásáról és a kirakat-kapcsolatról beszélek, bár az is nagyon Oroszlán-ügy, hanem a belülről jövő büszkeségre, amit először egymás előtt fejezünk ki, utána megyünk ki vele. Úgy nem hencegés vagy átverés lesz (ami messziről látszik), hanem példa és örömforrás másoknak is. Ha nem megy a büszkeség, lépj vissza a 2. ponthoz.

moon-767765_640

Társkeresőknek

Minden telihold egy tudatos lépés lehet úgy is a harmonikus kapcsolat felé, ha az aktuális Nap-Hold konflikust magunkban helyretesszük. Nem biztos, sőt remélhetőleg nem minden hónap teliholdjával van megoldandó feladatunk, hogy van-e, az rögtön kiderül, ha a témákat megnézed: ha ellenállást, haragot, értetlenséget váltanak ki, akkor érdemes velük foglalkozni.

Ebben a hónapban az a fő irány, hogy:

  • merem-e magamat tényleg elégnek érezni (nemcsak külsőségeimben és felszínesen) egy méltó kapcsolatra?
  • Van-e bátorságom részt venni, vagy akár kezdeményezni egy számomra telitalálat jelölt felbukkanásakor?
  • Gondolom-e azt, érzem-e azt, hogy a kapcsolat veszélyezteti az egyéniségemet, egyediségemet, „bedarál” (és ez oka annak, hogy szembe jöjjön a Nagy Ő)?
  • Különlegesnek érzem-e, látom-e magam vagy szürkének? Annyira nagy durranásra vágyok a társ kiléte terén vagy a szerelem-témában, hogy a reális lehetőségek mellett szépen elmegyek?

Továbbá bármely kérdés rendezése aktuális lehet, amit ezek a napok hangsúlyosan eléd tárnak! Figyelj, hogy mi mozog benned.

 Ragyogó, különlegesség-érzéssel meghintett Oroszlán Teliholdas Napokat!