A tavaszi zöldség, gyümölcs-kínálat egy csomó ínyencséget, csábító finomságot rejteget, amelyek a jól ismert felhasználási módok mellett hasznos segítőink lehetnek Szerelem-ügyben is. Az afrodiziákumokról sokan azt gondolják, hogy csak akkor van értelme bevetni őket, ha van kivel örülni a hatásának, ámde ez nem így van! 🙂

Ha eddig nem volt konkrétan kivel learatni a babérokat, akkor most már lesz! A recept egyszerű: vegyél magadhoz csáberőt és te magad válsz azzá. Kell ennél lényegre törőbb társkeresési tanács? 🙂

Akár párosan, akár egyedül vagy semmiképp nem menj el a tavasz első ízei mellett. Hetente egyszer érdemes kinézni a piacra, ha épp a kertből nem szedhető egy kis eper, paradicsom, spárga. Ők az idény leghuncutabb növénykéi, akik évszázadok óta nők és férfiak százezreit bolondították már el, pont mi miért lennénk kivételek?! A Bika havában vagyunk, adjunk a testi örömöknek! Ne most kezdj böjtbe, fogyókúrába, van még bő1 hét, ami szóljon az ízélményekről. Lássuk is őket!

Kezdjük rögtön az eperrel. Vele kapcsolatban a szabály az, hogy minél frissebb, annál jobb. Legjobb pedig, ha nyersen fogyasztjuk. Az eper már ránézésre is vénusz-szimbólum: piros-rózsaszín, illatos, sokmagvú, édes, egyszerűen ellenállhatatlan. Minél több epret eszel, annál vonzóbbá válsz! (Aki eperallergiában szenved, annak komoly problémája van a csáberejével…) Kevés ennyire erős vágyfokozó-hatású gyümölcsünk van.

Receptötlete nyilván mindenkinek van, gyakorlatilag bármi készíthető belőle a levestől a tortán át a salátáig. Nekem két ötletem van szigorúan friss szamócára hangszerelve: a nagy, de kevésszer alkalmazott klasszikus: eper és pezsgő, illetve eper és sonka. Nos, kiváló esti desszert és oldó-fokozó szer egy jó minőségű száraz pezsgő vagy habzóbor (esetleg sauvignon blanc) mellé epret majszolgatni: egy korty ital egy falatka édes mámor. A hatás azonnali!

Akik nem szeretnének még leittasodni is a csábulás közben, azoknak ajánlom a szeszmentes verziót: lehelet vékonyra szeletelt, csíkokra vágott sonkába tekerj kettévágott epret. A többit elintézi az ízharmónia…

Átmenet a zöldség és a gyümölcs között a paradicsom. Már a neve is a mennyországot idézi! De nem a halvány, íztelen, félérett, hanem a vagánypiros, szagos, lédús! Az epernél leírt szerelem-szimbolika nála is megjelenik, innen tudható, hogy ő sem fog cserben hagyni. A nyers forma a paradicsomnál is fokozza a varázserőt. Ötperces recept az egy szelete paradicsom, egy szelet mozzarella, egy levélke bazsalikom. Jó tudni, hogy a friss bazsalikom fokozza a paradicsom hatásfokát, sőt maga is tartalmaz olyan illóolajokat, ami erős afrodiziákum. Persze ez csak egy ötlet a paradicsom végtelen lehetőségei közül…ráadásul ő egész nyáron kéznél van 😉 !

Végül egy kissé hátrányos helyzetű, ám feltörekvő zöldség: a spárga. Alakját tekintve kifejezetten marsikus, tehát a férfierőre van jó hatással. De a nőknek sem árt egy kis férfierő, főleg, aki önbizalomhiánnyal, határozatlansággal, befolyásolhatósággal küzd szerelmi téren. Jelentős gyógynövény is, de szerelmi serkentőként a belső elválasztású mirigyekre, valamint a keringésre gyakorolt hatása miatt fogyasztjuk. A zöld fajtájú némiképp egészségesebb, de nincs jelentős különbség a verziók között. Felhasználása szintén sokrétű, a biztos hatás érdekében nem árt fűszerekkel erősíteni az ízélményt: remek társa a petrezselyem, a koriander, a szerecsendió. Párolva, fűszeres-tejszínes mártásban tálalva pompás főétel, baconba tekerve grillezve kissé nehézkes, de egy kis könnyű itallal leöblítve élvezetes vacsora válik belőle.

Érdemes körülnézni a kiskertben/ a piacon és célirányosan elkészíteni a vacsorát: étvágygerjesztő fogások minden tekintetben, néhány perc alatt.

Ha szeretnél még több jó ötletet, ha nem szeretnél lemaradni a további aktuális hírekről kattints ide >>