lightning-962789_1280Aki 1975 szeptembere és 1981 novembere között született, vagy épp nagy párkapcsolati átalakuláson megy át, vagy hamarosan ezzel találja szembe magát. Egyedüllét helyett kapcsolat, kapcsolat helyett szabadság, kinél hogy a 40 éves kor fordulópont, méghozzá drasztikus.

Rendhagyó módon a tarot-szimbólumok felül közelítünk: az Uránusz az Akasztott ember, a Skorpió a Halál kártyájának felel meg, két nagyon félreérthető lap, de nagyon beszédesek is, ha a párkapcsolati működés szempontjából vizsgáljuk meg a működésüket. Vizsgáljuk is meg!

Ha 1968 októbere és 1975 szeptembere között születtél, akkor ebben a korábbi cikkben találsz útmutatót a Mérleg Uránuszod feltérképezéséhez.

Mivel a fent említett hat év alatt sokan születtek, itt korszakos „tünetről” van szó. Ami azt jelenti, hogy minden ekkor született érintenek az alábbi megállapítások, de nem azonos mértékben. Fogjuk fel egy skálának a következő leírást, amin mindenki elhelyezheti magát a végpontjai között, de a skálán mindenképp rajta kell lennie.

 

Alappillérek

1975 ősze és 1981 tele között vándorolt keresztül az

Uránusz a Skorpió jegyén, miközben minden évben fél évig hátráló mozgást végzett. Különös utazás volt ez, kiegészítve a Mérlegben járó Plútóval meghökkentő viszonyulást jelez előre a párkapcsolatok terén.

Az Uránusz minden évben ebben az időszakban tél végétől nyár végéig hátráló mozgást végzett, ami a témánk szempontjából annyiból érdekes, hogy ezekben a hónapokban az Uránusz viselkedése szolidabb, a következőkben leírtak szelidebb módon vannak jelen az ekkor születettek életútján.

Őszinteség, mélység, meztelenség. Talán e három szó jeleníti meg legtökéletesebben a Skorpió Uránusz párkapcsolati elvárásait. A játszmamentes, felszínmentes, bizalomra épülő kapcsolat helyett más nem vállalható be. Vagy ilyet, vagy semmilyet. A mellébeszélést, maszatolást hagyjuk. Ezek a szülöttek nagyon nehezen kötnek kompromisszumot, ha e fogalmak tekintetében kell alkudozniuk. A meztelenség talán némi magyarázatra szorul, bár érthetjük szó szerint is, az is nagyon ide illik. Erős a szexuális potenciáljuk abban az ér

telemben, ahogyan hatást gyakorolnak, bár ebből vajmi kevés tudatosul önmaguk irányában. De ettől még működik. A másik olvasata a meztelenségnek pedig az, hogy mindkét fél vállalja fel a legapróbb részleteik magát, az életét, ne legyen takargatnivalója. Vállalja, aki volt és akivé lett. Óriási bátorság kell hozzá! Aki pedig nem ebben a hat évben született, nem biztos, hogy el tudja fogadni ezt a magas megmérettetést. Tehát szerencsés, ha ugyanilyen uránuszi társat választ magának, aki érintett.

Koncentráció. Az 1975 és 1981 között születettek nagyon is tudják, hogy mit akarnak, ha a társról van szó, és hallatlan összeszedettséggel képesek dolgozni is az ügyön. Eltökéltségük eredményre is vezet, bár nem fénysebességgel.

Végül a védekezést említhetjük: a Skorpió Uránusz trükkös önvédelmi mechanizmusokkal operál, ezért sebezhetetlen. A sebzettség nem egyenlő a fájdalomtalansággal! Akkor inkább pontosítsunk: jól is védekezik, a sérülésből pedig felépül, mintha sok-sok érzelmi élete lenne, és mindegyiket egy új dimenzió jellemezné. Sosem ugyanott van már, amikor meggyógyult, és mintha a fájdalom lenne maga a védelem. Aki ebben él, az tudja, hogy mire is gondolok.

 

Működési elvek

Az Uránusz a szabálytalan, különleges megoldások híve. Személyes bátorsággal ruházza fel a tulajdonosait, hogy vállalják a szokványostól eltérő megoldásaikat, nézeteiket. Bármi áron! Az ár pedig magas, hiszen szembe kell nézni a gúnyolódással, számonkéréssel, kirekesztődéssel, de még mindig jobb így, mint a saját elveinkkel szembe menni- vélik a Skorpió Uránusszal megáldottak. Inkább az egyedüllét vagy a furcsa megjegyzések, mint egy „nem megfelelő” kapcsolat, ez számukra evidens, mások számára meg értelmezhetetlen, de szerencsére ők nem sokat törődnek a másokkal.

Sokszor tűnnek ők megátkozott csapatnak, de tudni kell, hogy szabadon választott úton járnak, nem büntetésben vannak! Azért ők pont ilyenek, mert a Skorpió Uránusz belső érettséggel ruházta fel őket arra, hogy magukba mélyen nézve, alaposan kutakodva vonuljanak önkéntes száműzetésbe, vagy éppen egy faramuci helyzetbe. A tudatosság erős támpontjuk. A másik pedig az ösztönök és az intuíció keveréke. Senkiben nincsenek meg ilyen egészséges szinten az állati oldalról érkező impulzusok és a lélek üzenetei. Egyszerűen tudják, hogy mi a jó nekik, és abba az irányba tartanak. Nem a fejükkel gondolkodnak, hanem az egész lényükkel. Tisztában vannak vele, hogy a jó, nemcsak a csodálatossal egyenlő, hanem a tanulságossal is. Vállalják a kudarcot, pedig előre érzik, hogy oda vezet az út, mert azt is tudják, hogy előrébb jutnak általa. Érzik magukban az erőt a szembefordulásra, ha patthelyzet alakul ki, tehát meg nem semmisülhetnek, mindig látják a kiutat a zátonyra futott kapcsolatban. Nagyon ritkán döntenek viszont úgy, hogy egy másik kapcsolat nyújt menedéket, inkább előbb regenerálódnak, levonják a tanulságot, mielőtt új kapcsolatba lépnek.

Elképesztő belső fiatalossággal rendelkeznek, és bár semmit nem felejtenek, ami érzelmileg velük történt a párkapcsolatokban valaha, jól regenerálódnak és még idős korban is képesek tanulni e téren.

 

Magányosok, örökifjak

A Skorpió Uránusz nagyon csapda-gyanús bolygóállás a Mérleg Plútóval kiegészítve: végletekre sarkall, főleg a magányt illetően. Képes elhitetni, hogy az ember nem társas lény, és a társas örömök kapcsolaton kívül is megélhetők, lakni meg a legjobb egyedül, mert akkor senki nem zavar. Nagy együttélés-tagadó bajnokok, ki mire hivatkozva. Nagyon sokáig képesek egyedül lenni, évtizedekig is. Gond nélkül. A tudatosítás tudatos elutasítást is jelent!

Aztán akadnak olyanok is, akik a skála azon végén leledzenek, ahol a szex, szenvedély, életszeretet, pénz leledzik, mint kapcsolati mozgatórugó. Semmi más. Ők a hagyományos kapcsolatokat lenézik, minden értéket tagadnak, és a kapcsolat fogalmát a feje tetejére állítják. Végül már alig van egy két elem, ami arra vall, hogy párkapcsolatról van szó. Olyan, mintha örök tinédzserek lennének, az ifjúság életéhségével és esztelenségével megverve. Különösen igaz ez a retrográd mozgás idején születettekre.

 

 

A fordulópont: 40. életév

Az Uránusz mindig arra sarkall, hogy álljunk a fejünk tetejére, nézzük fordítva a dolgokat. Sokszor jó ez a tanács, de mindig nem dőlhetünk be a csábításnak. Változni viszont tudni kell, főleg, ha a párkapcsolatról van szó, ami egy dinamikus közeg. Különösen erős lesz a Skorpió Uránusszal rendelkezőkben a változási hajlam 40. év felett, amikor az Uránusz szembe kerül a születéskori helyzetével. Itt egy markáns fordulópont jön, ami arra készteti a szülötteket, hogy az élet második felén új utakat keressenek. Sokakból előtör a kapuzárási pánik, a válás, vagy épp a családalapítás és szülés késztetése. Fel lehet rá készülni, hogy valami más kezdődik ekkor, nagyon is más! Ez a nagy aha-élmények ideje, a párkapcsolati önazonosság megtalálásáé, a pezsdítő új energiáké. Valami olyasmi alakulhat ki, hogy „Hű, de sok minden mentem keresztül, de érzem, hogy mindez erősít. Tudom, hogy mennyit érek. Szabadon kapcsolódom.”

Köszönöm, ha lájkolod! 🙂