a karmabolygó

Egymás után, sőt párhuzamosan jönnek a jobbnál jobb hatások! 🙂 Az előző cikkben leírt Mars-konstellációkra még csak készülnünk kell, az itt bemutatott Szaturnusz-Jupiter szembenállás viszont már javában zajlik. Folytatjuk tehát  a Szaturnusz mondanivalójának felfejtését, egy mélyebb szintre utazva. Vizuális típusok előnyben! Ugyanis a bolygó ábrázolásával kezdjük a boncolgatást.

Kit képvisel benned a Szaturnusz?

A fenti képen a bolygó szimbólumát látod: egy keresztet, alatta pedig egy hosszában elvágott szivet. Az ábrázolás üzenete: az anyagiság keresztje nyomja a lelkünket. A Szaturnusz tehát mindig azzal szembesít bennünket, hogy a valóság, a kilátások, a körülmények korlátokat képeznek a vágyak fölött…ezt persze nehezen vesszük tudomásul, ezért érezzük leckének, ha az életünk konkrét eseményeiben ezzel a hatással szembesülünk. Nem kell feltétlenül az érzelmi síkra gondolni. Hányszor szembesülünk azzal, hogy tudjuk, hogy igazunk van, mégsem merjük megmondani, mert egy tekintély pl. főnök már a pozíciójánál fogva is visszalépésre késztet, korlátot állít. A Szaturnusz a szorongásaink területére és mértékére is rámutat a személyes horoszkópban, illetőleg a frusztrációs-toleranciánkról is tájékoztat…

Mi az aktuális konstelláció lényege?

A jelenlegi helyzetben, március 15. és április 15. között a Szaturnusz és a Jupiter farkasszemet néz, de legfőképpen érződik a hatás március 25. és április 7. között. Azt fogjuk tapasztalni, hogy erősebb az az erő, amely a tanulnivalót képviseli, mint az, amelyik az eredményeket szavatolja. Azaz szembesülnünk kell azzal, hogy sokat kell küzdeni csekélyebb sikerfaktorral, tehát nem leszünk valami hatékonyak. Hogy ki milyen téren éli ezt át, az a személyes horoszkópjából fog kiderülni, de annyi biztos, hogy a Mérleg jegye és a Kos jegy-analógiái is bevonódnak a képbe, azaz a Mérlegben tanyázó Szaturnusz a kapcsolatért vállalt felelősségérzetünket erősíti a túloldalról jövő (Kos) önmegvalósító, önérdekű hozzáállásunkkal szemben.

Konkrétabban…?

Persze mindenki vérmérsékletének megfelelően fog megküzdeni azzal az érzéssel, hogy ha kapcsolatban gondolkodom, és a közös célokat helyezem előtérbe az, akadályozza a személyes vágyaim megvalósulását. Az élet hétköznapi apró-cseprő helyzeteiben fog leginkább felszínre törni bennünk ez az érzés. Elég, ha arra gondolunk, hogy „semmi kedvem elmosogatni a közös vacsora után, mert inkább a könyvemet olvasnám helyette!”.  A tanítás mindig a kis dolgokban rejlik. Jellemző ránk, hogy valami nagy csodás, kinyilatkoztatásszerű iránymutatást várunk az életünkre nézve, az apró terelgető-hadműveleteket meg egyszerűen észre se vesszük. Ebben az egy hónapban pont ezek fognak nagyon szembetűnően megnyilatkozni.

Bíztatás!

A két bolygó között feszülő ellentétet nem tudjuk kibékíteni, nem is erre kell törekedni, hanem arra, hogy belesimuljunk ebbe a feszültségbe, méghozzá úgy, hogy nem állunk egyik oldal mellé sem, hanem mindkettőt megéljük. Az erősebb most a Szaturnusz, mert ő a Mérlegben jól érzi magát, erős (meg amúgy sem gyenge fickó), a Jupiter inkább csak vaktában lövöldöz ego-sziporkákat a Kosból. A rosszul időzített sziporkázás jelen esetben berobbanthatja a háborút.

Figyelj arra, hogy amint belső feszültség alakul ki benned, annak a környezedben is hatása lesz: szembekerülsz valakivel, méghozzá a közeli kapcsolataid valamelyikében. és kérlelhetetlenül választanod kell az Én és  Te szempontjai között. A választás azonban újabb feszültséget szül és máris nehezen keveredsz ki a körforgásból…Patetikusan szólva beindítod a karmagyártást, kicsiben (de nagyban is pont így működik). Legjobb tehát, ha a közepedben maradsz, nem döntesz, nem köteleződsz el sem a magad, sem a közösség álláspontja felé. Persze ez roppant nehéz, hisz mindegyikünk csak úton van a profi buddhista lét felé :-).

A kritikus nap és a best practise

Kritikusnak látszik április 4-dike, mert ezt a napot hajlamosak leszünk a Felszabadulás Ünnepének tekinteni :-). Ekkor lesz bennünk legerősebb az önérvényesítési kedv, és ekkor leszük a legkevésbé kompromisszum készek. Ezen a napon mindannyian átállunk a Jupiter oldalára, mert csábítani fog a Kosban álló hat (!) bolygó energiája arra, hogy mindent megtegyünk a magunk érdekében, kényelmében. Az átállás pedig harcot indukál, hiszen megbontjuk az egyensúlyt.

Ha párkapcsolatban élsz, akkor taktikázol jól, ha nem taktikázol. Játszmázni most tilos és életveszélyes. Ellenben minden, a kapcsolatért vállalt önkéntes áldozat hosszútávon szépen megtérülő befektetésnek bizonyul. Akárcsak egy félórás mosogatásról legyen is szó :-).

Ha egyedül vagy, akkor éld meg ezt a félelmetes mennyiségű ego-energiát jól! Fordítsd a javadra: ne az önzésedre, hanem az önképed csiszolgatására. Ne emélkedj, hanem kezdd a napot pozitív megerősítéssel: „Oké vagyok és ma nekem minden sikerül!”, és ezzel a meggyőződéssel éld át ezt a napot (persze ha 14-ig kitart a lendületed az sem baj!). Meg fogod látni, hogy mekkora erőd, sikered lehet, ha nem gátolod magad, hanem felfekszel a rád áradó pozitív energiákra és kihasználod őket. Nem hinném, hogy ez önzés. 

 A két farkasszemet néző karmabolygó már önmagában is jelentőségteljes, noha minden évben létrejön a szembenállásuk. A hagyományban ugyanis a Szaturnusz a szerencsétlenség, míg a Jupiter a bőség szimbóluma. Ragaszkodhatunk ehhez a polaritáshoz, de szerintem árnyaltabb a kép, és kis tudatosítással te is képessé válsz arra, hogy mindkét Erőt a magad oldalára fordítsd és egyiket se tagadd meg. Pont ez a Tanítás lényege! 🙂

Ha kiváncsi vagy rá, hogy a Te életedben ez a hatás hogy érvényesül, hol szorongsz a kapcsolati kérdéseid közül és mennyire hagyod magad frusztráltatni,  fejtsük meg együtt! Katt ide >>