virag3A Bach-virágterápia olyan alternatív gyógymód, amely holisztikus szemléletben, lelki síkon hat. Nem csodaszer, de meglepően jó eredmények érhetőek el vele akár az önbizalomhiány, akár a félelmek, korábbi sérelmek, görcsök gyógyítása során. Aki a társkeresést lelki folyamatként éli meg, aki fel akar készülni a vele összeillő pár bevonzására, annak sok segítségét tudnak nyújtani a megfelelő eszenciák.

A társkeresés két síkon zajlik: belül és kívül. A kívül megvalósul azzal, ha különböző módokon ismerkedsz: interneten, társaságban, rendezvényeken, utazáson stb. A belül egy picit bonyolultabb dolog. Sokan látszólak mindent megtesznek a társ megtalálása érdekében, mégis eredménytelen az igyekezetük. Ilyenkor érdemes egy kissé mélyebbre ásni, és lelki gubancok után kutatni. Egyedül ez sokszor nehézkes, de így sem lehetetlen. A lényeg az őszinteség: magadat becsapni teljesen felesleges. A szembenézéshez adok néhány kérdést, ami rávilágíthat, hogy hol lehet a hiba a készülékedben.

I.

Ha itt az alkalom passzív és visszahúzódó leszel?

Másokkal szemben hátrányban érzed magad a pl. testalkatod, műveltségi szinted miatt?

Sokszor eleve lebeszéled magad még azelőtt, hogy megpróbálkoznál, mert félsz a kudarctól?

Keresed a szinten aluli megoldásokat mondván, hogy neked ez a megfelelő?

Ezestben az önbizalmad szorul megerősítésre. Ennek számos módja van, erről a témáról a jobb oldali címkefelhőben az „önbizalom”-ra kattintva olvashatsz még. Amit itt ajánlanék a figyelmedbe, az kifejezetten a Bach-virágterápia nyújtotta segítség.

A korábbi kudarcaid hatása alatt állsz, és nem engedsz magadnak új esélyt. Pedig tudnod kell: a sikerek és a kudarcok is erősítenek és tanulságul szolgálnak. Ez a beidegződés nagyon mélyen gyökerezik, valósznű kora gyerekkori múltja van. Olyan lelki átalakulásra van szükséged, ami azt célozza, hogy felszámold az önkorlátozó eszméidet; ami elindítja  a hitet magadban; ami segít felvállalni önmagad előnyeiddel és hátrányaiddal együtt, hiszen így vagy kerek egész. A helyzetedet persze kellő önkritikával kell szemlélned továbbra is, a folytonos másokkal való összehasonlítgatástól és a negatív önmegítéléstől mentesen. Lásd meg a jó tulajdonságaidat is és bontakoztasd ki őket!

A vörösfenyő eszencia egy hosszan szedhető szer, akkor hatásos igazán, ha hónapokig használod, mert az önbizalomhiány nem tüntethető el néhány hét alatt. Legalábbis az alapos hatás érdekében érdemes szilárdan kitartani úgy, mint maga a fenyőfa. Érdekesség, hogy Dr. Bach az eszenciáit úgy válogatta össze, hogy igyekezett párhuzamot vonni maga a növény és a gyógyítandó tünet között. A vörösfenyő egy magas, sudár fa, ám sok rokonával ellentétben lombhullató fenyőfajta. Nekem erről az jut eszembe, hogy az önbizalomhiány kezelésében legfontosabb elem a változás: tudj más lenni! Képes legyél a régi berögzülésektől megszabadulni és új attitűdöket felvenni.

II.

A másik kérdéscsokor így hangzik:

Egy rémisztő élmény szinte sakkban tart, nem tudsz tőle szabadulni?

Van egy fájó pont az életedben, amit legszívesebben eltemetnél?

Gyakran vannak rémálmaid, sokszor jutnak eszedbe olyan gondolatok, amitől ledermedsz?

Testileg-lelkileg túlérzékeny vagy, sok minden megérint és nem tudsz mit kezdeni a rád rakódó gondolatokkal?

A testi lelki sokk, akár ismert, akár ismeretlen eredeű nagyon hosszú ideig képes dolgozni a szervezetben. Lehet ez egy rossz élmény, egy trauma, vagy bármi, ami arra ösztönöz, hogy lezárd a kapuidat. Blokkot, falat képzel, amin már a te önsegítő energiáid sem jutnak át, nemhogy a kívülállók.

Ebben az estben nagyon hasznos eszencia az Ernyős madártejé, amelynek magyar neve eléggé furcsa, az angol viszont annál beszédesebb Star of Bethlehem, azaz betlehemi csillag: a születés virága, jelzőfénye.

Gyógyítja a lelki sebeket, segít lezárni, enyhíti a görcsösséget. Nagy adománya, hogy akkor is képes hatni, ha nem tudod a valódi okát annak, hogy miért is toporogsz egyhelyben. Sok társkereső már a végső elkeseredettségénél tart, mert nem érti miért sikertelenek a próbálkozásai, miért van még mindig egyedül annyi erőfeszítés ellenére. Sokszor az ember a legőszintébb önvallatás során sem jut el a lényegig, ilyenkor jelent segítséget a Star of bethlehem gyógyíre.

III.

Végül a harmadik önelemzést segítő szempont-halmaz:

Nehéz elfogulatlanul közeledned másokhoz?

Szeretsz fizikailag visszahúzódni, és ritkán sírsz?

Távolságtartó vagy és ezért büszkének, beképzeltnek tartanak?

Elszigeteltnek érzed magad, mert nehezen kapcsolódsz be a társalgásba?

A harmadik segítő a megfelelő kommunikációt fokozza. Nem elég látszólag nyitottnak és kiváncsinak lenni, az is szükséges, hogy befogadó és kapcsolatkész is legyél úgy, hogy ezt mások is megérezzék rajtad. Hogy mások mit éreznek meg, azt a reakciójukból mérheted le: ha már a randi sem jön össze, akkor alapvető önbizalom hiányra gyanakodhatsz; ha egy randi után tűnnek le a jelöltek, akkor kapcsolatkezelési probléma van. A water violet segít abban, hogy valóban közel engedd magadhoz a másikat, hogy sugározhasd az összetartozást és igényeld a kapcsolódást. Mindenki lelki szinten szeretne egybeolvadni a társával, még az is, aki ezt így kifejezetten nem fogalmazza meg magának. Mindannyian az Egység-élményt keressük. Késznek kell tehát lenni a befogadásra és az adásra is, hiszen ezek nélkül nem valósulhat meg az egység, marad a két-ség…

Mindenképpen hangsúlyoznám, hogy a fent leírtak önmagukban senki párkapcsolati problémáját nem fogják megoldani. Minden terápia, minden javaslat csak akkor érheti el a célját, ha változásra, fejlődésre, önismeretre elkötelezett vagy. Ebben az esetben viszont kifejezetten neked találták ki a Bach-virágterápiát! 🙂

Félénk vagy, félsz a visszautasítástól? Szorongsz? Netán két helyzet között őrlődsz? Vagy más fontos érzés foglalkoztat a társkereséssel kapcsolatban? Szívesen válaszolok, beszéljünk róla! Várlak itt !